ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρχίζει κάτι καινούργιο στον Ολυμπιακό Βόλου

αρχίζει-κάτι-καινούργιο-στον-ολυμπια-3870

Σύμφωνα με τον Θωμά Μακρή, που ανακοινώθηκε επίσημα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η νέα αρχή έγινε και η συνέχεια αναμένεται έτσι όπως την ονειρεύονται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου. Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου η πρόσληψη του Θωμά Μακρή στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του συλλόγου, που διετέλεσε και προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου, εδώ και μέρες έχει αναλάβει τα καθήκοντά του και μαζί με τη διοίκηση σχεδιάζουν το ρόστερ για τη νέα χρονιά. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την επιστροφή του Θωμά Μακρή στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια, στο νευραλγικό πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο Θωμάς Μακρής επί σειρά ετών έχει τιμήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, είτε ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, είτε ως προπονητής στην ομάδα Κ19 του συλλόγου, αλλά και στην πρώτη ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Θωμάς Μακρής υπηρέτησε τον Ολυμπιακό Βόλου, ως τεχνικός διευθυντής, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον σύλλογο και βοήθησε τα μέγιστα στο να διατηρηθεί αρχικά η ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία, την περίοδο 2017-18, ενώ την επόμενη χρονιά πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας μας στη Φούτμπολ Λιγκ, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες.

Ο Θωμάς Μακρής δεν έφυγε ποτέ από την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και επιστρέφει για να βοηθήσει τον σύλλογο να υλοποιήσει τους στόχους που θα θέσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Θωμά Μακρή στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την αγαπημένη μας ομάδα».

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου με δηλώσεις του στο site της ΠΑΕ τόνισε: «Ολοι γνωρίζουμε το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και είναι τιμή για όποιον την υπηρετεί. Επιστρέφω σ’ ένα γνώριμο περιβάλλον για μένα, με στόχο να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να δούμε σύντομα την ομάδα στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταπεινά, χωρίς μεγάλα λόγια, με δουλειά, υπομονή και επιμονή, θα δουλέψουμε όλοι όσοι απαρτίζουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα, για να οδηγήσουμε ξανά τον Ολυμπιακό στο δρόμο των επιτυχιών. Όπως άλλωστε αρμόζει στην ιστορία του και στους χιλιάδες φιλάθλους που τον ακολουθούν. Αρχίζει κάτι καινούργιο, το οποίο αποπνέει υγεία, όλοι μαζί θα το υποστηρίξουμε και στο τέλος της διαδρομής, πιστεύω, πως θα είμαστε χαρούμενοι για τα όσα θα πετύχουμε».

Πάγκος είναι …και αλλάζει!!!

Επόμενη κίνηση για τον Ολυμπιακό είναι η ανακοίνωση του προπονητή των επιτυχιών Περικλή Αμανατίδη…

Η σκέψη όλων είναι στην άνοδο …και οι Γιώργος Βαζάκας, Κώστας Σταματίου, Σάκης Τσιώλης, Περικλής Αμανατίδης κέρδισαν τις τελευταίες ανόδους…

Μετά την επίσημη επιστροφή του Θωμά Μακρή στον Ολυμπιακό, για το πόστο του τεχνικού διευθυντή, όπως και τη χρονιά 2018-19 απομένει να υπάρξει πάλι το επιτυχημένο δίδυμο Αμανατίδης-Μακρής με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό προγραμματίζει να ξεκινήσει προετοιμασία την ήμερα των γενεθλίων του (1/8).

Λίγοι προπονητές την τελευταία 30ετία κατάφεραν να βγάλουν όλη τη χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, στον οποίο κάθισαν πάνω από 60, ενώ τις περιόδους 1993-94 και 2002-2003 και 2005-2006 έγιναν οι περισσότερες αλλαγές.

Ο Περικλής Αμανατίδης που κάθισε ολόκληρη τη χρονιά και ήταν πρωταθλητής θα είναι και πάλι αυτός που θα αναλάβει τους «ερυθρόλευκους», ύστερα από ένα χρόνο, με στόχο να τους οδηγήσει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αν και είχε κι άλλες προτάσεις …και σήμερα ίσως ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψή του.

Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος την περίοδο 2018-19 είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη Football League ετοιμάζεται για την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους», ενώ και οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν σε εκτίμηση τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος πέρυσι αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ως πρωταθλητής και ήταν εκ νέου φέτος με τα Τρίκαλα!

Η συνέχεια θα δοθεί στους ποδοσφαιριστές. Βέβαια έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με τους περισσότερους παίκτες να είναι θετικοί να παραμείνουν… κάτοικοι Βόλου και τη νέα σεζόν, αν και φυσικά θα πρέπει να ακουστεί και η γνώμη του νέου προπονητή, ενώ στις επιστροφές ίσως προστεθεί και αυτή του Παντελή Ριζογιάννη.

Διαφήμιση του μπάσκετ

Διαφήμιση του μπάσκετ έγινε στον τελικό της Θεσσαλίας για τις κορασίδες του μπάσκετ και στην ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός αναφέρονται τα εξής: «Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Φαρσάλων ο τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων της ΕΣΚΑΘ, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά την εξαιρετική εμφάνιση, αγωνιζόμενος με σημαντικές ελλείψεις (λόγω covid-19) ηττήθηκε από την εξαιρετική ομάδα του Σπάρτακου με σκορ 80-71. Το ματς αποτέλεσε διαφήμιση του μπάσκετ, αφού παίχτηκε ένα ματς πολύ υψηλών προδιαγραφών παρά την αφόρητη ζέστη. Στο α’ ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ. Στο β’ μέρος, ο Σπάρτακος έχοντας σε εκπληκτική μέρα την Τσουμπάνου, πήρε μια μικρή διαφορά κι έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, αφού είχε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο του. Με τον Ολυμπιακό, αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για να συμπαρασταθεί στις συναθλήτριές της, δεν αγωνίστηκε η Γκέτσιου που έχει πάθει ρήξη χιαστών και θα υποβληθεί σε εγχείρηση. Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα έκαναν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της FIBA και πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Άρης Ζώης και η υπεύθυνη Γυναικείου της ΕΣΚΑΘ Ευγενία Φραγκούλη. Τόσο ο κ. Ζώης, όσο και η κα Φραγκούλη συνεχάρησαν τις αθλήτριες των δύο ομάδων για την υπερπροσπάθειά τους, ενώ εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε, κάτι που αποδεικνύεται και από το τελικό σκορ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου εκπροσωπούμενη από τον γεν. γραμματέα Δημήτρη Μουρτζίνο και τον υπεύθυνο του τμήματος Κυριάκο Κυριακόπουλο, παρέθεσε δείπνο στην αποστολή στη Ν. Αγχίαλο. Ο Ολυμπιακός Βόλου, με τη συμμετοχή του στον τελικό του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος και την έξοχη εμφάνιση των νεαρών αθλητριών του, έδειξε για άλλη μια φορά πως το μέλλον του ανήκει. Η Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 συγχαίρει τις αθλήτριες και τους προπονητές για την εξαιρετική τους παρουσία στον τελικό και δηλώνει αποφασισμένη να βρίσκεται κοντά στο τμήμα με στόχο την ενδυνάμωσή του με ταλέντα από τον Βόλο και τη Μαγνησία. Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και η μεταγραφική ενίσχυση της γυναικείας ομάδας με ταλαντούχες αθλήτριες της περιοχής μας.

Δεκάλεπτα: 17-15, 39-36, 57-50, 80-71 Διαιτητές: Μαραμής – Μπουγλός Π. Σπάρτακος: (Βαρδακούλης – Φλώρος) Αγριόγηδου 6, Δημητριάδου, Ευαγγελοπούλου 2, Νταιάκη 10(1),

Αναστασιάδη 7(1), Δράμη, Γουλούλη 2, Παρασκευαιδη 2, Καλέτσιου 12, Ολυμπίου, Κωτούλα, Τσουμπάνου 39.

Ολυμπιακός Βόλου: (Παπαθανασίου-Δέρβος): Γκρίνια 11, Δίπλα 4, Χαβδούλα, Κανελλοπούλου 22(2), Σιουμου. Το ΔΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου