ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιδιώκει ένα καλό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός

επιδιώκει-ένα-καλό-ξεκίνημα-ο-ολυμπια-328197

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 15:00 στο δημοτικό γήπεδο Σερρών θα κάνει τη φετινή του πρεμιέρα ο Ολυμπιακός Βόλου, που για την 1η αγωνιστική της Super League 2 θα αγωνιστεί με τον Πανσερραϊκό, επιδιώκοντας ένα καλό ξεκίνημα, με τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα να έχει απουσίες, αλλά και λύσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

31 νίκες, 8 ισοπαλίες και 20 ήττες είναι τα αποτελέσματα που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στις προηγούμενες πρεμιέρες του στα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ έχει κάνει άλλη μια φορά πρεμιέρα πρωταθλήματος στις Σέρρες και ήταν για την Α’ Εθνική το 1969, όταν είχε πάρει ισοπαλία.

Γενικά στην αρκετά μεγάλη προϊστορία που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων πάντα έπαιζε ρόλο η έδρα και ο Ολυμπιακός μόλις πέρσι κέρδισε πρώτη φορά εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό και το μόνο που είχε καταφέρει ώς τον περασμένο Ιούνιο στις Σέρρες ήταν 6 ισοπαλίες, 2 στην Α’ και 4 στη Β’ Εθνική.

Στο αγωνιστικό μέρος από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών στο τελευταίο φιλικό με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα δύο ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Στάμου, που θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε δύο εβδομάδες, αλλά και τον μεσοεπιθετικό Γιώργο Ξύδα, που επίσης θα λείψει από τις Σέρρες και το δεύτερο ματς με τον Ηρακλή στον Βόλο.

Ετσι σε σχέση με την 11άδα που φαινόταν πως αρχικά θα έκανε πρεμιέρα, στις θέσεις των δυο άτυχων θα είναι ο Μαρκοπουλιώτης και ο Σιαφά.

Δέκα Τετάρτες

Με 11 εμβόλιμες αγωνιστικές, ημέρα Τετάρτη, είναι το νέο πρόγραμμα της Super League 2, που για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι 10 αγώνες αφού μεσοβδόμαδα τυχαίνει να κάνει το ρεπό του και από τις 10 στις 6 είναι γηπεδούχος, ενώ 3 είναι εκτός Βόλου αφού μια είναι το τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό.

Το 2021 οι αγωνιστικές Τετάρτες είναι τρεις και οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν στη Νεάπολη με Απόλλωνα Πόντου, Θεσπρωτό και Αλμωπό Αριδαίας, ενώ Τετάρτη και με το ντέρμπι (Νίκη-Ολυμπιακός) ξεκινά το 2022.

Μετά το βολιώτικο ντέρμπι ο Ολυμπιακός ώς το τέλος του α’ γύρου έχει άλλο ένα ματς Τετάρτη στον Βόλο με την ομάδα Β’ του ΠΑΟΚ, ενώ στον β’ γύρο οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν 5 ματς Τετάρτη, τα τρία εκτός έδρας, με Ηρακλή, Πιερικό και Αλμωπό Αριδαίας και δύο θεσσαλικά ντέρμπι στη Νεάπολη, με Τρίκαλα (όταν η Νίκη παίζει επίσης εντός με ΑΕΛ) και Απόλλωνα Λάρισας. Επίσης στο πρόγραμμα είναι χαρακτηριστικό ότι στην 15η αγωνιστική (Κυριακή 23/1/22) Ολυμπιακός και Νίκη παίζουν στον Βόλο με τις δυο λαρισαϊκές (ΑΕΛ και Απόλλωνα αντίστοιχα), ενώ στην 32η (17/4) στην γειτονική πόλη θα αγωνιστούν ταυτόχρονα και οι δυο βολιώτικες ομάδες.

Συνολικά οι αγωνιστικές και τα ματς των ερυθρολεύκων που θα γίνουν Τετάρτη είναι:

4η (24/11): Ολυμπιακός-Απόλλων Πόντου

8η (15/12): Ολυμπιακός-Θεσπρωτός

10η (29/12): Ολυμπιακός-Αλμωπός Αριδαίας

11η (5/1/2022): Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός

13η (12/1): Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Β

19η (19/2): Ηρακλής-Ολυμπιακός

23η (9/3): Πιερικός-Ολυμπιακός

27η (30/3 ): Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός

29η (6/4): Ρεπό

33η (27/4): Ολυμπιακός-Απόλλων Λάρισας

31η (13/4): Ολυμπιακός-Τρίκαλα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου