ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλικό «καμπανάκι»

φιλικό-καμπανάκι-318757

Για τον Ολυμπιακό Βόλου από τη χθεσινή φιλική ήττα 2-3 από τον Απόλλωνα

Φιλικό «καμπανάκι» χτύπησε χθες για τον Ολυμπιακό που σε ένα τεστ που δεν αποδείχθηκε «φιλικό» γνώρισε την ήττα 2-3 στο Στάδιο Βόλου από το «δυνατό» Απόλλωνα δέκα μέρες πριν από την επίσημη σέντρα του πρωταθλήματος…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με αδυναμίες και χωρίς καθαρό μυαλό ο Ολυμπιακός είδε τον αντίπαλο να εκμεταλλεύεται τα λάθη του πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο μισό του αγώνα που είχε ένταση αλλά και αψιμαχίες που τελικά επηρέασαν αρνητικά μόνο τη βολιώτικη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός που χθες δεν ήταν καλός είχε τη δικαιολογία ότι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς φορ και δεκάρι, είχε αμυντικά κενά, είδε ότι πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα, και πρέπει να τονιστεί ότι από τη στιγμή, που έστω και με αδυναμίες, πίεσε κατάφερε να πετύχει δύο γκολ!

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης για ένα ακόμη ματς έδειξε πως φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα βασικό κορμό παρά το γεγονός ότι περιμένει να είναι σε ετοιμότητα σύντομα ο Αργεντινός Ροντρίγκο Ντεπέτρις και έπειτα και ο Γκανέζος Ερικ Γουόρντεν.

Αλλωστε και στο χθεσινό ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε την ατυχία να μην έχει στη διάθεσή του το βασικό επιθετικό Δημήτρη Διαμαντόπουλο που είχε πρόβλημα με ενοχλήσεις στο παλιό του τραύμα, ενώ ατυχία υπήρξε και στον αγώνα καθώς πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο αποχώρησε τραυματίας ο Ισπανός οργανωτής του παιχνιδιού Ντιέγκο Λεόν!

Ο Ολυμπιακός που στο πρώτο 45λεπτο έδειξε να έχει πρόβλημα και στην οργάνωση αλλά και στην αμυντική λειτουργία αφού βρέθηκε να χάνει 0-2 στο πρώτο μισό ξεκίνησε με 3 αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με την 11αδα που είχε ξεκινήσει στο προηγούμενο φιλικό με την Λαμία.

Ο Στρατηλάτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ο Γκουγκούδης δεξιά, αριστερά ο Μπουτζίκος (αντί του Χιντζίδη) και στοπερ τοποθετήθηκαν οι Ντάσιος Καραμανλής. Σαν αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Τσιάρας Φερνάντες, στις πτέρυγες ήταν ο Μοράν και ο Τσιλιγκίρης (αντί του Νικολιά), ενώ ο Λεόν έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Αλαμάνη που ξεκίνησε λόγω της απουσίας του Διαμαντόπουλου.

Πάντως τα σχέδια άλλαξαν γρήγορα αφού ο Νικολιάς πέρασε στον αγώνα μετά την ατυχία του Λεόν και ο Μοράν προσπαθούσε να παίξει το ρόλο του οργανωτή και στην επανάληψη έπαιξε και ως προωθημένος …

Στο πρώτο μισό του αγώνα για τον Ολυμπιακό παρατηρήθηκε ένας εκνευρισμός που προήρθε και από το δυνατό παιχνίδι του Απόλλωνα που φάνηκε καλύτερος και πιο αποτελεσματικός πετυχαίνοντας δυο γκολ. Η ομάδα του Βοσνιάδη προειδοποίησε στο 6ο λεπτό με σουτ του Φαρινόλα που έδιωξε σε κόρνερ ο Στρατηλάτης που έκανε το ίδιο στο 20’ σε μακρινό σουτ του Γκότοβου, αλλά στο 29΄ηρθε το 0-1 όταν μετά από κόρνερ ο Γκότοβος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πιο πριν πάντως ο Ολυμπιακός απείλησε όταν στο 22’ σουτ του Τσιάρα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 26’ από εκτέλεση φάουλ του Μοράν η μπάλα κατέληξε στην έξω πλευρά των διχτύων!

Ομως μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας βρήκε τον τρόπο να «τρυπάει» τη βολιώτικη άμυνα που αδράνησε στο 39’ και ο Αλμπάνης με κοντινό γυριστό πέτυχε το 0-2, ενώ και σε μια άλλη φάση πιο μετά βρεθήκαν «αφύλακτοι» Βάντερσον και Τζιώρας αλλά την κεφαλιά του τελευταίου έδιωξε ο Στρατηλάτης.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διορθώσει τις αδυναμίες του «ψηλώνοντας» το κέντρο της άμυνας με τον Αρβανίτη, με περισσότερη κίνηση από αριστερά με τον Χιντζίδη, ενώ έβαλε και ποιότητα από το 62’ με την είσοδο του Ντεπέτρις.

Πάντως ο Απόλλωνας στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο 66’ πέτυχε άλλο ένα γκολ με τον Τζιώρα να ξεφεύγει να βρίσκεται απέναντι από το τέρμα του Ολυμπιακού και πλασάροντας εύστοχα να πετυχαίνει το 0-3 .

Ο Ολυμπιακός πιο πριν είχε μια άκαρπη μεσοεπιθετική δραστηριότητα και σε ένα δίλεπτο απλά κατάφερε να μειώσει. Στο 77’ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Αποστολίδης απέκρουσε ασθενώς την μπάλα και ο Στέφανος Πολύζος στην πρώτη του εμφάνιση με πλασέ από κοντά μείωσε σε 3-1. Στο επόμενο λεπτό, στο 78’, ο Αλέξανδρος Νικολιάς με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Αποστολίδη και μείωσε σε 2-3.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού υπήρξε ένταση στην κερκίδα αλλά και στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ήταν αποτέλεσμα της προκλητικής σκληρότητας των φιλοξενουμένων. Ο Στέλιος Κρητικός αντίκρισε στο 85’ την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Δημήτρη Κρητικού που τιμήθηκε πριν το ματς αφού αποσύρεται. Τα πνεύματα τελικά ηρέμησαν και το παιχνίδι έληξε με τον Απόλλωνα να επικρατεί με 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Γκουγκούδης (62’ Καρράς), Μπουτζίκος (46’ Χιντζίδης), Ντάσιος, Καραμανλής (46’ Αρβανίτης), Τσιάρας (70’ Πολύζος), Φερνάντες (76’ Σκοπελίτης), Μοράν, Τσιλιγκίρης (62’ Ντεπέτρις), Λεόν (13’ λ.τρ. Νικολιάς ) Αλαμάνης (46’ Ζέρης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αποστολίδης, Πάνος, Γκόλιας (46’ Βαλεριάνος), Κύργιας (46’ Δεληζήσης), Γκότοβος (80’ Αρναούτογλου), Παρπέξ (80’ Κονέ), Ψιάνος (70’ Καλλέργης), Αλμπάνης (80’ Φατιόν), Φαρινόλα (54’ Λαγός), Βάντερσον (46’ Συμελίδης), Τζιώρας (70’ Κρητικός).

Τετάρτη στον Αλμυρό

Το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα δεν είναι το τελευταίο των «ερυθρολεύκων» πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση της 27ης Σεπτεμβρίου με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει το τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας (δέκατο στη σειρά) με τον Γ.Σ. Αλμυρού την προσεχή Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού με ώρα έναρξης 18.00.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα πάρουν περισσότερε χρόνο συμμετοχής και οι παίκτες που βρίσκονται πίσω από πλευράς προετοιμασίας (Ντεπέτρις, Νάστος, Πολύζος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου