ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Φορτσάτος» …και το 2019 ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Οικονόμου Τσαριτσάνης με 4-1

φορτσάτος-και-το-2019-ο-ολυμπιακός-επι-659368

Την ποιότητά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τις άγριες διαθέσεις του ενόψει και της νέας χρονιάς αλλά και του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, που ξεκίνησε χθες έδειξε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας του Οικονόμου Τσαριτσάνης, με 4-1 για την 14η αγωνιστική του 4ου Ομίλου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, που έχουν σε εκκρεμότητα το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Γ.Σ. Αλμυρού για την 13η αγωνιστική και τελευταία του Α’ γύρου, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου μπήκαν δυνατά στο 2019 πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη για το νέο έτος, συγκατοικώντας στην κορυφή της κατάταξης με την Νίκη Βόλου.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε κυρίως… με εκτελέσεις πέναλτι, καθώς τρία από τα πέντε γκολ του παιχνιδιού επετεύχθησαν με εύστοχα χτυπήματα από την άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα, ο Λώττας άνοιξε το σκορ στο 14’ για τους ερυθρόλευκους, με τον Ζγκούρι να διπλασιάζει τα τέρματα του Ολυμπιακού στο 25’. Στο 32’ με νέα εκτέλεση πέναλτι ο Οικονόμος μείωσε σε 2-1, με τον Μούλτσια που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο 71’ ο Σερτζίνιο με τρίτο πέναλτι έγραψε το 3-1, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Καμπλιώνης στο 85’.

Το α’ μέρος

Δυνατά ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος, θέλοντας από την αρχή να πάρουν τα ηνία, έχοντας το πρώτο σουτ με το Λώττα μόλις στο 1’, το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Νούσια. Ο Ολυμπιακός πίεζε από τα πρώτα δευτερόλεπτα την ομάδα της Τσαριτσάνης ψηλά, ενώ οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν κάποια κενά κατάφεραν σε δύο περιπτώσεις να βρεθούν στην περιοχή των Βολιωτών.

Η πρώτη στο 8’ με το πλασαριστό σουτ του Ντούφα από πλάγια θέση να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιακουμή και η δεύτερη ένα λεπτό αργότερα, με τον Γκαμπέτα να σουτάρει μέσα από την περιοχή άουτ.

Ο Ολυμπιακός που κυνηγούσε το γκολ από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να το πετύχει στο 13’. Συγκεκριμένα, ο Νούσιας ανέτρεψε τον Σερτζίνιο, με τον Τσιμεντερίδη να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Λώττας ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, εκτελώντας εύστοχα στη δεξιά γωνία του Νούσια για το 1-0.

Κι ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν κοπάσει, οι Βολιώτες πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, επτά λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 21’ ο Λώττας ανέλαβε να εκτελέσει κόρνερ, με τον Ζγκούρι να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν παραπάνω, έχοντας νέα ευκαιρία για γκολ στο 27’, με το σουτ του Μπουτζίκου που κατέληξε άουτ, ωστόσο ο Οικονόμος βρήκε τρόπο να μειώσει το σκορ… και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 31’, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σαχινίδη μέσα στην περιοχή. Ο Μπούλτσιας ανέλαβε την εκτέλεση, μειώνοντας για την ομάδα της Τσαριτσάνης σε 2-1 στο 32’. Το γκολ της μείωσης των φιλοξενούμενων δεν πτόησε την ομάδα του Ολυμπιακού, που προσπάθησε να διευρύνει το υπέρ του σκορ, καταγράφοντας νέες ευκαιρίες.

Στο 40’ ο Λώττας σέντραρε, με τον Ζγκούρι να παίρνει την κεφαλιά και τον Νούσια να μπλοκάρει. Γυριστό σουτ του Σαχινίδη στο 44’ δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-1.

Το β’ μέρος

Πιο δραστήριος από την αντίπαλη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, θέλοντας να «κλειδώσει» την υπόθεση νίκη νωρίς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες με την κεφαλιά του Ζγκούρι στο 56’ και το σουτ του Σαχινίδη στο 59’ από σέντρα του Κόλα, χωρίς όμως να απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Νούσια.

Το τρίτο γκολ για τους Βολιώτες ήρθε στο 71’… εκ νέου με πέναλτι. Στο 70’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Περτζιόνι με τον Τσιμεντερίδη να δείχνει για τρίτη φορά στην αναμέτρηση την άσπρη βούλα. Ο Σερτζίνιο δεν αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή πλευρά των διχτύων του Νούσια, για το 3-1.

Με τον νικητή να έχει κριθεί πια, ο ρυθμός έπεσε, λόγω και των πολλών αλλαγών που πραγματοποίησαν και οι δύο ομάδες. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είχε πει… την τελευταία του λέξη, πετυχαίνοντας και 4ο γκολ, με τον Καμπλιώνη στο 85’, που με γυριστό σουτ έπειτα από την σέντρα του Μπουτζίκου, διαμόρφωσε το τελικό 4-1 υπέρ των ερυθρόλευκων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 4-1

Πανθεσσαλικό στάδιο

14η αγωνιστική – 4ος Ομιλος, Γ’ Εθνική

Σκόρερ: 13΄ πεν. Λώττας, 25’ Ζγκούρι, 72’ πεν. Σερτζίνιο, 85’ Καμπλιώνης – 32’ πεν. Μπούλτσιας

Κίτρινες: Κόλα – Καλφούντζος

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Σταφυλάς (Τρικάλων).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Αμανατίδης): Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος (34’ Σκοπελίτης), Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Ναζίμ, Κόλα, Ζγκούρι, Λώττας (79’ Ρόκας), Σερτζίνιο (83’ Καμπλιώνης), Σαχινίδης (75’ Φλίγκος).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κατσάρας): Νούσιας, Καλφούντζος (91’ Καραγιάννης), Μπουμπουνάρας (81’ Δραχαλίβας), Περτζιόνι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Καραλούλης (72’ Γάνος), Μούλτσιας (91’ Πιπίλας), Γκαμπέτας, Ντούφας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου