ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μυαλό στην επίθεση για τη συνέχεια της ενίσχυσης στον Ολυμπιακό

το-μυαλό-στην-επίθεση-για-τη-συνέχεια-τ-420771

Εβδομάδα ανακοινώσεων αρχίζει από σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα προχωρήσει στην επισημοποίηση των πρώτων του μεταγραφών, μία εβδομάδα πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Στα μέσα της εβδομάδας επιστρέφει στο Βόλο ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Παντέλης και μπαίνει στην τελική ευθεία της έναρξης της προετοιμασίας.

Το δυναμικό του νέου Ολυμπιακού Βόλου στελεχώνουν οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων, καθώς βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με μεταγραφικούς στόχους, θέλοντας να «γεμίσουν» το ρόστερ που άδειασε λόγω των πολλών αποχωρήσεων, μετά το ξεσκαρτάρισμα που έφεραν οι αποχωρήσεις από την περσινή ομάδα. Η νέα διοίκηση έφερε και νέα φιλοσοφία στις μεταγραφές, αφού ο νέος Ολυμπιακός θα «χτιστεί» πάνω σε νέους φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, σε συνδυασμό με τους ορισμένους έμπειρους που έμειναν αλλά και θα έρθουν.

Ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Παντέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και θα επιστρέψει στα μέσα της εβδομάδας, εργάζεται πάνω στην αναζήτηση των παικτών – κλειδιών που θα είναι οι «πυλώνες» των ερυθρολεύκων, ενώ έχει πέσει το βάρος και στην εξεύρεση του βασικού επιθετικού που θα επωμιστεί το βάρος της επιθετικής κρούσης. Ηδη, έχουν συμπληρωθεί κάποια από τα κομμάτια του παζλ, ενώ ο έμπειρος τεχνικός θέλει να έχει στη διάθεσή του δύο ικανούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Αλλωστε, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε άδεια για τη συμμετοχή στη FootballLeagueκαι δεν αντιμετωπίζει περιορισμούς στις μεταγραφές, δίνει τη δυνατότητα στον Παντέλη να φτιάξει την ομάδα, όπως ακριβώς την έχει στο μυαλό του.

Οι επόμενοι στόχοι

Σε συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές βρίσκονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου. Αλλοι αποτελούν λύσεις από το… πρώτο ράφι, αναφορικά με το επίπεδο της FootballLeague, ενώ άλλοι θα συμπληρώσουν το ρόστερ, εφόσον αποκτηθούν. Ενας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από το πάνω ράφι είναι ο Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ. Ο 31χρονος σκοπιανός επιθετικός, ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στην περσινή FootballLeague, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Κέρκυρας και πετυχαίνοντας 14 γκολ. Ωστόσο, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «Φαίακες», κυρίως λόγω οικονομικών διαφορών. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός βλέπει «ζεστά» τη συγκεκριμένη περίπτωση, συζητά μαζί του και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να μείνουν πολύ στην περίπτωση του σκοπιανού, καθώς η αποχώρηση του Μάριο Γκούρμα έχει μετατρέψει σε επιτακτική την ανάγκη για εξεύρεση ενός επιθετικού που θα καλύπτει τα «θέλω» των Βολιωτών, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Στα υπόψη βρίσκεται πάντα και ο Λούκας Ματίας Γκαλάν, ο Αργεντινός επιθετικός που αγωνιζόταν στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι περιμένουν και το τι θα συμβεί με την προσφυγή του Στράτου Χιντζίδη, η οποία εκδικάζεται αυτή την εβδομάδα. Ο 26χρονος αριστερός οπισθοφύλακας τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή, αλλά πλέον κινεί τις διαδικασίες για να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη. Τέλος, μετά την απόκτηση του Κασμερίδη, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τον έμπειρο πορτιέρο, Νίκο Αναστασόπουλο, για τη στελέχωση των τερματοφυλάκων, με τον οποίο μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία, ενώ παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον για τον αφρικανό αμυντικό χαφ, Ταγουόνγκα Τσιμότζι που την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 35 αγώνες με τον Ηρακλή Ψαχνών, πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία με έναν ακόμη πρώην ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μαγούλας.Πρόκειται για τον 23χρονο, Ανδρέα Κορνελάτο,για τον οποίο απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις. Ο 22χρονος μέσος του Αστέρα Μαγούλας στην περσινή πορεία του Αστέρα στη FootballLeague αγωνίστηκε συνολικά σε 20 παιχνίδια, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Μετρούν αντίστροφα για την «πρώτη»

Μία εβδομάδα έχει απομείνει για την έναρξη της προετοιμασίας των ερυθρόλευκων, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία μεταγραφή. Ωστόσο, ήδη οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν έρθει σε συμφωνία και απομένουν οι ανακοινώσεις των Κλάρενς Μπιτάνγκ, Κωνσταντίνου Μπάρμπα, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, Αλέξη Κασμερίδη αλλά και του νεαρού Γιάννη Αραπίτσα.

Μετά την επίσημη «πρώτη», οι ερυθρόλευκοι θα προπονούνται στο ΕΑΚ και την 1η Αυγούστου θα αναχωρήσουν για την εγκατάστασή τους στην Πορταριά και την έναρξη του βασικού σταδίου προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στα Χάνια. Εκεί, θα «χτιστεί» ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου, η οποία θα τον βρει στη FootballLeagueκαι -με τα τωρινά δεδομένα- στο Βόρειο όμιλο. Ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Παντέλης, θέλει μέχρι την αναχώρηση για το Πήλιο να έχουν καλυφθεί τα 3/4 του ρόστερ, ώστε στο «βουνό των Κενταύρων» να πραγματοποιηθεί το «χτίσιμο» της νέας ομάδας, να «ενώσει» τα στοιχεία των νέων παικτών, να δουλέψει πάνω στη χημεία, χωρίς να γίνουν πολλές αλλαγές στη συνέχεια. Στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα είναι ικανό να υλοποιήσει τους στόχους που θα τεθούν ενόψει της νέας δύσκολης περιόδου στο απαιτητικό πρωτάθλημα της FootballLeague.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου