ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Παράδειγμα για όλους ο Βόλος»

παράδειγμα-για-όλους-ο-βόλος-477055

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος χαρακτήρισε εκπληκτικό αυτό που έζησε στον Ολυμπιακό

Τα τελευταία 24ωρα στην πόλη του Βόλου και τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου διανύει ο ΔημήτρηςΕλευθερόπουλος. Ο 38χρονος τεχνικός ανέλαβε τις τύχες των ερυθρόλευκων στις αρχές Ιανουαρίου και κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες να κερδίσει τις καρδιές τόσο των Βολιωτών, όσο και των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ο Ελευθερόπουλος, με βοηθό τον Στέλιο Βενετίδη, κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 24 παιχνίδια (το ένα κυπέλλου), 13 κανονικής διάρκειας και 10 (μαζί με το σημερινό) στα playoffs της Football League με συγκομιδή 10 νίκες στην κανονική διάρκεια, μία στο Κύπελλο και τρεις ισοπαλίες, ενώ στα playoffs είχε δύο νίκες, μία ισοπαλία και έξι ήττες.

Εκπληκτικό χαρακτήρισε, αυτό που έζησε στο Βόλο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συμπεριφορά που είχε ο κόσμος της πόλης απέναντί σ’ αυτόν και το Στέλιο Βενετίδη, ενώ διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον συνδέουν με την Καλλονή, συμπληρώνοντας πως επιθυμία του είναι να συνεχίσει σε ομάδα της Super League. Αναλυτικά όσα δήλωσε, μιλώντας στον αθηναϊκό ΣΠΟΡFM:

Για το ότι έχει δηλώσει πως θα φύγει απ’ τον Ολυμπιακό Βόλου: «Εχουμε κανονίσει με τον Στέλιο Βενετίδη ένα γεύμα για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, που αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι οικονομικός ο λόγος που φεύγω. Δεν θα ήταν αυτός ο λόγος, σε οποιαδήποτε ομάδα. Πριν πάρουμε μια απόφαση για το που θα πάμε τη ζυγίζουμε πολύ καλά. Εχουμε αποφασίσει πως στο αγωνιστικό κομμάτι θα έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και πάντα κάνουμε μια κουβέντα για να δούμε αν υπάρχει ταύτιση. Στην πρώτη κουβέντα που κάναμε στον Ολυμπιακό Βόλου μας έδωσαν τα κλειδιά, ποτέ δεν μας ενόχλησαν, απήλαυσαν κι εκείνοι το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα. Το σημαντικότερο είναι πως ακόμα και στα playoffs που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που έπρεπε, οι άνθρωποι της ομάδας και ο κόσμος ήταν ακόμα δίπλα μας. Τώρα τα δεδομένα θα αλλάξουν την ομάδα, θα μπουν καινούργιοι άνθρωποι και είναι καλό αυτό για την ομάδα».

Και συμπλήρωσε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου. Είναι εκπληκτικό αυτό που έζησα στο Βόλο. Φεύγω μετά από 6-7 μήνες και μόνο θετικά έχω να κρατήσω. Ακόμα και γονείς στο δρόμο, που δεν στηρίζουν τον Ολυμπιακό, μας είπαν υπέροχα λόγια για το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Αυτή η πόλη δείχνει ότι έχει παιδεία και κουλτούρα και μπορεί να γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους».

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει ξανά στη Football League: «Εχει να κάνει με τις συνθήκες. Είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα στο Βόλο, αλλά και η Football League, με τα καλά και τα άσχημα που έχει, είναι μεγάλη εμπειρία. Oσο καλό μου έκανε στα 18 να πάω στην Προοδευτική, τόσο μεγάλη παρακαταθήκη είναι η φετινή εμπειρία για μένα και το Στέλιο (σ.σ. Βενετίδη). Eχει ιδιαιτερότητες η κατηγορία, όπως το ότι δεν υπάρχει αρκετός καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε».

Για τα σενάρια που τον έχουν συνδέσει με την Καλλονή: «Δεν υπάρχει τίποτα με την Καλλονή. Δεν έχω δεχτεί καμία κλήση. Δεν θα έφευγα από κάπου που έχω ζήσει κάτι τόσο όμορφο, χωρίς να έχω ενημερώσει τους διοικούντες ότι έχω στο μυαλό μου κάτι άλλο. Εγώ δεν μιλάω, όποιος θέλει να με βρει μπορεί να με πάρει τηλέφωνο. Αυτά δεν μου άρεσαν ούτε όταν τα έβλεπα για άλλες ομάδες και άλλα ονόματα. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Θα πάω στη σχολή και, αν υπάρξει κάτι, θα το συζητήσουμε, με προτεραιότητα τη Super League».

Για την ΑΕΚ και τον Τραϊανό Δέλλα: «Είμαστε μια φουρνιά προπονητών απ’ τις καλύτερες. Η σχολή για το UEFA Pro είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ολα τα παιδιά είναι σωστά εκπαιδευμένα. Εχει συμπέσει να είμαστε προπονητές με καλό έργο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γιάννης Γκούμας, ο Στάικος Βεργέτης, ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και άλλα παιδιά, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ο καλύτερος, όμως, για μένα είναι ο Τραϊανός. Εχει υψηλού επιπέδου διαύγεια. Είχα πει ότι μου φαίνεται ατυχής η σύγκριση Γκατούζο με Δέλλα, που είχε ακουστεί παλιότερα. Τους έχω ζήσει και τους δύο. Ο Τραϊανός Δέλλας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σ’ αυτήν την ηλικία. Μου θυμίζει προπονητές απ’ την Ιταλία. Με πλήρη επίγνωση το λέω. Είναι μεγάλη τύχη και για τον ίδιο που είναι σε μια τεράστια ομάδα, όπως και για την ΑΕΚ που μπορεί να μεγαλώνει μαζί του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου