ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από το μηδέν… και υπό προϋποθέσεις

από-το-μηδέν-και-υπό-προϋποθέσεις-484926

Βοήθεια απ’ τον κόσμο αλλά και επιχειρηματίες ζήτησαν οι Γ. Βαρούτσικος και Γ. Τόρης για την τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου

Η νέα χρονιά θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου να μπορέσει να πετύχει την άνοδο αλλά η νέα προσπάθεια ξεκινά και πάλι από το μηδέν και με την προϋπόθεση να υπάρξει περισσότερη βοήθεια απ’ τον κόσμο αλλά και από επιχειρηματίες όπως ζήτησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρούτσικος και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τόρης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σχετικά με την επομένη μέρα και το μέλλον της ερυθρόλευκης ομάδας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι δύο βολιώτες παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για να υπάρξει μέλλον, μίλησαν για θετικά μηνύματα από κάποιους για βοήθεια αλλά αυτό θα φανεί γενικότερα στην ανοικτή συνάντηση στο Ξενία μετά το ματς με την ΑΕΚ το οποίο θα γίνει στο ΕΑΚ. «Μετά το ματς με την ΑΕΚ καλούμε στο Ξενία όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Ομως όσοι είναι να έρθουν θα δεσμευτούν πως και πόσο θα βοηθήσουν. Θα γράψουμε πως ο τάδε θα βάλει στον Ολυμπιακό τόσα χρήματα, στις τάδε ημερομηνίες. Θέλουμε αυτοί που θα έρθουν να μπουν στη διοίκηση και να συνδιοικήσουμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ έθεσαν την 20η Ιούνη ως την ημερομηνία ορόσημο για το μέλλον του Ολυμπιακού.

Οι κ.κ. Τόρης και Βαρούτσικος ανέλυσαν ξεκάθαρα τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην ΠΑΕ, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση για να καταφέρει η ομάδα να πρωταγωνιστεί, ενώ έκανε γνωστή μια ακόμη προσφυγή από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τον Ανιέτε: «Σήμερα ενημερωθήκαμε και για μία προσφυγή από έναν πρώην ποδοσφαιριστή μας. Ο Ανιέτε διεκδικεί 11.000 €».

Στον απολογισμό της χρονιάς και τις σκέψεις για το αύριο τονίστηκε: «Εμείς μπήκαμε στον Ολυμπιακό γιατί τον αγαπάμε, κάναμε την υπέρβαση σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα για τη χώρα. Είμαστε ηθικά ικανοποιημένοι και μπορούμε να πούμε ότι κάναμε το καθήκον μας στην ομάδα της πόλης μας και της αγάπης μας.

Μια πόλη των 200.000 κατοίκων δεν μπορεί να έχει ομάδα με καθαρά έσοδα 13.000. Αν θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να έχει 2.000 διαρκείας και σταθερά 3.000 φιλάθλους στο γήπεδο. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αν θέλει η πόλη να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να έρθουν δίπλα μας επιχειρηματίες να συνδιοικήσουμε και οι φίλαθλοι να στηρίξουν την ομάδα από την πρώτη στιγμή».

Για τις επαφές που υπάρχουν ήδη με επιχειρηματίες είπαν: «Εγινε κρούση σε ανθρώπους εκτός Βόλου αλλά δεν απάντησαν. Το θέμα είναι η ομάδα να μείνει σε Βολιώτες και να κάνει πάλι πρωταθλητισμό. Σε όποιον θέλει να αγοράσει τις μετοχές, εμείς είμαστε στη διάθεσή του».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα χρήματα που εισπράχθηκαν απ’ το περσινό μπαράζ με την Ξάνθη: «Η ομάδα εισέπραξε 200.000 ευρώ με το ΦΠΑ από το μπαράζ, καθαρά 150.000. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν όλοι οι παίκτες και έλυσαν τα συμβόλαια πλην των Γκούρμα και Καρίλ, καθώς επίσης και υποχρεώσεις προς τρίτους. Αλλά τα χρήματα αυτά δεν έφθασαν».

«Φτάσαμε ξανά στο μηδέν»

Τον κίνδυνο που υπάρχει να πάνε στράφι οι προσπάθειες που έχουν γίνει επισήμανε και ο Γιώργος Τόρης, ο οποίος τόνισε πως είναι αναγκαίο να επιτευχθεί η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα.

«Πέρυσι το καλοκαίρι πήραμε την απόφαση με τον κ. Βαρούτσικο να αναλάβουμε τις τύχες του Ολυμπιακού για να μην διαλυθεί η ομάδα. Φθάσαμε στο τέλος και η ομάδα δεν διαλύθηκε. Η χρονιά αγωνιστικά ήταν πετυχημένη, η ομάδα μπήκε στα πλέι οφ αν και δεν πρωταγωνίστησε. Είχαμε ζητήσει τη στήριξη από τους επιχειρηματίες της πόλης και φθάσαμε ξανά στο σημείο μηδέν. Ολη τη χρονιά εκτός των πλέι οφ, κόπηκαν 14.000 εισιτήρια (με αυτά των ανέργων), πράγμα απογοητευτικό για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας μας. Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια αγώνων ήταν 13.000 ευρώ. Μόνο τα έξοδα μετακινήσεων ήταν 50.000 €. Δυστυχώς βγήκαν πάρα πολλά χρέη του παρελθόντος, που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν από τους ελάχιστους επιχειρηματίες που στάθηκαν δίπλα μας. Δυστυχώς, με τα όποια λάθη μας, δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν δεν συμπορευτούν κάποιοι άνθρωποι, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει».

Με υπέρβαση άνοδος

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας επεσήμανε πως ο στόχος πρέπει να είναι η άνοδος, αλλά και το ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση με τη βοήθεια επιχειρηματιών και κόσμου, ενώ στάθηκε στο ότι δεν θα επιλεχθεί η λύση της Γ’ Εθνικής.

«Υπερβάλαμε εαυτούς, τριπλασιάσαμε το μπάτζετ που είχαμε υπολογίσει και δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Γιατί να υπάρχει η ομάδα; Εγώ πονάω περισσότερο γιατί τη ζωή μου έβαλα και τα λεφτά μου χάλασα. Οι φίλαθλοι που είναι δίπλα στην ομάδα, ξέρουν τι έκανε αυτή η διοίκηση. Θα ήταν καλό να υπήρχαν 10 άνθρωποι Βολιώτες που θα συνεισέφεραν ισόποσα στο Δ.Σ., να υπάρχει ένα μεγάλο μπάτζετ και να γίνει η υπέρβαση. Είναι η τελευταία χρονιά για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, η τελευταία ευκαιρία που μπορούμε με πολύ καλές δυνατότητες να διεκδικήσουμε την άνοδο. Γιατί εάν είμαστε στη Σούπερ Λιγκ, τα ποσά από τα έσοδα θα είναι πολύ μεγάλα. Εάν εμείς αποχωρήσουμε και δεν βρεθεί κάποιος άλλος, το μαγαζί θα κλείσει. Εμείς δεν αντέχουμε ψυχολογικά και οικονομικά. Αν η ομάδα πάει στη Γ’, για να πρωταγωνιστήσει θέλει περίπου 300-400 χιλιάρικα. Αν είναι να μπουν τα λεφτά στη Γ’, χίλιες φορές να τα βάλουμε στη Β’ Εθνική για να βγούμε κατηγορία. Η Β’ Εθνική είναι κατηγορία που η διοίκηση πρέπει να βάζει. Μια ομάδα για να είναι βιώσιμη, πρέπει να μείνει 2-3 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Είχαμε πει ότι αν δεν πετύχει η αύξηση Μ.Κ., τότε η ομάδα δεν θα έπαιρνε άδεια. Φέτος βγήκαν πολλές αμαρτίες του παρελθόντος, το ποδόσφαιρο θα αλλάξει πολύ στο κοντινό μέλλον. Είναι η τελευταία ευκαιρία για συστράτευση στον Ολυμπιακό Βόλου. Από 1.000 εισιτήρια, τα καθαρά έσοδα είναι 540 ευρώ. Επρεπε να τη ρίξουμε την ομάδα πέρυσι και τώρα θα την ανεβάζαμε καθαρή. Η ομάδα δεν διαλύθηκε πέρυσι γιατί αναλάβαμε εμείς. Τριπλασιάσαμε το προσωπικό μας μπάτζετ. Η ομάδα δεν διαλύθηκε, κοντεύουμε εμείς όμως να διαλυθούμε. Ολη η χρονιά πέρυσι δομήθηκε για να παίζει φέτος η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Αν γίνονταν αυτό, θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα η κατάσταση».

«Πάμε Πανθεσσαλικό»

Σχετικά με το γήπεδο ο Γιώργος Τόρης είπε: «Το ΕΑΚ μας στοιχίζει σαν χρήση περισσότερο από το Πανθεσσαλικό, αυτή είναι η σύμβαση που υπογράψαμε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αν δεν πάμε στο Πανθεσσαλικό τη νέα σεζόν -γιατί υπάρχει μια οφειλή από προηγούμενες διοικήσεις-, θα βγάλουμε διαρκείας με 150 ευρώ για όλες τις θύρες στο ΕΑΚ ώστε να πουλήσουμε 2.000. Το πλάνο άμα παραμείνουμε εμείς είναι να πάμε στο Πανθεσσαλικό. Δεν είναι γήπεδο αυτό για να στεγάσει φιλοδοξίες κι οράματα για την ομάδα μας».

Επίσης για το ματς με την ΑΕΚ τονίστηκε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και δεν μετακινεί την έδρα του για εισπράξεις. Το ματς με την ΑΕΚ θα γίνει όπως ήταν προγραμματισμένο στο ΕΑΚ, ενώ για τις προϋποθέσεις που θέτουν οι συμπαίκτες κύρια ανησυχία είναι η απόφαση του CAS για τον Τικάο: «Αν βγει η απόφαση του CAS και είναι θετική για τον Ολυμπιακό, τότε είναι πιθανόν να βρεθούν συμπαίκτες και να οργανώσουμε σωστά την ομάδα ώστε να πάει εκεί που πρέπει να πάει. Αν όμως η απόφαση είναι αρνητική τότε ποιος θα τολμήσει να μπει έχοντας ένα δυσβάσταχτο χρέος από την αρχή;» τόνισε χαρακτηριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου