ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ψάχνοντας λύσεις στα προβλήματα

ψάχνοντας-λύσεις-στα-προβλήματα-587403

Η απώλεια απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών έφερε νέες γκρίνιες στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων. Ετσι, ενόψει του παιχνιδιού με τον Πανηλειακό (8 μ.μ., ΟΤΕ) την ερχόμενη Κυριακή (17/11) για την 8η αγωνιστική της Football League, ο τεχνικός του Βολιωτών, Μάνουελ Ρόκα καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα και τις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν και στον πρόσφατο αγώνα στα Ψαχνά.

Η εμπιστοσύνη της διοίκησης και του Δημήτρη Καραγιάννη προς το πρόσωπο και τις ικανότητες του Μάνουελ Ρόκα είναι εμφανής, από τη στιγμή που ίδιοι προτίμησαν να κλείσουν αμέσως το θέμα του προπονητή, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Βαζάκα, και να δώσουν μία ευκαιρία στον νεαρό Ισπανό τεχνικό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα ουσιαστικά προβλήματα των ερυθρολεύκων θα λυνόταν από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Ρόκα, που γνωρίζει όσο λίγοι τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, καθώς και την ψυχολογία παικτών και φιλάθλων μετά από επιτυχίες ή αποτυχίες, προσπαθεί με τη σειρά του να βρει λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας και να τη βάλει σε σωστό δρόμο, προκειμένου να πετυχαίνει το στόχο της και να πλησιάζει όλο και περισσότερο στο μεγάλο όνειρο της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα.

Δεν θα είναι κάτι εύκολο, αφού -παρά το γεγονός ότι φαινομενικά ο Νότιος όμιλος είναι ευκολότερος από το Βόρειο- στην πράξη, ο όμιλος του Ολυμπιακού διαθέτει πολλές ομάδες τύπου… Ηρακλή Ψαχνών που θα κάνουν τα πάντα για να κόψουν βαθμούς από τους ερυθρόλευκους.

Μπορεί να μην υπάρχουν πολλά φαβορί για την άνοδο, υπάρχουν -ωστόσο- ομάδες που είναι… ειδικές στο να καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Σε αυτό ακριβώς το στοιχείο έπεσε… θύμα ο Ολυμπιακός Βόλου στον αγώνα με τον Ηρακλή στα Ψαχνά. Επομένως, πρέπει να λύσει ένα από τα ζητήματα που μπορούν να του στερήσουν την άνοδο.

«Οταν δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις μία καλά οργανωμένη άμυνα, δεν μπορείς να βάλεις γκολ και αν δεν βάλεις γκολ, οι νίκες δεν έρχονται». Αυτή η φράση είναι καλά σφηνωμένη στο μυαλό του Μάνουελ Ρόκα και θα πρέπει να αναζητήσει και να δοκιμάσει λύσεις, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να ξαναμπούν σε τροχιά νικών.

Στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να πάρει το «διπλό», να εκμεταλλευτεί την απώλεια του Παναιγιάλειου (1-1 με Φωκικό) και να «αναρριχηθεί» στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως, πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να πάρει νίκες στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανηλειακό στο ΕΑΚ.

Μέσα ο Ολίσε, ερωτηματικό ο Γιαλούσης

Σε κανονικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου ενόψει του παιχνιδιού με τον Πανηλειακό την ερχόμενη Κυριακή, με τον Μάνουελ Ρόκα να καταστρώνει τα σχέδιά του προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν στις νίκες και να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας. Μοναδικό ερωτηματικό για τον αγώνα με τους Πελοποννήσιους είναι ο Λευτέρης Γιαλούσης. Ο έμπειρος αμυντικός εξακολουθεί να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν το κατά πόσο θα είναι 100% έτοιμος για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής.

Παράλληλα, στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού τέθηκε ο Εγκούτου Ολίσε. Ο Νιγηριανός μέσος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και χθες συμμετείχε χωρίς προβλήματα στην προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα.

Αντίθετα, από το χθεσινό πρόγραμμα απουσίασε ο Κώστας Καπετάνος, λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής. Πάντως, το πιθανότερο πάντως είναι ότι ο έμπειρος μέσος θα αγωνιστεί κανονικά.

Ελπίδα για πορεία στο Κύπελλο

Χαμόγελα αισιοδοξίας έφερε στα πρόσωπα των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου η κλήρωση των επόμενων φάσεων του Κυπέλλου. Αρχικά, στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τον Αστέρα Μαγούλας, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει στη δεύτερη αγωνιστική της φετινής Football League, επικρατώντας με 3-0 στην Ελευσίνα, χάρη σε γκολ των Καπετάνου, Γκούρμα και Δεινόπαπα. Η κλήρωση έφερε στο δρόμο του Ολυμπιακού Βόλου μία ομάδα από τις ευκολότερες που θα μπορούσε να του επιφυλάξει η κληρωτίδα, κάτι που περιμένουμε να αποδειχθεί και στον αγωνιστικό χώρο, με τα δύο παιχνίδια να πραγματοποιούνται 4 ή 5 Δεκεμβρίου και 8 ή 9 Ιανουαρίου και τους επαναληπτικούς να έχουν οριστεί για τις 15 ή 16 Ιανουαρίου και 22 ή 23 του ίδιου μήνα. Οι ακριβείς ημερομηνίες όλων των παιχνιδιών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Το πρώτο ματς θα δοθεί στο Βόλο και ο επαναληπτικός στην Ελευσίνα. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει τελικά να προκριθεί στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει (για την είσοδο στην τετράδα) το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών. Η πιθανότητα να αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι τον Παναθηναϊκό ξυπνά αναμνήσεις από τη σεζόν 2010-11, όταν και οι Βολιώτες είχαν νικήσει τρεις φορές τους πράσινους.

Το Σάββατο με Καλλιθέα οι Νέοι

Την Καλλιθέα θα υποδεχθεί το Σάββατο (16/11) η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων. Με αυτό τον αγώνα, οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά και τη μη πραγματοποίηση του αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Αστέρα Μαγούλας, λόγω προβλήματος που προέκυψε στο γήπεδο όπου θα διεξάγονταν το ματς και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα ορίσει τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Ο τεχνικός των Βολιωτών, Θωμάς Μακρής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και δουλεύει καθημερινά με τους παίκτες του στις προπονήσεις πάνω σε συστήματα και τακτικές, ενώ ρίχνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τελειώματα των φάσεων.

Κάλεσμα των παλαιμάχων

Συνεστίαση των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου διοργανώνει η Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών των ερυθρόλευκων και πραγματοποιούν κάλεσμα σε όσους βετεράνους επιθυμούν να παρευρεθούν.

Το δελτίο Τύπου: «Το Δ.Σ. της «Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών» του Ολυμπιακού Βόλου απευθύνει κάλεσμα στους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου να έλθουν στη συνεστίαση του Συλλόγου, που θα γίνει την Παρασκευή 15/11/2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα «ΠΑΡΑΛΙΟ» του Αναύρου.

Είναι μία καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν οι μνήμες για όλες τις γενιές των ποδοσφαιριστών που συνθέτουν το παζλ της ιστορίας του Ολυμπιακού μας και δοξάζουν τον αθλητισμό της πόλης μας.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή: Γιάννης Θεοδωρίδης (αντιπρόεδρος Δ.Σ.), τηλ. 6936739170 και Γιώργος Καραμίχαλος (πρόεδρος Δ.Σ.) τηλ. 6974925077».

Κωνσταντίνος Ματής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου