ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με αέρα κορυφής

με-αέρα-κορυφής-577859

Τη νίκη κορυφής που χρειαζόταν πέτυχε προχθές ο Ολυμπιακός Βόλου και κερδίζοντας 2-1 τον Πανηλειακό βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Νοτίου ομίλου της Football League έχοντας πλέον δύο περισσότερους βαθμούς από τον επόμενο αντίπαλό του, Παναιγιάλειο, που έχασε στην Πάτρα από τη Παναχαϊκή…

Η προχθεσινή νίκη στην 8η αγωνιστική μπορεί να ήταν αγχωτική από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν πρώτοι γκολ, αλλά έχει μεγάλη σημασία αφού πλέον… θα παίξει με αέρα κορυφής στο επόμενο ματς στο Αίγιο (24/11. 6μμ) που μπορεί…να του δώσει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.

Ακόμη στα θετικά της νίκης επί του Πανηλειακού, η καλύτερη απόδοση που είχε ο Ολυμπιακός σε σχέση με κάποια προηγούμενα ματς και κυρίως η αγωνιστικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του «σβήνοντας» την κακή εμφάνιση των Ψαχνών και μπαίνοντας έτσι σε μια νέα αφετηρία επιτυχιών όπου η βολιώτικη ομάδα θα έχει και νέες ευκαιρίες να δείξει ότι θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη διάφερα που της αξίζει…

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς της ερχομένης Κυριακής στο Αίγιο απέναντι σε ένα Παναιγιάλειο που έχει σερί αποτυχίες… ως τη λήξη του α΄ γύρου θα έχει μόνο ένα ακόμη ματς μακριά από το Βόλο (στην Κρήτη με την Επισκοπή) και τρία στο ΕΑΚ (με Φωστήρα, Αχαρναϊκό και Βύζαντα).

Προχθές λοιπόν ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας από πιο νωρίς την ήττα του -μέχρι την Κυριακή πρωτοπόρου- Παναιγιάλειου δεν άφησε την ευκαιρία και βρέθηκε με νίκη στην κορυφή, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ οι εναλλακτικές λύσεις και το αποτέλεσμα δεν άφησε κανένα να σκεφτεί τις απουσίες που υπήρχαν και δεν ήταν λίγες, ενώ κέδρος ήταν και η πρώτη συμμετοχή του νεαρού Δημήτρη Κόμνου.

Στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία, αλλά αντίθετα στη ροή του αγώνα δέχθηκε γκολ, με αποτέλεσμα να υπάρξει άγχος… αλλά και εκνευρισμός από κάποια ανάποδα σφυρίγματα του διαιτητή Καραντώνη, που όμως το πείσμα και η θέληση για τη νίκη έφερε στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο, που για μια ακόμα φορά βρέθηκε κοντά στην ομάδα.

Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Χαλούλος, ο Γιεγκά ισοφάρισε στο 30’, ενώ ο Μπρέσκα στο 81’ πέτυχε το νικητήριο τέρμα των «ερυθρολεύκων» που είχαν και δοκάρι σε φάουλ του Κατσίκη και θα μπορούσαν να έχουν κι ένα πέναλτι όταν ο Μαρτίνος σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή σε προσπάθεια του Κόμνου από τα αριστερά.

Ο Πανηλειακός που γίνονταν επικίνδυνος αλλά μακριά από τη βολιωτικη περιοχή, με τον Τζούνιορ Μπιτάνγκ τη μοναδική φορά που απείλησε το τέρμα του Γκίτκου στο πρώτο μέρος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16’. Ο Χαλούλος εκμεταλλεύθηκε τον αιφνιδιασμό του Μελίσσκ και της άμυνας και αφού και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε βγήκε τετ α τετ με τον Γκίτκο και πλασάροντας εύστοχα, γράφοντας το 0-1.

Ο Ολυμπιακός έχοντας πρωτοβουλία πίεσε και η πίεση αυτή απέφερε καρπούς με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στο παιχνίδι. Ο Πόνσε από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, ο Γιενγκά κινήθηκε ωραία στην πλάτη της άμυνας του Πανηλειακού και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 36’ ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Γιενγκά σούταρε με τον Κοτσώνη να αποκρούει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του Πανηλειακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πάλι καλύτερος, αλλά δεν έβρισκε τους διαδρόμους,

ενώ από το 68’ που ο Πανηλειακός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γανωτή με 2η κίτρινη κάρτα, έπαιξε ακόμη πιο μαζική άμυνα… που «ξεκλείδωσε» στο 80’, όταν ο Κατσίκης με κάθετη πάσα βρήκε τον Γκούρμα στην αριστερή πλευρά, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Μάριο Μπρέσκα και με σουτ βολέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 2-1, ενώ ως απώλεια για τον Ολυμπιακό ήταν όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ρόκας στο 83’ και θα χάσει το επόμενο ματς.

Πάντως το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια νίκη που τον φέρνει μόνο στην κορυφήτου πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος, Καρράς, Αρβανίτης, Μελίσσης (73’ Δεινόπαπας), Κόμνος, Ρόκας, Πόνσε (84’ Κωστούλας), Μπρέσκα, Κατσίκης, Γενγκά (79’ Γκέσιος), Γκούρμα.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Πίτκας, Μαρτίνος, Σαραμαντάς, Αποστολόπουλος, Κοτσώνης, Γαννωτής, Νάστος, Χαλούλος (74’ Κασνέτσης), Λιόσης, Μπιτάνγκ, Μίλεβιτς (66’ Σταματής).

Ο Μάνουελ Ρόκα στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι ο Ολυμπιακός δικαιούνταν βάσει της εικόνας του ματς να πάρει τους τρεις βαθμούς και μάλιστα θα μπορούσε να είχε καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι, ενώ ο Στάθης Ρόκας έκανε λόγο για το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, διαψεύδοντας τις φήμες για το αντίθετο, τονίζοντας ότι τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό Βόλου και από εδώ και πέρα θα είναι όλο και καλύτερος…

Πάντως ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Αίγιο χωρίς τον Στάθη Ρόκα, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα κριθεί η επιστροφή του Ολίσε στα χαφ και πιο έτοιμος θα είναι και ο Καπετάνος.

«Η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας»

Δηλώσεις λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανηλειακό, έκανε ο σκόρερ του δεύτερου και νικητήριου τέρματος, Μάριο Μπρέσκα στην κάμερα του OTESports. O Μπρέσκα τόνισε πως ο Ολυμπιακός Βόλου, δίκαια κέρδισε αφού και πολλές ευκαιρίες έκανε και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε.

Αναλυτικά: «Το 1ο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο, φάγαμε και το γκολ. Στα αποδυτήρια είπαμε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, όπως και κάναμε και μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και κάναμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε στην κορυφή και βλέπουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο το οποίο θα πάμε να κερδίσουμε γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, είμαστε ο Ολυμπιακός Βόλου».

Βασίλης Ζηνέλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου