ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Η ομάδα δεν έχει αποδώσει ούτε το 80%»

η-ομάδα-δεν-έχει-αποδώσει-ούτε-το-80-689335

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στην τηλεόραση του Θεσσαλία ΤV, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης αναφερόμενος στο παρελθόν και την πρώτη του θητεία στην ομάδα, αλλά και στο παρόν.

O κ. Μποτσιβάλης τόνισε χαρακτηριστικά πως ακόμη η ομάδα δεν έχει φθάσει ούτε στο 80% των δυνατοτήτων της, κάτι που πιστεύει πως θα γίνει στη συνέχεια. Ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης Δ.Ε. ποδοσφαίρου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κλίμα ομοιογένειας που επικρατεί και τις τρέχουσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, το σημερινό φιλικό με τον Αιγινιακό και το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου επεσήμανε πως είναι μία μεγάλη ομάδα με πολλούς φιλάθλους που εκπροσωπεί μία τεράστια πόλη ενώ σχετικά με αρχικό του στόχο, την επίτευξη πέντε νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, ο κ. Μποτσιβάλης σημείωσε πως «δεν σημαίνει ότι σταματάμε στα 5 στα 5. Ανεβαίνει ο πήχης, ανεβαίνει και η ομάδα».

Για τον προπονητή της ομάδας κ. Παναγιώτη Τζαναβάρα υπογράμμισε πως διαθέτει εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το ήθος, χαρακτηριστικό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόσληψή του: «Η επιλογή του κ. Τζαναβάρα, πέρα από πολλούς καλούς συναδέλφους τους, ήταν εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το ήθος του. Επειδή κάνουμε ως ομάδα μία καινούρια αρχή, θέλαμε έναν τέτοιο άνθρωπο στο τιμόνι της. Ο κ. Τζαναβάρας έχει πολλές γνώσεις, το έχει άλλωστε αποδείξει από τη θητεία του, στις ομάδες στις οποίες έχει εργαστεί. Τον στηρίζουμε και πάντα θα είμαστε στο πλευρό του. Είχε και έχει πάντως πολύ δύσκολο έργο, καθώς δεν ήρθαν παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες από τη Γ’ Εθνική, είναι ποδοσφαιριστές Β΄ Εθνικής και πρέπει να δέσει όλα αυτά. Η ομάδα άλλωστε ακόμη δεν έχει αποδώσει ούτε το 80% αυτών που έχει να προσφέρει, κάτι το οποίο πιστεύω θα γίνει στη συνέχεια».

Σε σχέση με τα επερχόμενα παιχνίδια σήμερα με Αιγινιακό και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής με τον Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό υπογράμμισε: «Το κύπελλο πάντοτε είναι στην πρώτη μοίρα. Παίζουμε με μια ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, τον Απόλλωνα Λάρισας και έχει ένα καλό μπάτζετ και έναν καλό προπονητή τον Σάκη Θεοδοσιάδη. Οσο για τον Αιγινιακό, είναι μια ομάδα που ανέβηκε πέρυσι, από τη Γ’ Εθνική, είχε πέσει για ένα χρόνο. Εμείς πρέπει να το πάρουμε ως παράδειγμα, την πορεία του, άλλωστε και εμείς είχαμε πέσει και πρέπει να ακολουθήσουμε τον Αιγινιακό, του οποίου ο πρόεδρος διατήρησε το βασικό κορμό στην ομάδα και γ’ αυτό και ανέβηκε «τρένο».

Για ενδεχόμενο ενίσχυση ο κ. Μποτσιβάλης είπε χαρακτηριστικά πως « Ο,τι χρειαστεί η ομάδα θα το έχει. Παίζουμε χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες, τον Ζώνα και τον Ντα Κόστα, κι όμως η ομάδα απέδειξε ότι και χωρίς τις ελλείψεις αυτές λόγω τραυματισμών, πήγε καλά. Τι να βάζαμε 4 γκολ, τι 3 που βάλαμε. Τους βαθμούς τους πήραμε. Πιστεύω πάντως ότι και οι δύο θα παίξουν στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, αλλά αυτή είναι μία απόφαση που θα την λάβει ο γιατρός και ο προπονητής.

Στο μεταξύ έκανε λόγο για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα σχολιάζοντας πως δεν υπάρχει γκρίνια:«Εμείς μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας», ενώ για τα λάθη του παρελθόντος ανέφερε «θα αναφερθώ κάποια στιγμή στα λάθη του παρελθόντος. Αλλά στα δικά μου λάθη. Δεν θα μιλήσω για τα λάθη των άλλων. Δεν ντρέπομαι για τα λάθη μου».

Τέλος, ο κ. Μποτσιβάλης επεσήμανε σε σχέση με τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την περίπτωση αγωνιστικών «στραβοπατημάτων»: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και τα δύσκολα».

Ευκαιρίες στις «ρεζέρβες»

Μια καλή ευκαιρία αποτελεί το σημερινό φιλικό με τον Αιγινιακό (4μ.μ) στο Πανθεσσαλικό στάδιο για τον Ολυμπιακό Βόλου, εκεί όπου αναμένεται να δοθεί χρόνος συμμετοχής από τον τεχνικό της ομάδας Π. Τζαναβάρα σε παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ στα έως τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων επικρατεί Ικανοποίηση, μετά το 5Χ5 στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το απόλυτο των βαθμών, που φέρνουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή του 2ου ομίλου, μαζί με τον επίσης αήττητο Διαγόρα Σεβαστής.

Η ομάδα του Π. Τζαναβάρα, παρά τα νεκρά διαστήματα δείχνει στοιχεία βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι και η ομοιογένεια, μεταξύ διοίκησης, τεχνικού επιτελείου και παικτών είναι εμφανής, με τον κόσμο να στηρίζει ικανοποιητικά τους Βολιώτες, δίνοντας τους έξτρα κίνητρο να κυνηγούν το θετικό αποτέλεσμα σε κάθε αγωνιστική τους υποχρέωση.

Την εβδομάδα που διανύουμε, μπορεί να μην υπάρχει επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, ωστόσο εκτός από το σημερινό φιλικό με τον Αιγινιακό, όπου ο προπονητής των ερυθρόλευκων σκέφτεται να δοκιμάσει νεαρούς παίκτες και ει δυνατόν όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα, ακολουθεί το εναρκτήριο παιχνίδι για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας, την ερχόμενη Κυριακή στο Βόλο (3μ.μ Πανθεσσαλικό).

Στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό αναμένεται να εμφανιστεί και ο Φελίπε Ντα Κόστα, που μπορεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμό εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δείχνει να είναι καλύτερα και δεν αποκλείεται να πάρει θέση στην ενδεκάδα των ερυθρόλευκων, ως ένα τεστ πριν το επίσημο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας. Αντίθετα, ο Παναγιώτης Ζώνας κρίνεται ακόμη ανέτοιμος και θα προφυλαχθεί, από αμφότερα τα παιχνίδια, καθώς και ο Ιβαν Ναστέφσκι, που προληπτικά θα μείνει εκτός αποστολής.

Διοικητικοί παράγοντες και τεχνικό επιτελείο στον Ολυμπιακό Β., βλέπουν το κυριακάτικο παιχνίδι του Κυπέλλου απέναντι στην ομάδα της Λάρισας, ως μία ευκαιρία να πάρουν ανάσες βασικοί παίκτες της ομάδας, αλλά και να δοκιμαστούν απέναντι σε μία ομάδα, που μόνο… τουρισμό δεν κάνει στη Γ’ Εθνική, αλλά πρόκειται να διεκδικήσει την άνοδο στην Football League.

Οι Βολιώτες εξάλλου, όπως τόνισε και ο προπονητής Π. Τζαναβάρας, στη συνέντευξη τύπου, μετά την αναμέτρηση με την Αμβρακία Κωστακιών, δεν έχουν ως πρώτο στόχο το Κύπελλο, καθώς πρωταρχική επιδίωξη αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πάντως, στο παιχνίδι με τους Λαρισαίος, θα χρησιμοποιηθεί εκτός απροόπτου και ο Γιάννης Δωματάς, ο οποίος λόγω καρτών έμεινε εκτός, την προηγούμενη Κυριακή, στο ματς πρωταθλήματος.

Τα εισιτήρια για το

σημερινό φιλικό

Αναφορικά με την είσοδο των φιλάθλων στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας με τον Αιγινιακό, σήμερα, να σημειωθεί ότι στα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα διατίθενται κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αξίας 10€ , ενώ θα υπάρχουν κουπόνια ενίσχυσης των 5€ για τις γυναίκες και τα παιδιά άνω των 12 ετών, αλλά και τους ανέργους. Τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών (με τη συνοδεία κηδεμόνα) θα εισέρχονται δωρεάν. Οι φίλαθλοι, θα προμηθεύονται τα κουπόνια από τις 14:00 έως και την έναρξη του φιλικού αγώνα, ενώ η είσοδος θα πραγματοποιηθεί από τη δεύτερη πεζογέφυρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου