ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα νίκη με …οδηγό Μάντζιο πέντε στροφές πριν τον τίτλο

νέα-νίκη-με-οδηγό-μάντζιο-πέντε-στροφ-608603

Από την άσπρη βούλα… κρίθηκε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ανάμεσα σε Απόλλωνα Μακρυχωρίου και Ολυμπιακό Βόλου, στο ΔΑΚ Καρδίτσας, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και να παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά και τη συμπλήρωση της 20ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, καθώς έως και χθες το πρωί, χιόνι κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν με τον Μάντζιο, στο 54’, που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, να πάρουν ένα σημαντικό εκτός έδρας αποτέλεσμα, κρίσιμο στη μάχη της κορυφής.

Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητες, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος συνολικά και δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση από τους γηπεδούχους, που στα τελευταία λεπτά έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Τζηλού, με δεύτερη κίτρινη κάρτα

Το α’ μέρος

Με τον Ολυμπιακό Βόλου να αναλαμβάνει τα ηνία της αναμέτρησης από τα πρώτα δευτερόλεπτα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Καρδίτσας ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 1’ με τον Κόλα να πιάνει σουτ, που έφυγε άουτ.

Κι ενώ οι ερυθρόλευκοι έψαχναν τα πατήματά τους και τον τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, μια νέα καλή στιγμή ήρθε στο 12’, με τον Λώττα να σεντράρει και τον Φλίγκο να παίρνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Γεωργατζά σε ετοιμότητα, να αποκρούει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, νέα κεφαλιά του Μάντζιου από κοντά δε βρήκε στόχο, περνώντας εκτός εστίας, με το πρώτο εικοσάλεπτο να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή του Ολυμπιακό και την προσπάθεια των παικτών του να σκοράρουν από νωρίς, χωρίς πάντως να τα έχουν καταφέρει.

Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων για γκολ συνεχίζονταν, με την επόμενη φάση για τον Ολυμπιακό να καταγράφεται στο 25’, όταν ο Νικολακάκης σέντραρε από τα δεξιά, με τον Μάντζιο να κάνει την προβολή και τον Γεωργατζά να αποκρούει σε πρώτη φάση, πριν συμπαίκτης του διώξει σε κόρνερ.

Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους, έχοντας σποραδικά προσπάθειες για γκολ. Στην πιο αξιοσημείωτη, στο 42’, ο Λώτας εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωργατζά. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, ισόπαλες, χωρίς τέρματα.

Το β’ μέρος

Αποφασισμένος να απελευθερωθεί νωρίς από το άγχος της επίτευξης τέρματος μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο, καταγράφοντας την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου στο 48’, όταν σουτ του Σερτζίνιο κατέληξε σε κόρνερ, έπειτα από παρέμβαση αμυνόμενου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σουτ του Λώττα έφυγε πολύ μακριά από την εστία του Γεωργατζά, με τον «γόρδιο δεσμό» προς την εστία των γηπεδούχων να λύνεται τελικά στο 54’.

Ο Μάντζιος κέρδισε πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ (0-1) για τον Ολυμπιακό μέσα σε πανηγυρισμούς, κάνοντας παράλληλα τέσσερα τα προσωπικά του τέρματα στο πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Η φάση, ωστόσο, με την οποία ο Ολυμπιακός κέρδισε το πέναλτι αμφισβητήθηκε έντονα από την ομάδα του Μακρυχωρίου.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού μάλιστα, αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, έτρεξε προς την ερυθρόλευκη εξέδρα, αφιερώνοντας το γκολ στους φίλους της ομάδας, που συνέρευσαν στο ΔΑΚ Καρδίτσας.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σκοράρει για δεύτερη φορά, ωστόσο εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» του Φλίγκου, κατέληξε άουτ, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργατζά στο 62’. Κάπου εκεί, βάσει και των πολλών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ενώ οι γηπεδούχοι, που δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Ολυμπιακό έμειναν με δέκα παίκτες στο 83’, λόγω αποβολής του Τζηλού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 85’ ο Σερτζίνιο εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γεωργατζά. Το τελευταίο σουτ του παιχνιδιού ανήκε στον Σαχινίδη, που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Λώττα, με τον πορτιέρε της ομάδας του Μακρυχωρίου να επεμβαίνει και πάλι σωτήρια για την ομάδα του.

Με το σφύριγμα της λήξης οι ερυθρόλευκοι παίκτες έτρεξαν στην κερκίδα των οπαδών τους, πανηγυρίζοντας μαζί, μία ακόμη σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό, που τον διατηρεί πρωτοπόρο της κατάταξης. Για τον Ολυμπιακό ακολουθεί εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

ΔΑΚ Καρδίτσας – 20η αγωνιστική, 4ος Ομιλος

Σκόρερ: 54’ Μάντζιος

Κίτρινες: 74’ Τεντολούρης

Κόκκινη: 83’ Τζηλός (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Πέλλας)

Βοηθοί: Χ. Δεμερτζής, Ν. Δεμερτζής (Πέλλας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Γεωργατζάς, Δ. Τεντολούρης, Τζηλός, Ισούφης (72’ Μυργιώτης), Τσιάτας (83’ Τσιχαράπης), Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Κοτσοβός, Καρβούνης, Α. Τεντολούρης (84’ Γκίκα), Κόκκινος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Ρόκας, Ριζογιάννης, Κόλα (89’ Καμπλιώνης), Σερτζίνιο (86’ Παπαϊωάννου), Φλίγκος (73’ Σκοπελίτης), Λώττας, Μάντζιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου