ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Έχει γίνει επαφή με τον Ολυμπιακό Βόλου»

έχει-γίνει-επαφή-με-τον-ολυμπιακό-βόλ-527336

Αναγκαστική αναμονή υπάρχει εδώ και 15 μέρες στον Ολυμπιακό Βόλου και επίσημα δεν γίνεται προγραμματισμός νέας περιόδου πριν τις τελικές αποφάσεις περί αναδιάρθρωσης…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Ολυμπιακός Βόλου δεν παύει να αισιοδοξεί πως μπορεί κάτι να αλλάξει και η ομάδα τη νέα περίοδο να αγωνιστεί και πιο πάνω από τη «νέα» Football League… που έχει ήδη αγωνιστικά προβιβαστεί…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Περικλής Αμανατίδης (φωτο), που οδήγησε την ομάδα στην άνοδο που για τον ίδιο ήταν η 9η, παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στην πορεία ανόδου, σε παίκτες, στην αναδιάρθρωση, στο βολιώτικο ποδόσφαιρο και την αναμονή αναφέροντας πως έχει γίνει επαφή και για τη νέα χρονιά χωρίς όμως κάτι να είναι σίγουρο… Αναλυτικά στη συνέντευξη μίλησε:

Για την επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου: Είχαμε βάλει στόχο από την αρχή να αλλάξουμε κατηγορία. Είχαμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, ένα ρόστερ το οποίο χτίσαμε από τον Μάιο βήμα – βήμα. Σχεδόν πετύχαμε όλους τους μεταγραφικούς μας στόχους, οι οποίοι απέδωσαν αυτό που περιμέναμε. Νομίζω λογικά ήρθε το αποτέλεσμα μέσα από μια σταθερή πορεία με πολλές νίκες, πόσους βαθμούς και πολλά γκολ.

Για την κατηγορία που θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν: Αυτό είναι θέμα των αποφάσεων που θα παρθούν όσον αφορά στην περιβόητη αναδιάρθρωση. Αυτό να πω την αλήθεια δεν είναι στο δικό μας χέρι, ελπίζω να γίνει πράγματι μια αλλαγή γενικότερα του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο και αν αυτό γίνει προς την σωστή κατεύθυνση τότε ας παρθούν και σκληρές αποφάσεις. Δεν είμαι αντίθετος σε αυτό.

Πώς είναι η κατάσταση στον Βόλο: Η πόλη έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, είναι η μεγάλη κόντρα που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και Νίκης, αλλά νομίζω και οι δυο ομάδες θα αλλάξουν κατηγορία. Η μια ανέβηκε, η δική μας, αλλά και η Νίκη μέσω των μπαράζ πιστεύω θα ανέβει γιατί καμία από τις δυο ομάδες δεν είναι για αυτήν την κατηγορία, είναι για πιο ψηλά. Οπότε πιστεύω θα αλλάξει το σκηνικό όλο προς μια καλύτερη κατεύθυνση.

Για τον Αριστείδη Λώττα: Επαιξε καλά, είχε νομίζω όλες τις συμμετοχές. Εβαλε πέντε γκολ και είχε τουλάχιστον 18-19 ασίστ. Εκανε ένα καλό πρωτάθλημα. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Οι ασίστ ήταν χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, είναι ένας παίκτης επινόησης. Είναι ένα προικισμένο παιδί με ταλέντο. Είχε αδικήσει κατά την γνώμη μου τον εαυτό του αν είχε περισσότερη πίστη σε ορισμένα κομμάτια που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, σίγουρα θα ήταν ένας παίκτης που θα έπαιζε στην Super League.

Για την ερχόμενη σεζόν: Εμένα θα με βρείτε του χρόνου σε ένα περιβάλλον το οποίο θα με ικανοποιεί για να πετύχω ξανά τους καινούργιους στόχους που θα ξαναβάλω. Εχει γίνει κουβέντα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα εξαρτηθούν όλα από τις επόμενες κινήσεις, δεν είναι τίποτα σίγουρο…

Ενα σχόλιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η αναδιάρθρωση από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Είναι χτισμένη γύρω από ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ προς τις κατηγορίες. Η πραγματική αναδιάρθρωση έχει να κάνει με πλήρεις αποφάσεις. Να υπάρχει ρήτρα για τα γήπεδα, εάν μια ομάδα δεν έχει το γήπεδό της όπως πρέπει να μην παίρνει μέρος στη χρηματοδότηση. Με τις ακαδημίες, με τις υποδομές, με τις εγκαταστάσεις, με τον αριθμό εισιτηρίων, με τον αριθμό διαρκείας. Αυτή είναι η πραγματική αναδιάρθρωση. Αν δεν γίνουν αυτά όπως είναι σε όλη την Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τους εγωισμούς και να κάνουμε συνεργασίες.

Δεν υπάρχει βούληση γιατί όπου υπάρχει συνεργασία τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μπορείτε να το δείτε παντού αυτό, όπου υπήρχε συνεργασία πέτυχαν πράγματα σε ομάδες, σε πρωταθλήματα, σε υπο-ομάδες, σε τοπικές κοινωνίες, παντού. Αρα βούληση τίποτα άλλο.

Ακόμα υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουμε τελειώσει τις υποχρεώσεις μας. Αν έχουν ανοίξει άλλες δυο θέσεις στη Super League 2 για τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.

Είναι άξιο απορίας ότι είναι Μάιος και δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή των πρωταθλημάτων που θα αρχίσουν. Τους παίκτες τους κρατάμε με πιθανά σενάρια, με όνειρα και με προσδοκίες. Δεν ξέρω αν τους κρατάμε και όλους.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως αυτή η αναμονή έχει βάλει φρένο και τον προγραμματισμό της νέας περιόδου με το κυριότερο θέμα τη δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας που πάντως θα προχωρήσει όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις…

Ερωτηματικό για το μπάσκετ

Νέα δεδομένα και ερωτηματικά προκύπτουν μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου της περσινής περιόδου (2017-18), με αφορμή τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού, σχετικά με τις οφειλές προς το τμήμα υποστηρίζοντας πως αποχωρώντας δεν άφησε καμία και ζητεί να μάθει ποιοι υπογράφουν την ανακοίνωση από τους παίκτες της ομάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: « Αποσβολωμένοι μείναμε τη Μεγάλη Παρασκευή από την ανακοίνωση των καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου για τις φετινές οφειλές τους. Ποιων καλαθοσφαιριστών δεν γνωρίζουμε, αφού υπογραφές δεν υπάρχουν, στην οποία μέσα σε όλα εμπλέκει εκτός από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, τη φετινή διοικούσα επιτροπή και εμάς, ως προηγούμενη διοικούσα επιτροπή. Φυσικά, διατηρούμε επιφυλάξεις και κάθε νόμιμο δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση, στους συντάκτες, ειδάλλως σε όλους τους καλαθοσφαιριστές, περσινούς και φετινούς, αν δεν βγουν στο φως οι υπογράφοντες, διότι αφήνονται σκιές και προσπαθούν να μηδενίσουν την προσπάθεια τεσσάρων χρόνων και σε συνάρτηση με όλους αυτούς που οι καλαθοσφαιριστές, αφήνουν στο απυρόβλητο, μας δίνουν κάθε δικαίωμα να θεωρήσουμε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση και ο χρόνος που αυτή βγήκε, είχε άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού ήδη γνωστοί κύκλοι εξεχόντων «φίλων» της ομάδας μας, προσπάθησαν να επωφεληθούν άμεσα της ανακοίνωσης. Στο διά ταύτα και σε ό,τι μας αφορά και μόνο: Σε ποιους καλαθοσφαιριστές έχουμε εκκρεμότητες από πέρυσι και πόσες; Ποιοι καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονταν πέρυσι δεν έμειναν και φέτος στην ομάδα γιατί είχαν εκκρεμότητες από πέρυσι;

Ηταν ενήμεροι ο έφορος, ο προπονητής και η τρέχουσα διοικούσα επιτροπή για την ανακοίνωση; Ηταν γνώστες οι καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονταν πέρυσι και αγωνίζονται σε άλλες ομάδες φέτος για την ανακοίνωση;

Εν κατακλείδι, αν εμείς είχαμε την ίδια αντιμετώπιση από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και τους «φίλους» της ομάδας, όπως έτυχαν αυτοί από τον Ερασιτέχνη και μας τη φετινή χρονιά, σίγουρα δεν θα μέναμε τέσσερα χρόνια αλλά πολύ περισσότερα. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός αν βγουν στο φως οι πραγματικοί συντάκτες της ανακοίνωσης.

ΥΓ.1 Να θυμίσουμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης, ότι η άνοδος επήλθε εκτός από την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών, των προπονητών και της διοικούσας επιτροπής και από την αξιοπιστία που επέδειξε ο αδιάφορος Γ.Σ. Αμπελώνας την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, κερδίζοντας στην έδρα του την ομάδα του ΑΟ Καλαμπάκας.

Για τη διοικούσα επιτροπή 2017-18: Αλέξανδρος Μεταφτσής-Κωνσταντίνος Γανώσης-Απόστολος Εξαρχος-Βαγγέλης Κολιός-Γιώργος Κουσιαρής-Νικόλαος Ματθαίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου