ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζητούμενο η σταθερότητα και η… απόδραση από τα Χανιά

ζητούμενο-η-σταθερότητα-και-η-απόδρα-41248

Στον Ολυμπιακό Βόλου ήδη έχουν βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού τους το νικηφόρο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να κρατήσουν τα θετικά στοιχεία της εμφάνισής τους στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και να βελτιωθούν περισσότερο, διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αύριο Τρίτη 28 Οκτωβρίου, στα Χανιά (3 μ.μ., ΟΤΕ Sport 4).

Στην αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής στο ΕΑΚ, ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αμυντική λειτουργία, κατάφερε και πανηγύρισε μία πολύτιμη νίκη, που τον «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση και τον έκανε να βλέπει με αισιόδοξη ματιά το μέλλον. Για ακόμη ένα ματς, η εικόνα των παικτών του Νίκου Παντέλη χωρίστηκε σε δύο μέρη.

Στην επίδοση της άμυνας και της επίθεση. Στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή, έχοντας απέναντι ένα από τα φαβορί της ανόδου (με ό,τι συνεπάγεται αυτό, αναφορικά με τις δυνατότητες του αντιπάλου), οι Βολιώτες με εξαίρεση τη φάση του γκολ του Περόνε, παρουσίασαν καλό πρόσωπο ανασταλτικά, κάτι που επεσήμανε και ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού κατά τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως στην αμυντική λειτουργία οι ποδοσφαιριστές του ήταν φιλότιμοι και καλοί, αλλά υστέρησαν στην επιθετική δραστηριότητα.

Παρά το ότι αντιμετώπισαν προβλήματα στον επιθετικό τομέα στα προηγούμενα παιχνίδια τους, με αποκορύφωμα την έλλειψη τέρματος για τέσσερα επίσημα 90λεπτα και συγκεκριμένα τα δύο Κυπέλλου (με ΑΕΛ στη ρεβάνς του ΕΑΚ και Παναθηναϊκό) και τα πρώτα δύο της FootballLeague (με Ζάκυνθο και Ηρακλή Θεσσαλονίκης).

Στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής οι ρόλοι… αντιστράφηκαν. Εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν και ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς την αναμέτρηση, ενώ σκόραραν και δύο φορές ακόμη κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δείχνοντας παράλληλα και χαρακτήρα. Ωστόσο, η αμυντική γραμμή, σε αντίθεση με τον αγώνα του Καυτανζογλείου, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, που θα μπορούσαν να είχαν στερήσει από τους Βολιώτες το «τρίποντο».

Ετσι, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τα Χανιά στην Κρήτη, ζητούμενο των ερυθρόλευκων αποτελεί το να αποκτήσουν τη σταθερότητα που θα τους χαρίσει τη δυνατότητα να είναι ισχυροί και στην άμυνα και στην επίθεση, με στόχο ακόμη μία χρονιά πρωταθλητισμού. Πάνω σε αυτό βασίστηκε και η ομιλία του Παντέλη κατά τη διάρκεια της προπόνησης του περασμένου Σάββατου, με τον έμπειρο τεχνικό να δίνει αρχικά συγχαρητήρια στους παίκτες του και στη συνέχεια να επισημαίνει τα λάθη αλλά και τα σωστά που έγιναν στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής.

Με πέντε απουσίες και αλλαγές

Σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα θα προχωρήσει αύριο ο Νίκος Παντέλης, αφού θα έχει ακόμη μία απουσία σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής. Στις απώλειες ήρθε να προστεθεί και η κόκκινη κάρτα στον Κωνσταντίνο Μπάρμπα, γεγονός που θα κρατήσει εκτός μάχης τον έμπειρο αμυντικό, ενόψει του παιχνιδιού στην Κρήτη. Επίσης εκτός θα είναι και οι τραυματίες Σταμάτης Καρράς, Στάθης Ρόκας, Ανδρέας Κορνελάτος και Στράτος Χιντζίδης. Ο τελευταίος ανεβάζει ρυθμούς, αλλά δεν θα είναι όπως όλα δείχνουν έτοιμος για το παιχνίδι της Τρίτης με τα Χανιά. Καρράς και Ρόκας θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες για να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, ενώ ο Κορνελάτος θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα από την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την απουσία του Μπάρμπα, ο νεαρός Κεσίδης, που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Καλαμαριά, διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα, ενώ ο Νίκος Παντέλης σκοπεύει να προχωρήσει και σε αλλαγές, «φρεσκάροντας» την ομάδα, λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν στα Χανιά για το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ώστε να διατηρήσουν την καλή ψυχολογία και να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΕΑΚ.

Χωρίς νέα προβλήματα

Με προπόνηση και χθες (μεσημέρι) συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος με τα Χανιά. Οι ερυθρόλευκοι γυμνάστηκαν χωρίς απρόοπτα, ενώ σήμερα Δευτέρα το πρωί ανακοινώθηκε η αποστολή και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Κρήτη.

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής: Κούτσι, Μπιτάνγκ, Μέζα, Μαρτίνες, Πινάρες, Γιαλούσης, Διαμαντόπουλος, Ζέρης, Θέος, Κασμερίδης, Καψιώτης, Κεσίδης, Κολλίτσης, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Νικολιάς, Ντινόπουλος, Σκοπελίτης

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου