ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η σκιαγράφηση της υπόθεσης Πλεξίδα και η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

η-σκιαγράφηση-της-υπόθεσης-πλεξίδα-κα-439532

Το ζήτημα «Πλεξίδας» έληξε με το γνωστό επιχειρηματία να γίνεται ανεπιθύμητος σε ακόμη μια πόλη, την ώρα που δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου όσον αφορά τις συναντήσεις με τον Τρικαλινό και τον αποσαφηνισμό της υπόθεσης.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Ολυμπιακό εκεί που ήταν πριν μία εβδομάδα, με το θέμα του Πλεξίδα ουσιαστικά να πηγαίνει πίσω όλη την ιστορία που λέγεται διάδοχη κατάσταση στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Το ότι είχε εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού Βόλου είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι και το ότι πραγματοποιήθηκαν δύο ραντεβού με ανθρώπους των ερυθρόλευκων και την πλευρά του επιχειρηματία.

Τα δύο θετικά της υπόθεσης είναι ότι τελικά δεν σπαταλήθηκαν πολλές μέρες για το τίποτα, αλλά και το ότι μάλλον γλύτωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ από έναν άνθρωπο που άλλα λέει δεξιά, άλλα αριστερά και άλλα πράττει, δείχνοντας με κάθε ευκαιρία την αφερεγγυότητά του, έχοντας εχθρούς σε κάθε ομάδα με την οποία έχει ασχοληθεί. Στα Τρίκαλα ο Πλεξίδας αποτελεί… κόκκινο πανί, λόγω της πλαστής εγγυητικής επιστολής που έστειλε στη Δ’ Εθνική -τότε- τον ΑΟΤ, την ώρα που βρίσκονταν ένα βήμα πριν τη SuperLeague, ενώ στη Λάρισα δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον Ερασιτέχνη και τον πρώην μεγαλομέτοχο, Κώστα Πηλαδάκη, ώστε να προχωρήσει το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ και η ΑΕΛ να προλάβει το τρένο της συμμετοχής στη FootballLeague.

Στο χρονικό της φαρσοκωμωδίας που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι πληροφορίες από τη Λάρισα είχαν δώσει -από την αρχή- ένα στίγμα όσον αφορά τις προθέσεις του Τρικαλινού. Ανέφεραν πως με αυτή του την κίνηση, απειλώντας δηλαδή πως θα αποχωρήσει και αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού την ΑΕΛ, ο Πλεξίδας ήθελε να πιέσει τους ανθρώπους της λαρισινής ομάδας, ώστε να υλοποιηθούν κάποια από τα «θέλω» του, σχετικά με τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, κατά την οποία η ομάδα της Λάρισας θα αγωνίζεται στη FootballLeague, και κυρίως τα ζητήματα του προπονητικού, της εκκαθάρισης και της σύστασης νέας ΠΑΕ.

Εμπαίζοντας ουσιαστικά δύο πόλεις, επιστέγασμα αυτού η ειρωνική ανακοίνωση που εκδόθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου για την πόλη του Βόλου, κατάφερε να πιέσει την Ερασιτεχνική ΑΕΛ, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιήθηκε, μετά τις απειλές, και καλεί πλέον τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Κώστα Πηλαδάκη, να ολοκληρώσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την εκκαθάριση της εταιρίας.

Τα ερωτηματικά για τον κόσμο του Ολυμπιακού παραμένουν πολλά. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο Πλεξίδας ήταν στο Βόλο το βράδυ της περασμένης Τρίτης και πραγματοποίησε τις πρώτες συζητήσεις με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νίκο Τσεκούρα. Επίσης, είναι γεγονός ότι ο γνωστός επιχειρηματίας εξέδωσε ανακοίνωση στέλνοντας τελεσίγραφο στους ανθρώπους της ΑΕΛ, ώστε να βρεθεί λύση με τα διοικητικά της Λάρισας. Από τη μία μιλούσε με τους ερυθρόλευκους και από την άλλη, μετά από λίγες ώρες, πραγματοποιούσε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ.

Οι τίτλοι του τέλους στην εν λόγω υπόθεση έπεσαν μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής. Στο δεύτερο και τελευταίο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών, ο Πλεξίδας συνομίλησε με τους Καραγιάννη και Βαρούτσικο και παρευρέθηκε και στον ΕΑΚ, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΠΑΕ. Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε την ανακοίνωση, που εξαγρίωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού, και όχι μόνο, στην οποία δεν αναφέρει τίποτα για τις συναντήσεις με τους ερυθρόλευκους.

Προβληματισμός για την επόμενη μέρα

Στο… μηδέν παραμένει η διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ, με το χρόνο να περνά και τις λύσεις να μην φαίνονται στον ορίζοντα. Οσο καθυστερούν οι εξελίξεις και δεν βρίσκεται κάποιος να αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για λύση εκ των έσω, προκειμένου να μην χαθεί το… τρένο της νέας αγωνιστικής περιόδου. Να αναζητηθεί δηλαδή λύση μέσω ενός συνόλου επιχειρηματιών από τη Μαγνησία, και πρώην μετόχων, οι οποίοι θα αναλάβουν την ΠΑΕ.

Ματιές Εργοτέλη σε Κατεπάνο

Στην αναζήτηση των παικτών που θα στελεχώσουν το νέο δυναμικό του Εργοτέλη, βρίσκεται η ομάδα της Κρήτης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, μεταξύ των ονομάτων που εξετάζονται είναι και αυτό του Κώστα Καπετάνου, το συμβόλαιο του οποίου με τον Ολυμπιακό λήγει στο τέλος του μήνα και δεν υπάρχει η διάθεση για ανανέωση από τις δύο πλευρές.

Ο 30χρονος μέσος μάλιστα φέρεται να βρέθηκε στην Κρήτη τις προηγούμενες μέρες για προσωπικές του υποθέσεις και οι ιθύνοντες των κίτρινων δεν έχασαν την ευκαιρία. Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε καλό κλίμα, ο Καπετάνος είναι θετικός για να γίνει κάτοικος Ηρακλείου για λογαριασμό του Εργοτέλη και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

Την περασμένη χρονιά, ο Καπετάνος αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια του Ολυμπιακού και ήταν από τα βασικά… γρανάζια των ερυθρόλευκων. Μάλιστα, είχε ξεκινήσει… φορτσάτος τα playoffs βάζοντας ένα τέρμα και δίνοντας μία ασίστ στο μεγάλο διπλό των Βολιώτων στην Κέρκυρα, απέναντι στην τοπική ομάδα, αλλά η ρήξη χιαστών που υπέστη στο «νησί των Φαιάκων» δεν του έδωσε την ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος. Εφόσον η αποθεραπεία του κυλήσει ομαλά, αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου