ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μόνο νίκη με Αριδαία

μόνο-νίκη-με-αριδαία-576083

Μόνο νίκη σκέφτεται ο Ολυμπιακός Βόλου στο κυριακάτικο ματς της 14ης αγωνιστικής της Football League με τους ερυθρόλευκους να υποδέχονται στη Νεάπολη τον Αλμωπό Αριδαίας, που βαθμολογικά είναι δυο βαθμούς πιο κάτω από τη βολιώτικη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός θέλει επιτέλους να είναι κυρίαρχος στο γήπεδο και ο Αλμωπός απλά χρειάζεται προσοχή καθώς στην προηγούμενη αγωνιστική παρ΄ότι με 10 παίκτες από το 40’ πήρε την ισοπαλία (0-0) στην Αριδαία με τη Βέροια, αν και στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει νίκη εκτός έδρας με 4 ήττες από ομάδες της πρώτης πεντάδας και δυο ισοπαλίες στην Τρίγλια και στην Κοζάνη.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου ζητούμενα είναι η σοβαρότητα η διαρκής προσπάθεια και μια συνολική αγωνιστική ανάκαμψη καθώς στα επτά τελευταία παιχνίδια του έχει μόνο μια νίκη επί της ΑΕ Ποντίων, ενώ έχει χάσει πέντε από αυτά.

Τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν μειωθεί αφού σε σχέση με το προηγούμενο ματς υπάρχουν και επιστροφές ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία και να ξεκουραστούν, να παίξουν και φιλικό με την εθνική ομάδα Ενόπλων και πλέον πρέπει να δείξουν ότι θέλουν και μπορούν να φέρουν την ομάδα ψηλότερα.

Την Κυριακή θα υπάρξουν οι επιστροφές του Φίλιππου Σκοπελίτη και του Παναγιώτη Τσαγκαλίδη που δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο ματς στη Βέροια, αμφίβολος είναι ο Παπακώστας που τραυματίστηκε στο προχθεσινό φιλικό, ενώ θα απουσιάσει και πάλι ο τραυματίας Θωμάς Γραικός, όπως φυσικά και ο Χρήστος Αγρόδημος που απέχει και από προπονήσεις.

Στο φιλικό με την Εθνική Ενόπλων για τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι Λαδάς (35’ Κωνσταντίνου, 63’ Ξενοδόχοφ), Πέλκας (46’ Σκοπελίτης), Τσαγκαλίδης (46’ Μπουτζίκος), Παπακώστας (23’ λ.τρ. Χολέβας, 63’ Ν’ Κόα), Φιλίποβιτς (46’ Γιαννίτσης), Πατρώνης (46’ Ρόκας), Κολέλα (46’ Γκιοατά), Κατσούκης (46’ Κόλα), Ερέρα (46’ Βουκελάτος), Τζούριτς (37’ Μπέικος, 52’ Παπαδημητρίου), Βασιλούδης (46’ Νικλητσιώτης, 73’ Μπόλης) και γενικά ο προπονητής Β. Βούζας, είδε τους παίκτες του πιο ξεκούραστους και σε ετοιμότητα.

Ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του παρελθόντος με αντίπαλο τον Αλμωπό είναι χωρίς ήττα στο Βόλο αν και η ομάδα της Αριδαίας είναι έχει μια νίκη με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό αλλά στον Αλμυρό.

Στους αγώνες με γηπεδούχους του ερυθρόλευκους η πρώτη συνάντηση Ολυμπιακού-Αλμωπού στο Βόλο ήταν στην Β΄Εθνική, της περιόδου 1975-76 και ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 με σκόρερ τον Μανώλη Ρακιντζόγλου, ενώ την επόμενη περίοδο 1976-77 κέρδισε με 4-2, με 3 γκολ του Δημήτρη Σταυρίδη και ένα του Γιάννη Αλεξανδρή και το 1977-78 η νίκη ήταν με 2-0 με σκόρερ τους Δ. Σταυρίδη και Κ.Τριχιά οι οποίοι από τα 84 γκολ της χρονιάς είχαν πετύχει τα 28 και τα 22 αντίστοιχα, ενώ 11 είχε ο Βούλγαρης.

Την περίοδο 1978-79 ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Βόλο 2-0 με γκολ των Γ.Βούλγαρη και Κ.Τριχιά, το 1979-80 η νίκη ήταν με 4-0 με 2 γκολ από τον Γιάννη Κουρνάκη κι από ένα των Κώστα Τριχιά και Χρήστο Σιγάλα.

Την περίοδο 1980-81 ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Βόλο 2-0 με γκολ του Σταύρου Κούλογλου και του Γιώργου Καραμίχαλου ενώ στην τελευταία φορά που συναντήθηκαν στη Β΄Εθνικη (1981-82) η Βολιώτικη ομάδα κέρδισε με 1-0 με γκολ του Τόλη Καπουράνη.

Οι μετέπειτα συναντήσεις ήταν για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: 18/6/95:Ολυμπιακός – Αλμωπός Αριδαίας 3-2 (34’ Καλόγηρος, 39’ Καραμίχαλος, 43’ Κόφφας – 44 Μίσκος, 86΄πεν. Ν. Τσολερίδης)Μ 29/10/95:Ολυμπιακός – Αλμωπός Αριδαίας 1-0 (33΄Πανόπουλος) και η μοναδική ήττα 10/11/96 (στον Αλμυρό): Ολυμπιακός – Αλμωπός Αριδαίας 1-2 (67 Καραμίχαλος, 64’ Τζεβελέκης, 69΄Ρέββας).

Τσουκαλάς στη Νεάπολη

Την κυριακάτικη (30/5-17:00) αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας για τη 14η αγωνιστική της Football League θα διευθύνει ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς από την ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Ισίδωρος Αρμακόλας από την ΕΠΣ Κυκλάδων και ο Δημήτρης Παγουρτζής από την ΕΠΣ Πειραιά, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

Στο σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής ανάμεσα σε Βέροια και Πανσερραϊκό, το οποίο θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά, θα «σφυρίξει» ο Πολυχρόνης (Πιερίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου