ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαζάκας: «Άλλος Ολυμπιακός με Πανσερραϊκό»

βαζάκας-άλλος-ολυμπιακός-με-πανσερρ-343421

Η φράση του Γιώργου Βαζάκα «δεν βγάλαμε τίποτα από όσα δουλεύαμε» προς τον συνεργάτη του Γιάννη Λάλα μετά το τέλος του σαββατιάτικου φιλικού αγώνα στο ΕΑΚ κόντρα στον Πιερικό, που έληξε 0-0, είναι ενδεικτική για τη μέτρια εικόνα που παρουσίασε Ολυμπιακός Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ωστόσο αυτό το ματς δεν ήταν πάρα ένα τεστ, έστω το τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και εκεί είναι που ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να παρουσιαστεί δυνατός, αντιμετωπίζοντας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής στις Σέρρες στον Πανσερραϊκό.

Γι’ αυτό το ματς ο τεχνικός των ερυθρολεύκων παρουσιάστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του θα είναι διαφορετική και αλλαγμένη προς το καλύτερο στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πιερικό, στην οποία δοκίμασε ένα σχήμα με διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το φιλικό κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.

Αυτά ήταν ο Βούγιοβιτς, που υπερασπίστηκε την εστία, με τον Ξενοδόχοφ να μένει στον πάγκο, ο Φιλίποβιτς, που αποτέλεσε μαζί με τον Στάμου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Κόλα, που αγωνίστηκε ως οκτάρι, και ο Μπάτροβιτς ως επιτελικός. Ίδια έμεινε στο 4-3-3 η επιθετική τριάδα με τον Βερνάρδο στην κορυφή και τους Κουντουριώτη-Ξύδα στα άκρα, όπως ίδιοι ήταν και οι πλάγιοι μπακ Σκοπελίτης και Νάα, ενώ πάλι προτιμήθηκε ο Ντιαμπί ως αμυντικός μέσος.

Σε ό,τι αφορά το σχόλιο του κ. Βαζάκα για τη λευκή ισοπαλία με τον Πιερικό, αυτό ήταν το εξής: «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν την έναρξη. Η εμφάνιση ήταν μέτρια. Φαίνεται ότι μας επηρέασε το γεγονός πως όλη την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε προπόνηση στο πλαστικό του Σαρακηνού και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Σαρακηνού Θοδωρή Γκλαβίνη, που μας παρέχει το γήπεδο.

Δεν ήταν ένας ή δύο παίκτες σε μία μέτρια κατάσταση, αλλά όλοι. Αυτό αποδεικνύει ότι ήταν όλοι κουρασμένοι από τη δουλειά που κάναμε στο πλαστικό, αλλά δεν παύει να είναι αυτό που λέμε ένα δοκιμαστικό τεστ. Ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό. Αυτά τα φιλικά παιχνίδια είναι, για να βγάζεις συμπεράσματα. Καλύτερα που ήρθε τώρα αυτή η εμφάνιση και να είμαστε έτοιμοι για τον Πανσερραϊκό.

Εγώ την ομάδα δεν τη φοβάμαι. Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι πολύ καλή. Θα δείτε ότι θα είναι άλλος ο Ολυμπιακός Βόλου την Κυριακή με τον Πανσερραϊκό. Καμία σχέση μ’ αυτό που είδαμε σήμερα».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βαζάκας ρωτήθηκε:

Για το αν με τον Πιερικό πρόβαρε την ενδεκάδα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος: «Όχι ακριβώς. Δοκιμάζω διάφορα σχήματα, γιατί κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Άλλο το παιχνίδι με τον Πιερικό, άλλο με τον Πανσερραϊκό, άλλο με τη Νίκη Βόλου. Θα είναι διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους. Αυτό που βλέπουμε πάντως είναι ότι για μία ακόμη φορά η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Τα παιχνίδια θα κριθούν από τις άμυνες. Για μας είναι το πρώτο ματς που δεν πετύχαμε γκολ. Αυτό δείχνει και την άλλη πλευρά, δηλαδή όταν δεν σκοράρεις, πρέπει να μη χάνεις το παιχνίδι. Θέλουμε πάνω σ’ αυτό να φτιάξουμε τον Ολυμπιακό, δηλαδή να μη χάνει κανένα παιχνίδι. Σίγουρα δεν ευχαριστήθηκε ο κόσμος και δεν είδε αυτό που περίμενε, αλλά όμως θα πω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καλή ομάδα και θα το δουν στη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για το αν οι παίκτες έχουν ψυχολογικό πρόβλημα λόγω της υπόθεσης με τα δελτία: «Ότι υπάρχει πρόβλημα υπάρχει, από τη στιγμή που κάποιοι ξέρουν πως μπορεί να μην είναι στην ομάδα. Αυτό είναι ένα μπάχαλο. Δεν θέλω να πω πάλι τα ίδια, γιατί έχουμε κουράσει τον κόσμο. Αυτά που συνέβησαν και πέρσι και πρόπερσι στις μικρότερες κατηγορίες είναι πράγματα που διακωμωδούν το ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι περισσότερο αισιόδοξος πλέον για δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και αν αυτό φάνηκε στον καταρτισμό της ενδεκάδας: «Με βάση τα μηνύματα που παίρνουμε από την Αθήνα, τις τοποθετήσεις της ΕΠΟ και των δικηγόρων, βλέπω ότι θα είναι θετική η έκβαση για τα παιδιά. Το έχω ξαναπεί ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να έχεις την ομάδα δέκα παίκτες που θα μείνουν άνεργοι. Είναι τρομερό αυτό. Έτσι που χτίστηκε η δική μας ομάδα στην αρχή μας είπαν μπορούμε να έχουμε τους παίκτες, μετά δεν μπορούμε, μετά ξανά μπορούμε και πάλι δεν μπορούμε και φτάσαμε στο σημείο τώρα να αναρωτιόμαστε «μπορούμε ή δεν μπορούμε να πάρουμε τους παίκτες;».

Για το αν μία επαγγελματική ομάδα επηρεάζεται, όταν κάνει αρκετές μέρες προετοιμασίας σε πλαστικό γήπεδο: «Αυτό είναι αυτονόητο και δεν χρειάζεται να το πούμε. Όταν όλη τη βδομάδα κάνεις προπόνηση σε πλαστικό και δίνεις παιχνίδι σε φυσικό χόρτο, η προσαρμογή είναι ένα θέμα και δεν είναι ότι ψάχνουμε για δικαιολογίες. Είναι άλλο να πηγαίνεις από το πλαστικό στο φυσικό χόρτο και το αντίθετο. Υπάρχει πρόβλημα. Όμως εμείς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το γήπεδο στον Άγιο Γεώργιο, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χρονιά, γιατί τα άλλα δύο γήπεδα εκεί ξεκίνησαν, αλλά θα είναι έτοιμα γύρω στον Γενάρη, απ’ ό,τι μας είπαν. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Για τις πολλές παρατηρήσεις που έκανε στον αμυντικό μέσο Σαλίμ Ντιαμπί: «Πάντοτε η ραχοκοκαλιά κάθε ομάδας είναι τα χαφ. Αυτοί θα κόψουν και αυτοί θα προωθήσουν γρήγορα το παιχνίδι. Εμείς είχαμε αργή ανάπτυξη σήμερα και δεν διαθέταμε καθαρό μυαλό. Ίσως η κόπωση και η δυσκολία προσαρμογής από το πλαστικό είχαν ως αποτέλεσμα να μην παίξει ο Ολυμπιακός βάσει αυτού του στοιχείου που έχει και δουλεύει, δηλαδή την ταχύτητα. Δεν παίξαμε γρήγορα αλλά πάντα σε δεύτερο χρόνο. Και στις μονομαχίες και σε όλα βγαίναμε δεύτεροι.

Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και οι παρατηρήσεις γίνονται, για να βελτιωθούμε. Όπως είπα, άλλο το παιχνίδι το σημερινό κι άλλο με τον Πανσερραϊκό. Καλύτερα που ήρθε σήμερα έτσι, για να είμαστε προσγειωμένοι και να δούμε τα λάθη. Στο παιχνίδι της Κυριακής θα μετρήσουν οι πόντοι και ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί πολύ δυνατός, για να πάρει αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα».

Για το ότι και πάλι κάποιοι παίκτες της πρώτης ομάδας έπαιξαν σε φιλικό με την Κ19 κόντρα στον Τοξότη: «Είναι ποδοσφαιριστές μικροί σε ηλικία και βλέπετε ότι οι αλλαγές είναι συγκεκριμένες και γι’ αυτό τους βάζουμε με την Κ19, για να έχουν χρόνο συμμετοχής, έτσι ώστε, όταν χρειαστούν να παίξουν, να είναι έτοιμοι και να έχουν πατήματα αγωνιστικά».

Για τον Κιτόκο: «Περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ κι αν είναι θετική, θα γυρίσει πίσω. Είχε και τον τραυματισμό στον αστράγαλο στο παιχνίδι στη Ρόδο. Αν η απόφαση είναι θετική, ο Κιτόκο θα είναι εδώ».

Φιλική ήττα με 4-0 για την Κ19

Η Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε φιλικό με τον Τοξότη στο βοηθητικό του ΕΑΚ το Σάββατο, έχοντας και πάλι παίκτες από την πρώτη ομάδα, όπως τους Κόμνο, Κατσούκη, Ασλανίδη. Οι ερυθρόλευκοι του Παντελή Βαρβέκη ηττήθηκαν με 4-0. Για τον Τοξότη του Θανάση Χρυσοχού, που έκανε το ρεπό του στην Α’ ΕΠΣΘ, τα δύο πρώτα γκολ έβαλε ο Σαρρής και στη συνέχεια βρήκαν δίχτυα οι Γερακίνης και Γιαννακούρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου