ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σήκωσαν… μανίκια

σήκωσαν-μανίκια-406528

Μία μέρα μετά την κρίσιμη Γενική Συνέλευση, στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν σηκώσει ήδη μανίκια, ξεκινώντας τη δουλειά προκειμένου να καλυφθεί όσο γρηγορότερα γίνεται το χαμένο έδαφος.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τα ηνία της ομάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα παραμείνουν στα χέρια του Παναγιώτη Μποτσιβάλη, αλλά δεν αναμένεται να είναι μόνος του, αφού ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει υποσχεθεί την πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της Δ.Ε., προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να μην αποτύχουν και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, και να διεκδικήσουν ό,τι δεν κατάφεραν τη χρονιά που πέρασε, δηλαδή την άνοδο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται από πλευράς ερυθρολεύκων να υπάρξουν και οι πρώτες ανακοινώσεις, με τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη να έχει έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία με τον Μιχάλη Ζιώγα και τον Κώστα Μπράτσο, οι οποίοι θα αναλάβουν από τη μεριά τους, αυτή του προπονητή, να χτίσουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, τοποθετήθηκε μία μέρα μετά τη Γ.Σ. της περασμένης Δευτέρας, φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM 89.5, δηλώνοντας αρχικά: «Η Γ.Σ. είχε μεγάλη συμμετοχή και αυτό έδειξε τη δυναμική του Ολυμπιακού Βόλου. Παρόλη τη στεναχώρια και τον προβληματισμό, δείξαμε ότι είμαστε κοντά στην ομάδα. Ο φίλαθλος κόσμος, τα μέλη ήταν εκεί, γράφτηκαν και άλλοι άνθρωποι ως μέλη που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, ενώ δώσαμε και μια υπόσχεση να φέρουμε ανθρώπους να γίνουν μέλη του Ολυμπιακού Βόλου και να δυναμώσει η ομάδα. Έγινε επίσης μια προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων. Παρά τις όποιες εντάσεις, που είναι φυσιολογικές σε μια Γενική Συνέλευση, δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις».

Για την αντιπαράθεση Μποτσιβάλη – Τσιμπανάκου: «Από τη στιγμή που η ομάδα ανήκει σε Ερασιτεχνική κατηγορία, ολόκληρη την ευθύνη την έχει ο Ερασιτέχνης. Βέβαια, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δίνει την ομάδα σε μια Διοικούσα Επιτροπή, η οποία ωστόσο δεν έχει καμία νομική ευθύνη. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να είναι μαζί της και να βοηθάει εκεί που χρειάζεται. Οι άνθρωποι έκαναν μια προσπάθεια να τα βρουν, αλλά είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν δυαρχίες και τριαρχίες στο ποδόσφαιρο. Έχει λόγο ο πρόεδρος είναι φυσιολογικό».

Για πιθανή συνεργασία Μποτσιβάλη – Κουφιδάκη: «Ο κ. Κουφιδάκης έχει όλη την πρόθεση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Εγώ θα κάνω προσπάθεια σήμερα (σ.σ. χθες) να τον βρω, να μιλήσουμε γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Ο κ. Μποτσιβάλης δεν είναι αρνητικός, απλώς θεωρεί ότι ο πρόεδρος έχει λόγο. Όλα γίνονται με κουβέντα και με συναίνεση. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η ηρεμία για το καλό της ομάδας. Δεν διαγράφω κανέναν, βεβαίως θέλει να βοηθήσει και ο κ. Τσιμπανάκος. Αλλά, πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι».

Για την τοποθέτηση του κ. Κουφιδάκη: «Πιστεύω ότι ο κ. Κουφιδάκης μίλησε ειλικρινά. Είπε ότι μόνος του δε θα μπορούσε μαζί με τον κ. Τσιμπανάκο να κρατήσουν το βάρος του Ολυμπιακού, επομένως έπρεπε να είναι εκεί διαλλακτικός, να συνεργαστεί με κάποιον. Εμείς ως Ερασιτέχνης τους δώσαμε άπλετο χρόνο να καταθέσουν μια πρόταση, έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώσει αυτό. Είδατε ότι και ο κ. Μποτσιβάλης θα έκανε πίσω αν έλεγαν ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν, την ώρα της Γενικής συνέλευσης».

Για τη συνέχεια: «Μίλησα καθαρά και θα το κάνω ακόμη μία φορά. Ο κ. Μποτσιβάλης πήρε μία μεγάλη ευθύνη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτίσει ομάδα και να ανέβει στη Football League. Όλα τα υπόλοιπα, δεν τα ασπάζομαι. Ο τρόπος συγκρότησης της ομάδας είναι δικό του πρόβλημα. Φέτος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, γιατί είναι μόνος του. Εγώ θα κάνω, ξαναλέω, προσπάθεια να προσεγγίσω τους κ.κ. Τσιμπανάκο και Κουφιδάκη ώστε να βοηθήσουν, γιατί όλοι πρέπει να το κάνουν. Από την πλευρά του ο κ. Μποτσιβάλης έχει την αποκλειστική ευθύνη διοικητικά να δημιουργήσει μία ομάδα, που θα κάνει πρωταθλητισμό. Αν ήταν να κάνουμε μία ομάδα Γ’ Εθνικής, θα μπορούσε και ο Ερασιτέχνης».

Για τη νέα Δ.Ε.: «Μέσα στην εβδομάδα θα σχηματιστεί μία Διοικούσα Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και ο Ερασιτέχνης για να ελέγχουμε και να βλέπουμε πως προχωράνε τα πράγματα, όχι στο αγωνιστικό αλλά στο οργανωτικό κομμάτι γιατί εμείς βάζουμε υπογραφές και σφραγίδες. Θα είμαστε κοντά, αγαπάμε τον Ολυμπιακό και θα κάνουμε προσπάθεια να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Δε θα σταματήσουμε να επιδιώκουμε την ενότητα».

Για τις εκλογές του Ερασιτέχνη: «Φέτος έχουμε εκλογές στον Ερασιτέχνη τον Οκτώβριο, συμπληρώνουμε 3 χρόνια στη διοίκηση. Θα κάνουμε οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και από κει και πέρα όποιοι επιθυμούν, είναι μέλη για πάνω από ένα χρόνο μπορούν να εκλέγουν και να εκλεγούν. Είναι ανοιχτή διαδικασία, εμείς δε θα απαγορεύσουμε σε κανέναν, ούτε να επιβάλλουμε με το ζόρι κάποιον να έρθει στον Ολυμπιακό. Εμένα το μέλημά μου είναι ο Ολυμπιακός να γίνει μια οργανωμένη και δυνατή σε όλα τα επίπεδα -διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό- ομάδα, με τη σύμπραξη και του Γιάννη του Κουφιδάκη. Εμείς θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε για να βγει ο Ολυμπιακός στη Football League».

Επίσης στον ΣΠΟΡ FM 89.5 φιλοξενήθηκε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, αναφέροντας: «Είναι μια καινούρια μέρα και ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκινά δυνατά και με τον κόσμο δίπλα του. Η δικιά μου πόρτα είναι ανοιχτή σε όλο το Βόλο και πέρυσι ήταν ένας από τους δυνατούς παράγοντες. Όλος ο φίλαθλος κόσμος, οι επιχειρηματίες ήταν κοντά μας. Φέτος δεν υπάρχουν ούτε χρώματα, ούτε διαφορές, θέλουμε όλο τον κόσμο στο πλευρό μας».

Για τα λάθη που έγιναν πέρσι: «Πέρσι έγιναν λάθη, τα οποία δεν τα επαναλαμβάνουμε. Κοιτάμε μπροστά, πρέπει να τρέξουμε για το γήπεδο, για ποδοσφαιριστές, να υλοποιηθούν τα πάντα. Αυτή και η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζονται “καυτές”. Θα ζητήσουμε το Πανθεσσαλικό, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι».

Για τις σχέσεις του με τον κ. Τσιμπανάκο: «Εφόσον ο κόσμος ζητούσε να συμπορευτώ με τον κ. Τσιμπανάκο, εγώ θα έμενα ένα απλό μέλος για να προχωρήσουν μπροστά. Ποτέ δεν μάλωσα με τον κ. Τσιμπανάκο, διαφωνούσαμε απλώς. Η πόρτα είναι ανοιχτή για επενδυτές, για όλο τον Βόλο, αλλά όχι για να συμπορευτούμε με τον κ. Τσιμπανάκο. Εγώ θέλω να μην πιστεύει ο κόσμος ότι υπάρχουν τσακωμοί. Άλλο διαφορές τακτικής και άλλο τσακωμοί. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου