ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Οι βετεράνοι κληροδοτούν ένα θρύλο»

οι-βετεράνοι-κληροδοτούν-ένα-θρύλο-521863

Την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά είχαν οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι συναντήθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης. Οι ερυθρόλευκοι «ήρωες της Κυριακής» έφεραν για ακόμη μία φορά στη μνήμη τους όλα όσα έζησαν, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ματής

Στην εκδήλωση που είχε τίτλο: «Ολυμπιακός Βόλου: Από τον 20ό στον 21ο αιώνα» και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Park, παρουσιάστηκε DVD – αφιέρωμα στον Τάκη Συνετόπουλο, αλλά και ενημερωτικό ντοκιμαντέρ με τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου. Από τη δημιουργία του, το 1937, μέχρι την ευρωπαϊκή πορεία του 2011 και το σήμερα με τίτλο: «Οι βετεράνοι κληροδοτούν ένα θρύλο», 1937: Ολυμπιακός του Βόλου, 1967: Ολυμπιακός της Ελλάδας, 2011: Ολυμπιακός της Ευρώπης, 2014: Ολυμπιακός της Ελλάδας.

«Στάδιο Τάκης Συνετόπουλος»

Να μετονομαστεί το ΕΑΚ Βόλου σε Στάδιο «Τάκης Συνετόπουλος» πρότεινε ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Αντώνης Παππάς, ο οποίος πήρε το λόγο και ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο Τάκης Συνετόπουλος είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει ο Βόλος και γι ’αυτό προτείνω του ΕΑΚ να πάρει το όνομά του», με τον πρόεδρο των παλαιμάχων, Γιώργο Καραμίχαλο να δηλώνει πως θα συσταθεί ειδική επιτροπή που θα εισηγηθεί την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσθέτοντας παράλληλα πως θα γίνει φιλικός αγώνας εις μνήμην του «Τάκαρου», μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου και του Ολυμπιακού Πειραιώς και θα στηριχθεί με κάθε τρόπο ο ποδοσφαιριστής, Αλέκος Γεωργιάδης, που περνάει το δικό του Γολγοθά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός του προεδρείου και αρκετοί παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου μεταξύ των οποίων οι: Μαντζαφλέρης, Βαρούτσικος, Σταματίου, Μαλάκος, Δελημουχτάρης, Θεοδωρίδης, Βαϊνάς, Πασχαλίδης, Ξηροφώτος, Παππάς, Γάτος, Καραηλιού, Τζίνης, Δημόπουλος, Τσιτσιγιάννης, Μακρής, Ευθυμίου, Σταματίου, Μαθογιάννης, ενώ τιμήθηκαν οι Δημόπουλος, Ευθυμίου, Μαθογιάννης Δελημουχτάρης, Βαρούτσικος, Βλαχάβας, Τσιτσιγιάννης, Μακρής, Βογιατζάκης, Κουτσουνίδης, Ιωσηφίδης, Μαντζαφλέρης, Καραηλιού, Τζίνης, Μαλάκος, Σαρρής, Γιαλαντζής, Βαλάχας, Καραΐσκος, Ζάμπας, Τσουκνίδας, Ρηγούλιας, Παππάς, Πασχαλίδης. Τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου εκπροσώπησε ο Θανάσης Κωστούλας.

«Η βία διώχνει το φίλαθλο κόσμο»

Ενας από τους παλιότερους παλαιμάχους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ο Παντελής Ευθυμίου, τόνισε, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως το ποδόσφαιρο σήμερα έχει αλλάξει. Η βία στα γήπεδα διώχνει το φίλαθλο κόσμο, ενώ δήλωσε πως θέλει να βλέπει τις ομάδες του Βόλου να πρωταγωνιστούν.

Αναλυτικά:

«Ευχαριστώ την Ένωση των παλαιμάχων που μας κάλεσαν και έστησαν όλη αυτή την εκδήλωση. Θέλω να βλέπω συνέχεια επιτυχίες από τις ομάδες του Βόλου. Οι δράσεις των παλαιμάχων είναι πολύ καλές, χρήσιμες και μπράβο τους», ενώ για τη σημερινή κατάσταση του ποδοσφαίρου, τόνισε: «Έχει αλλάξει πολύ. Εμείς παίζαμε σε γήπεδα επικίνδυνα και ακατάλληλα, με μπάλες απαίσιες. Δεν υπήρχε ζεστό νερό. Ηταν πολύ δύσκολα, αλλά μας τιμούσαν οι φίλαθλοι που γέμιζαν τα γήπεδα. Σήμερα υπάρχει βία, ενώ παλιότερα οι φίλαθλοι πήγαιναν μαζί και έβλεπαν τους αγώνες. Πλέον, όλη αυτή η κατάσταση διώχνει το φίλαθλο κόσμο»

«Να πανηγυρίσουμε μαζί στο τέλος»

Από την πλευρά του, ο παίκτης που εκπροσώπησε τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, ο Θανάσης Κωστούλας, τόνισε: «Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση των παλαιμάχων και όσους βοήθησαν για να οργανωθεί αυτή η βραδιά. Για ’μενα προσωπικά ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Είδα πράγματα που δεν τα γνώριζα και παλιούς θρύλους του Βόλου από κοντά. Χρόνια πολλά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους. Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στους ανθρώπους που παρευρέθηκαν εδώ και είναι η ιστορία της ομάδας. Θα ήθελα να είναι γεροί, να είναι μαζί μας και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος της χρονιάς. Αυτοί βλέποντάς μας, ξαναζούν όλα όσα πέρασαν στους αγωνιστικούς χώρους».

Το παράπονο και οι… αλήτες

Το παράπονό του για την αδιαφορία της πολιτείας προς τους παλαιμάχους εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου. Ο κ. Γιώργος Καραμίχαλος ανέφερε πως παρακαλούν εδώ και 6 χρόνια τον εκάστοτε Δήμαρχο της πόλης να τους παραχωρηθεί χώρος για τη στέγαση της Ένωσης, αλλά απάντηση δεν παίρνουν, ενώ χαρακτήρισε «πολιτικούς αλήτες» όσους επιχείρησαν την καταστροφή του Ολυμπιακού.

«Κάναμε μια αρχή από δω και στο εξής να τιμούμε την ιστορία του Ολυμπιακού και να τιμούμε ποδοσφαιριστές που προσέφεραν πάρα πολλά γι’ αυτή την ομάδα. Και παράλληλα στις εκδηλώσεις μας για το νέο έτος έχουμε σκοπό να κάνουμε ένα παιχνίδι εις μνήμην του Τάκη Συνετόπουλου και στη συνέχεια να κάνουμε ένα άλλο ματς για ενίσχυση του Αλέκου Γεωργιάδη για τον Γολγοθά που τραβάει αυτό το νέο παιδί και του ευχόμαστε περαστικά. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία και χαρά και θέλω να πιστεύω πως το 2014 θα δούμε την ομάδα μας εκεί που ανήκει. Να τονίσουμε ότι θα τιμηθούν στην πορεία κι άλλοι παλαίμαχοι».

Για την τελική δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου στην προσπάθεια αφανισμού του: «Ορισμένοι πολιτικοί αλήτες πήγαν να μας στερήσουν την ιστορία μας, αλλά ευτυχώς ο Θεός είναι μεγάλος και συνεχίζουμε».

Για την πολιτεία: «Εξι χρόνια παρακαλούμε τον εκάστοτε Δήμαρχο να δώσει γραφεία για στέγαση. Ο νυν πρόεδρος, κ. Καραγιάννης μας εγγυήθηκε ότι θα μας παραχωρηθεί χώρος στη Θύρα 1 του ΕΑΚ, όταν ολοκληρωθούν τα έργα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου