ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενα γελαστό απόγευμα

ενα-γελαστό-απόγευμα-353815

«Ξέσπασε» ο Ολυμπιακός Βόλου που κέρδισε 4-0 τον Φωστήρα

Το γελαστό απόγευμα στο ΕΑΚ ήταν άγνωστο ως χθες για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου στη διαδικασία των πλέι οφ αλλά χθες χαμογέλασαν, είδαν την ομάδα να πετυχαίνει γκολ, να ξεσπάει, να φθάνει σε άνετη νίκη και κυρίως να φθάνει πιο κοντά στο στόχο της ανόδου. Επειτα από εννιά αγώνες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, αφού συνέτριψε 4-0 τον Φωστήρα και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους ερυθρόλευκους στο Βόλο και η πρώτη μετά το εκτός έδρας 2-1 της πρεμιέρας επί της Κέρκυρας .(ακολούθησε απολογισμός 5 ισοπαλιών και 3 ηττών).

Επιμέλεια: BΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Φωτογραφίες: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Σε ένα ημίχρονο χθες ο Ολυμπιακός πέτυχε (3 γκολ ) ότι σε 9 αγώνες. Παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου είχε να σκοράρει στα πλέι οφ από την εκτός έδρας πρεμιέρα με την Κέρκυρα και από τότε ο Ολυμπιακός πέτυχε μόνο ένα γκολ, αλλά από «δώρο» αντιπάλου (αυτογκόλ από Ηρακλή).

Οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από την πρεμιέρα επικράτησαν χθες με 4-0 του Φωστήρα και όχι απλά παρέμειναν ζωντανοί όπως γίνονταν με τις ισοπαλίες στη μάχη της ανόδου…αλλά με τη γκίνια να σπάει …γίνονται και φαβορί. Ενα ακόμη αξιοσημείωτο του χθεσινού αγώνα …είναι το γεγονός ότι δεν φάνηκαν οι 8 απουσίες (Κριστόμπάλ, Καρίλ, Καρράς, Καπετάνος, Κωστούλας, Γιαλούσης, Πινδώνης και Κατσίκης), αφού είχε νέα πρόσωπα η ενδεκάδα αλλά και το ότι μετά από αρκετό καιρό δεν υπήρξε τραυματισμός ποδοσφαιριστή.

Ετσι μετά τη 10η αγωνιστική των πλέι οφ όπου έφτασε στην πρώτη νίκη έδρας και αφού πέτυχε 4 γκολ (κι ενώ ως τώρα σε 9 αγώνες είχε πετύχει 3 !) ο Ολυμπιακός έδιωξε την κακοδαιμονία (μέχρι και σκόρδα υπήρχαν στον πάγκο του!!!) και μπήκε ξανά πιο δυνατά στο κόλπο της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία

Στο γελαστό και άνετο απόγευμα για τον Ολυμπιακό Βόλου «βοήθησε» και ο αδιάφορος αντίπαλος που ήρθε αυθημερόν στο Βόλο με 14 παίκτες και έτσι η Βολιωτικη ομάδα δεν βρήκε μεγάλη αντίσταση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Γκίτκος υπερασπίστηκε την εστία, δεξιά ήταν ο Ζέρης, αριστερά ο Κατσιαρός, στο κέντρο της άμυνας οι Αρβανίτης και Παπανικόλας, σαν αμυντικά χαφ Μελίσσης και Ρόκας, ο Μόνχε πίσω από τον προωθημένο Ιωάννου και οι Μπρέσκα και Νικολιάς δεξιά και αριστερά στην επίθεση με εναλλαγές. Στην επανάληψη προστεθήκαν τρεις ακόμη νεαροί (Ντινόπουλος, Κολημήτρας, Κόμνος) – κέρδος για τον Ολυμπιακό…

Η ομάδα του Ολυμπιακού ξεκλείδωσε γρήγορα την άμυνα του αντίπαλου και στο 14’ ο Αλέξανδρος Νικολιάς βρέθηκε απέναντι στο Μοσχονά και με ωραίο πλασέ, άνοιξε το σκορ (1-0) για τους ερυθρόλευκους.

Κι ενώ υπήρχαν ευκαιρίες αλλά και υπερβολική σιγουριά …έγινε το 2-0 στο 29’ από τον Ηλία Ιωάννου μετά από ασίστ του Μπρέσκα και όλα, τελείωσαν στο 30’ με τον Μάριο Μπρέσκα να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στην επανάληψη, έγινε παιχνίδι τυπικής διαδικασίας με την πρώτη φάση στο 75’ ….και με τις δύο ομάδες απλά να περιμένουν τη λήξη του παιχνιδιού. Ομως τα γκολ δεν είχαν τελειώσει για τον Ολυμπιακό που έφτασε σε ακόμα ένα τέρμα στο τέλος (89΄) με απευθείας εκτέλεση φάουλ του νεαρού Αγγέλου Κολημήτρα. Στις καθυστερήσεις έχασε ευκαιρία να σκοράρει και ο Κόμνος, όμως ο Μοσχονάς απέκρουσε.

Το τελικό 4-0 κρίνεται απολύτως δίκαιο, ενώ θα μπορούσε το σκορ να ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Ζέρης, Κατσιαρός, Παπανικόλας, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας (46’ Κολημήτρας), Μπρέσκα (58’ Κόμνος), Μόνχε (46’ Ντινόπουλος), Νικολιάς, Ιωάννου.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μοσχονάς, Αχείμαστος, Τασουλής, Ζιαμπάρης, Κακαράς, Τεγούσης Μουστόγιαννης (80’ Θ. Μπαστάνης), Γκίνο, Εμέκα, Γ. Μπαστάνης (56’ Μακρίδης), (56’ Λεοντίου), Σεχολάρι.

Ικανοποιημένος από την άνετη νίκη αλλά και την εμφάνιση των νέων παικτών της ομάδας εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Παντέλης που κι αυτός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με την ομάδα. «Για μας ήταν μια καλή νίκη που μας βοήθησε βαθμολογικά μα και στη ψυχολογία της ομάδας. Μετά από καιρό πετύχαμε επιτέλους μια ευρεία νίκη. Μας βοήθησαν πολύ τα δύο γρήγορα γκολ που πετύχαμε. Χρησιμοποιήσαμε νέα παιδιά για να πάρουν εμπειρίες, αφού είχαμε πάρα πολλές απώλειες. Αυτά τα νέα παιδιά αποτελούν παρακαταθήκη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν συνεχίσουν έτσι, σε 2-3 χρόνια θα εκπροσωπούν επάξια τη βολιώτικη ομάδα. Δεν χρειάζεται να θριαμβολογούμε. Μπορεί να πετύχαμε ευρεία νίκη, όμως σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε τη δουλειά.

Κερδίσαμε έναν από τους πέντε τελικούς. Απομένουν άλλες τέσσερις. Τώρα στις λίγες μέρες που έχουμε, πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών. Συγχαρητήρια στον Φωστήρα που ασχολείται με μικρά παιδιά και το μέλλον του ανήκει. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υπέροχη παρουσία του. Θέλω να υποσχεθώ πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, προκειμένου η ομάδα να φτάσει εκεί που ανήκει, στην Α’ Εθνική» ανέφερε.

Η συνέχεια …

Τρίτη 20/05 Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών

Σάββατο 24/05 Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου

Τετάρτη 28/05 Ολυμπιακός Βόλου – Αιγινιακός

Κυριακή 01/06 Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου