ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ματσάρα στη Νεάπολη στο αντίο Στάθη Ρόκα (photos)

ματσάρα-στη-νεάπολη-στο-αντίο-στάθη-ρό-539191

Εκτός από το τελευταίο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου για τον Βόρειο όμιλο της Football League τη φετινή σεζόν, το χθεσινό με τον Πιερικό στη Νεάπολη κάτω από συνθήκες καύσωνα ήταν και το τελευταίο της μεγάλης καριέρας του Στάθη Ρόκα. Αυτό το γεγονός επισκίασε σε ένα μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα, που ήταν το 3-3 σε μία χορταστική ισοπαλία με πολύ θέαμα και όμορφα γκολ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πριν το ματς ο Σκοπελίτης έδωσε μία ανθοδέσμη στον Ρόκα, για να τον τιμήσει, και τον ασπάστηκε, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του συγκινημένοι. Ο Ρόκας πέρασε νωρίς στην αναμέτρηση στη θέση του τραυματία Χολέβα, αλλά ξαναβγήκε, για να πάρει το χειροκρότημα όλων, στο 79’. Μετά το ματς ο παλαίμαχος από χθες ποδοσφαιριστής πήγε και έδωσε τη φανέλα του στους οργανωμένους, όπως και πολλοί συμπαίκτες του.

Ο Ρόκας με τρεις θητείες στο Βόλο έπαιξε 135 αγώνες πρωταθλήματος σε όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει και 4 Ευρωπαϊκά ματς καθώς και 19 κυπέλλου… Συνολικά στην καριέρα του και σε άλλες ομάδες κατέγραψε 412 συμμετοχές.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα βρήκε δίχτυα με τους Βουκελάτο στο 7’, Σκοπελίτη στο 41’ και Παπαδημητρίου στο 51’. Για τον Πιερικό σκόραραν ο Δερμητζόγλου στο 3’ και το 61’ και στο 71’ ο Κριεμάλντι.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τον Λαδά κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Πέλκα, Φιλίποβιτς, Χολέβα και Μπουτζίκο. Κόλα και Γκιοατά ήταν οι αμυντικοί μέσοι, μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Κατσούκης και από τα άκρα βοηθούσαν τον φορ Παπαδημητρίου οι Βουκελάτος και Σκοπελίτης.

Ο Πιερικός είχε ως τερματοφύλακα τον Τζήμα και τριάδα στην άμυνα τους Τακίδη, Γαλανόπουλο, Γιαλαμίδη, πλάγιοι μπακ ήταν οι Τοπαλίδης και Γ. Κουκοδήμος (γιος του νυν δημάρχου Κατερίνης, που έδωσε το παρών στις κερκίδες) και κεντρικοί χαφ ο Μαυρίδης με τον Χαρτσιά. Τέλος, στην επίθεση κινούνταν οι Γκατζολάρι, Δερμητζόγλου και Μπουόλι.

Δύο γρήγορα γκολ από κάθε ομάδα

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορα ενδιαφέρον, αφού στο 3’ ο Πιερικός πήρε το προβάδισμα με τέρμα από κοντά του Δερμητζόγλου, που πλάσαρε ουσιαστικά σε κενή εστία μετά από απόκρουση του Λαδά. Η φάση είχε ξεκινήσει μετά από διείσδυση του Γκατζολάρι, που τρύπησε την άμυνα των γηπεδούχων από τα δεξιά. Το 0-1 δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 7’ ο Βουκελάτος με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ με το αριστερό νίκησε τον Τζήμα, ο οποίος … τα άκουσε από τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων λόγω του νικιώτικου παρελθόντος του. Έτσι έγινε το 1-1, με τον σκόρερ να έχει τρεις σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ.

Στο 13’ ο Βουκελάτος έφερε την μπάλα από το αριστερό στο δεξί και βγήκε απέναντι από τον Τζήμα, αλλά το σουτ που έκανε, κόντραρε στον Γιαλαμίδη και πέρασε κόρνερ. Στο 33’ ο ίδιος «έσκασε» μία καταπληκτική ντρίμπλα στον Γαλανόπουλο, προχώρησε, αλλά από θέση βολής πάλι το σουτ κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Επίσης, ο ίδιος στο 36’, ενώ ξέφυγε μεε θαυμάσιο τρόπο και ήταν σε θέση τετ-α-τετ σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ, πασάροντας σε συμπαίκτη του και η ευκαιρία χάθηκε.

Τελικά, το γκολ που εδικαιούτο ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε στο 41’ με τον Σκοπελίτη στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόρνερ να πιάνει ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, που κατέληξε τη δεξιά γωνία για το 2-1.

Στις καθυστερήσεις ο Τοπαλίδης έχασε πολύ καλή ευκαιρία για το 2-2, με το σουτ του δεξιού μπακ χαφ να αποκρούεται δύσκολα σε κόρνερ από τον Λαδά.

Αλλα τρία γκολ στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέο γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Συγκεκριμένα, ο πρώτος του σκόρερ του Ιάσων Παπαδημητρίου με διπλή προσπάθεια από τη μικρή περιοχή, παίρνοντας το ριμπάουντ από εντυπωσιακή απόκρουση του Τζήμα σε σουτ του Κατσούκη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-1) με το δεξί.

Όμως στο 61’, ο Δερμητζόγλου με εξαιρετικό πλασέ, που προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ, με τον Λαδά να πέφτει στην αριστερή του γωνία, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το 3-2.

Στο 71’ πάντως τα επιφωνήματα θαυμασμού … διπλασιάστηκαν, αφού ο Κριεμάλντι πέτυχε ένα τέρμα με στόφα… αρτίτσα, αφού με άπιαστο μακρινό αριστερό τεχνικό σουτ ισοφάρισε σε 3-3, με την μπάλα να πηγαίνει … συστημένη στο αριστερό παραθυράκι. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα ο Τοπαλίδης είχε την ευκαιρία για το 3-4, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 79’ οι παίκτες του Ολυμπιακού Β. έπιαναν τα μαλλιά τους για την απίστευτη … τριπλή ευκαιρία που χάθηκε με διπλό δοκάρι του Τζούριτς και σουτ του Παπαδημητρίου από απόσταση αναπνοής, που κατάφερε όχι απλώς να αποκρούσει , αλλά και να μπλοκάρει ο Τζήμας. Στο 89’, τέλος, το γυριστό του Τζούριτς πήγε στην αγκαλιά του Τζήμα και το 3-3 έμεινε ως τη λήξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς, Πέλκας (76’ Μπόλης), Μπουτζίκος, Χολέβας (26’ λ. τρ. Ρόκας-76’ Ν’ Κόα), Φιλίποβιτς, Γκιοατά (69’ Βασιλούδης), Σκοπελίτης, Κόλα, Παπαδημητρίου, Κατσούκης (69’ Τζούριτς), Βουκελάτος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Τζήμας, Τοπαλίδης, Τακίδης, Γαλανόπουλος (46’ Κριεμάλντι), Γιαλαμίδης, Χαρτσιάς, Μαυρίδης (84’ Σκαμπαρδώνης), Δεμηρτζόγλου (91’ Ν. Κουκοδήμος), Γκατζολάρι (62’ Καρανάτσιος), Γ. Κουκοδήμος (62’ Τουλίκας), Μπουόλι

Πανηγυρισμοί στο 1-1 από τον Βουκελάτο και τους συμπαίκτες του

Ο Βουκελάτος το χαίρεται μετά το γκολ που πέτυχε

… και σπεύδει να αγκαλιάσει τον γενικό αρχηγό Λευτέρη Τασιόπουλο

… αμέσως μετά τον συγχαίρουν Κόλα και Σκοπελίτης

Ο Ρόκας κι όχι μόνο απονέμουν τα εύσημα στον Παπαδημητρίου για το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα

Προσπάθεια του Γκιοατά στο ματς με τον Πιερικό

Ο Μπουτζίκος ελέγχει την μπάλα, ενω τον παρακολουθεί ο Τοπαλίδης

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Β. τιμούν τον Ρόκα, με τον Σκοπελίτη να του δίνει μία ανθοδέσμη

Ο Χαρτσιάς δίνει το χέρι του στον Ρόκα, καθώς ο ερυθρόλευκος παίκτης γίνεται αλλαγή

Η στιγμή που η καριέρα του Στάθη Ρόκα παίρνει τέλος, καθώς αντικαθίσταται από τον Ν’ Κόα

Ο προπονητής του Πιερικού Νίκος Θεοδοσιάδης σπεύδει να αγκαλιάσει τον Ρόκα

Ο Ρόκας χαιρετά τον κόσμο, τη στιγμή που γίνεται αλλαγή στο 76’

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου