ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκολ και θέαμα συνδύασε ο Ολυμπιακός

γκολ-και-θέαμα-συνδύασε-ο-ολυμπιακός-628635

Στον Εθνικό Φιλιππιάδας «ξέσπασε» ο Ολυμπιακός Βόλου, που πήρε μία άνετη νίκη μόνο… με 3-0 στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για τη 12η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πλέον 27 βαθμούς, ωστόσο μείωσαν τη διαφορά στον ένα βαθμό από το Διαγόρα Σεβαστής, που γνώρισε βαριά ήττα από τον Καραϊσκάκη στην Αρτα.

Οι ερυθρόλευκοι, μετά τις 3 συνεχόμενες ισοπαλίες απέναντι σε Καραϊσκάκη, Διαγόρα Σεβαστής και Νίκη Βόλου παρουσιάστηκαν σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλο τους, που ήρθε αποδυναμωμένος στο Βόλο, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και έχοντας πολύ καλή ανάπτυξη είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα.

Επειτα από δύο παιχνίδια ήχησε ξανά το «κανόνι» Φλίγκος, που σκόραρε εις διπλούν στο 29’ και στο 42’ , ενώ ο Δωματάς έβαλε την υπογραφή του στο 65’, σκοράροντας το τρίτο τέρμα για τους γηπεδούχους, που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με τους Στουρνάρα – Ζώνα – Κωστόπουλο – Ιωαννίδη στην άμυνα και τους Οικονόμου – Σταύρου αμυντικά χαφ. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ντα Κόστα, ενώ στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν δεξιά ο Δωματάς και αριστερά ο Ευθυμιάδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Φλίγκος. Σημειώνεται πως για πρώτο παιχνίδι βασικός έπαιξε ο Ζώνας, εκτός ενδεκάδας έμεινε ο Τέλλος, καθώς και ο Αναστασίου, που ξεχώρισε στην αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου.

Το α’ μέρος

Τιςαναγνωριστικές κινήσειςτων ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, διαδέχτηκαν οι αρχικές φάσεις για τον Ολυμπιακό, που έδειξε ότι είναι αποφασισμένος… να ξεσπάσει στον Εθνικό.

Ενα αδύναμο σουτ του Φλίγκου στο 4’ και ένα του Σταύρου στο επόμενο λεπτό, πάνω από τα δοκάρια συνέθεσαν το σκηνικό των καλών στιγμών για τους Βολιώτες, που ήδη από την αρχή της αναμέτρησης δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα περιθώριο στους Ηπειρώτες.

Η πρώτη μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Βολιώτες σημειώθηκε στο 12’, όταν έπειτα από σέντρα του Δωματά, ο Φλίγκος επιχείρησε το σουτ, το οποίο έδιωξαν οι αντίπαλοι πάνω στη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Σταύρου προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο τερματοφύλακας του Εθνικού μπλόκαρε.

Επιθετικών διαθέσεων συνέχεια υπήρξε για τον Ολυμπιακό… με το Φλίγκο στο 16’ να μην μπορεί για λίγα εκατοστά να κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, έπειτα από μπαλιά του Ντα Κόστα, βρισκόμενος απέναντι από τον τερματοφύλακα Τρανουλίδη.

«Γλυκιά» παράλληλη σέντρα του Δωματά, που έκλεψε στο 25’, από τα δεξιά, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Φλίγκος, με την μπάλα να περνά έξω από την πλάγια γραμμή, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ευθυμιάδης έκανε το σουτ, με τον Τρανουλίδη να απομακρύνει ενστικτωδώς με τα πόδια.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 29’, έπειτα από υποδειγματική επίθεση των παικτών του Καβακά και έπειτα από όμορφη μπαλιά του Δωματά στο Φλίγκο, εκείνος βγήκε απέναντι από τον Τρανουλίδη, τον οποίο και πλάσαρε ψύχραιμα με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή του γωνία, για το 1-0.

Ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους ήταν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο και πέτυχαν με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με το άγχος πια να φεύγει από τους γηπεδούχους, που είχαν άλλωστε την καθολική υπεροχή.

Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, είτε από τον άξονα, είτε πλαγιοκοπώντας την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τους Σταύρου, Ευθυμιάδη, Δωματά, αλλά και το Φλίγκο να πολιορκούν στενά την περιοχή του Τρανουλίδη. Δοκάρι άλλωστε είχαν οι γηπεδούχοι στο 38’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντα Κόστα, όταν ο Φλίγκος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν και με 2-0, στο 42’, με πρωταγωνιστές και πάλι τους Δωματά και Φλίγκο. Συγκεκριμένα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού με τακουνάκι βρήκε τον Δωματά στα δεξιά, αυτός επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Δημουλά, στρώθηκε στον Φλίγκο και αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ για το σύνολο του Καβακά.

Δεν άλλαξε τίποτα έως το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια και τον Ολυμπιακό να δείχνει τη δυναμική του απέναντι στον Εθνικό, έχοντας και το προβάδισμα των δύο τερμάτων.

Το β’ μέρος

Η διαφορά των δύο τερμάτων δε… χαλάρωσε τον Ολυμπιακό, που συνέχισε να πολιορκεί τα καρέ του Εθνικού, δημιουργώντας ευκαιρίες ήδη από την αρχή του δευτέρου μέρος, τόσο με το Φλίγκο στο 49’, που έπειτα από μπαλιά του Ντα Κόστα, βγήκε μόνος απέναντι από τον Τρανουλίδη, αλλά το πλασέ του κόντραρε στον Βραχνό, πριν καταλήξει κόρνερ, όσο και στο 52’ με τον Ευθυμιάδη να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ και τον τερματοφύλακα του Εθνικού να διώχνει σωτήρια.

Οι ερυθρόλευκοι επέμεναν επιθετικά και η προσπάθειά τους καρποφόρησε για τρίτη φορά, με σκόρερ το Δωματά, που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ντα Κόστα (με το Φλίγκο να μην μπορεί να πιάσει ένα γυριστό σουτ) και στο 65’ ανέβασε με πλασέ το δείκτη του σκορ στο 3-0 για τους γηπεδούχους.

Νέα σπουδαία ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό, με τον σκόρερ του τρίτου τέρματος, Δωματά, που πλάσαρε τον τερματοφύλακα Τρανουλίδη, στο 68’ σε όμορφη προσπάθεια από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά άουτ, από το κάθετο δοκάρι.

Με τους παίκτες του Καβακά να έχουν εφησυχάσει μετά την επίτευξη και του τρίτου τέρματος, ο ρυθμός του αγώνα φυσιολογικά έπεσε, με τους γηπεδούχους πάντως να μάχονται για την επίτευξη και άλλων τερμάτων, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.

Οι τελευταίες καλές στιγμές του παιχνιδιού ανήκαν και πάλι στον Ολυμπιακό, όταν στο 85’ ο Τέλλος προσπάθησε με ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ από πλάγια θέση στ’ αριστερά να απειλήσει σε κενή εστία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης είδε να του ακυρώνεται γκολ για οφσάιντ, που σημείωσε με κεφαλιά στο 89’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου.

Πλέον, οι παίκτες του Καβακά αναμετρώνται στη Νεοκαισάρεια την ερχόμενη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, απέναντι στον Αχιλλέα, στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων, θέλοντας να κλείσουν νικηφόρα το 2016.

Ολυμπιακός Βόλου – Εθνικός 3-0

Πανθεσσαλικό στάδιο

Σκόρερ: 29’, 42’ Φλίγκος, 65’ Δωματάς

Διαιτητής: Μουτσάνας (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Τίκας, Κανιούρας

Κίτρινες: 82’ Ιωαννίδης-30’ Τσουλιάης

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καβακάς) Κατσούλης, Ιωαννίδης, Στουρνάρας, Κωστόπουλος (72΄Τέλλος), Ζώνας, Ευθυμιάδης, Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (67΄Αναστασίου), Ντα Κόστα (74’ Α. Κόκας), Σταύρου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: (Γιάννος) Τρανουλίδης, Ντανάι, Κορέσσι, Δημουλάς, Βραχνός, Τσουλιάης (32’ Μαλλάτος), Μανιώτης (13’ λ.τρ. Παπακίτσος), Ατσκα, Μπότσαρης, Μπαλογιάννης (57’ Χαριτόπουλος), Κουμπής.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου