ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δύσκολο να υπάρξει πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου

δύσκολο-να-υπάρξει-πρεμιέρα-για-τον-ολ-368133

Δύσκολη φαίνεται η πρεμιέρα του Σαββατοκύριακου για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Super League 2, για το οποίο υπάρχουν ακόμη θέματα σε εκκρεμότητα…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα των αγώνων με τον Ολυμπιακό να κάνει πρεμιέρα στις Σέρρες, έχει οριστεί φινάλε πρωταθλήματος την Πρωτομαγιά του 2022, με 4 αγωνιστικές να γίνονται εμβόλιμα ημέρα Τετάρτη, αλλά η πρώτη σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου δεν πρέπει να θεωρείται και δεδομένη.

Στον Ολυμπιακό μετά από τρία φιλικά ένα στη Ρόδο (2-2) και δυο στο Βόλο με Κηφισιά (2-1) και Απόλλωνα Λάρισας (3-0) σε διάστημα 8 ημερών μπορεί να φάνηκαν κάποια σημάδια καλύτερης ετοιμότητας σε σχέση με πριν, αλλά είχε και ερωτηματικά αφού χρησιμοποιήθηκαν και παίκτες …που πλέον δεν είναι σίγουροι στο ρόστερ!

Πάντως οι μη αδειοδοτημένες ομάδες, που προσωρινά βρήκαν το «παράθυρο» για μεταγραφική ενίσχυση μέσω της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, μετά την δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση, αφού έτσι χάνουν βασικούς παίκτες και σήμερα στο ΔΣ της διοργανώτριας αναμένεται να αποσαφηνιστεί και ο ακριβής τρόπος για τη μαζική «αντίδρασή» τους.

Στον Ολυμπιακό στα δυο τελευταία νικηφόρα φιλικά δεν χρησιμοποιήθηκε ο τραυματίας Κιτόκο και ο Οσκαρ Σιαφά, που είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Ισημερινής Γουινέας, δυο παίκτες στους οποίους ποντάρει, μόνο αν αλλάξει κάτι στην απόφαση του Δ.Δ.

Όσο για την πρεμιέρα εκτός από αυτό το θέμα που θα εκκρεμεί, υπάρχει η εκκρεμότητα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα πρέπει να έχει υπογραφεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και θα τεθεί κι αυτό προς συζήτηση στο σημερινό ΔΣ, όπου και θα ξεκαθαρίσει(;) το «32» στις ομάδες της κατηγορίας και το αν θα ισχύσει το πρόγραμμα!

Επίσης και το γεγονός ότι αναβλήθηκε και πάλι η κλήρωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δύσκολα θα έχουμε πρωτάθλημα Super League 2 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πάντως ο κυριότερος λόγος της μετάθεσης της πρεμιέρας θα είναι η προσφυγή ομάδων της κατηγορίας στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εναντίον της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, που προχώρησε σε ανάκληση δελτίων κατ’ εφαρμογή της γνωστής υπόθεσης με τη δικαίωση της ΑΕΛ, ώστε να ισχύσουν οι ποινές για τις ΠΑΕ, που δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν και προέρχονται από την περσινή Football League και να ακυρωθούν όλες οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών. Και η αναβολή θα έρθει από τη στιγμή, που προκύπτει εκκρεμοδικία, κάτι που δεν επιτρέπει λογικά να αρχίσει το πρωτάθλημα!

Στον Ολυμπιακό Βόλου που χθες και σήμερα έχουν ρεπό, περιμένουν ως θετική …την αναβολή της έναρξης και τη μετάθεση της για 23-24/10 ή ακόμη και 30-31 του μήνα, αλλά σίγουρα δεν επιθυμούν επιπλέον αλλαγές στο πρόγραμμα!

Όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ο Γιώργος Βαζάκας για 4η φορά θα κάνει πρεμιέρα σε πρωτάθλημα Β’ Εθνικής στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου και το ματς αυτό θα είναι το Νο 670 ως τεχνικός στις εθνικές κατηγορίες!

Το ΔΣ στη Super League 2

Για τα πολλά ανοιχτά θέματα που υπάρχουν στη Super League 2 κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα Τρίτη (12/10) μέσω τηλεδιάσκεψης. Βασικά ζητήματα είναι τα τηλεοπτικά, που είναι σε εκκρεμότητα (δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με την ΕΡΤ) και τα αγωνιστικά. Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 (σ.σ. σήμερα) και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης με θέματα ημερησίας διάταξης:

  1. Παραχώρηση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων στην ΕΡΤ
  2. Αγωνιστικά θέματα
  3. Διάφορα».

Αιτήθηκε συνάντηση με Αυγενάκη ο ΠΣΑΠ

Τη βοήθεια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και έτσι ο ΠΣΑΠ ζήτησε να συναντηθεί άμεσα μαζί του για να του εκθέσει τα αιτήματα του κλάδου. Τα ανοιχτά ζητήματα, πάντως, δεν είναι και λίγα αφού ειδικά στη Super League 2 με τις ανακλήσεις δελτίων, δεκάδες μεταγραφές ακυρώθηκαν και ποδοσφαιριστές μένουν άνεργοι τουλάχιστον μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου