ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έλαμψε στο Αιγίνιο, σκοράροντας τρεις φορές ο Ολυμπιακός Βόλου

έλαμψε-στο-αιγίνιο-σκοράροντας-τρεις-317404

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Νίκη ψυχολογίας με 3-1, απέναντι στον Αιγινιακό που αγωνίζεται στη Football League, πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός Βόλου, στο ένατο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας του, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής, που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τελικά την 1η Οκτωβρίου.

Μπορεί ακόμη να μην έχουν καταρτιστεί οι όμιλοι και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις η κλήρωση να έχει οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου, οι ερυθρόλευκοι όμως συνεχίζουν εντατικά την προετοιμασία τους και τις καλές εμφανίσεις των φιλικών. Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα απέδρασε από το Αιγίνιο με ένα θετικό αποτέλεσμα, που σίγουρα ικανοποίησε το τεχνικό επιτελείο, που μπορεί να βρίσκεται σε αναζήτηση φορ, αλλά σίγουρα η εικόνα των ποδοσφαιριστών καθησύχασε για την ώρα τους ερυθρόλευκους.

Οι Βολιώτες βρέθηκαν στο πρώτο μέρος να χάνουν με 1-0 με γκολ του Θωμά Παπαδόπουλου, αλλά στο δεύτερο, που ήταν πολύ καλύτεροι σημείωσαν δύο τέρματα με τον Στέφανο Βαρούχα και ένα με τον Χρήστο Καράμπελα και πήραν τη φιλική νίκη από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο 15λεπτο, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και καλύτερη ανάπτυξη στο παιχνίδι. Το πρώτα σουτ έγιναν στο 8’ από τον Σοφιάνη, με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει το πρώτο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και σε νέο σουτ του ίδιου παίκτη η μπάλα, αφού κόντραρε σε πόδια παικτών του Ολυμπιακού, κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός στο 9’ είχε σουτ με τον Σεχολάρι, αλλά ο Καραγκιόζης μπλόκαρε, με τον Αιγινιακό να παίρνει την πρωτοβουλία στη συνέχεια, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλές στιγμές σε διάστημα τριών λεπτών, στο 13’ με τον Γιατζιτζόγλου, στο 14’ με τον Δωματά και στο 15’ με τον Θ. Παπαδόπουλο, με τον Καραγκιολίδη να αντιδρά σωτήρια.

Ο Αιγινιακός συνέχισε να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ολυμπιακό πάντως να αμύνεται σωστά και τον Καραγκιολίδη να λέει «όχι» στον πρώην ερυθρόλευκο Δωματά, σε τετ-α-τετ στο 32’. Η ανωτερότητα γηπεδούχων καρποφόρησε στο 41’ με τον Παπαδόπουλο να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου για το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Εξαιρετικός στο β’ μέρος

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά πετυχαίνοντας 3 τέρματα, που του έδωσαν και την νίκη. Ο Μιχάλης Ζιώγας, με την έναρξη του Β’ μέρους έβαλε στο παιχνίδι τους Γελαδάρη και Βαρούχα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν με τον Δημήτρη Τόσκα δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, αρχικά στο 47’, όταν ο παίκτης του Ολυμπιακού εκτέλεσε φάουλ, με τον Καραγκιόζη να αποκρούει σε κόρνερ και στο 48’, όταν ο ίδιος παίκτης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος του Αιγινιακού, καταφέρνοντας με δύο γκολ του Βαρούχα να κάνει την ανατροπή. Στο 71’ ο Σέττος έγινε κάτοχος της μπάλας, πάσαρε στον Βαρούχα και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1.

Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, στο 85’, ο μέσος του Ολυμπιακού με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2 και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Σεχολάρι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει απέναντι από τον Γαβριηλίδη, που απέκρουσε αρχικά, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο παίκτης των ερυθρόλευκων κέρδισε εκ νέου την μπάλα, την γύρισε στον Καράμπελα, με τον τελευταίο μέσα από την περιοχή να γράφει το τελικό 1-3 με πλασέ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Καραγκιόζης (76’ Γαβριηλίδης), Τοπαλίδης (65’ Λορέντσο), Γιαζιτζόγλου (60’ Προσκυνητόπουλος), Βλάχος (46’ Καρακώστας), Λιόλιος (70 Ανδρικόπουλος), Πολύζος, Γκατζολάρι (77’ Στεργίου), Δωματάς (46’ Σισέ), Θ. Παπαδόπουλος (57’ Κουλιμπαλί), Ζούρκος (65’ Αντωνιάδης), Σοφιάνης (65’ Ντελάλιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Δ. Κόκας (46’ Γελαδάρης), Καραμπάς (90’ Αγγελής), Παπαϊωάννου (84’ Χατζόγλου), Κραγιόπουλος, Τόσκας (85’ Πατσής), Βασίλιεβιτς (73’ Λούγκος), Μέμος (46’ Βαρούχας, 86’Καρβούνης ), Σεχολάρι, Θέος (76’ Καράμπελας), Σέττος (80’ Αλαμάνης, 90’ Πολυχρονιάδης).

Υπεύθυνος Επικοινωνίας ο Δημήτρης Πέγιος

Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι υπεύθυνος Επικοινωνίας του ποδοσφαιρικού Τμήματος είναι από σήμερα ο κ. Δημήτρης Πέγιος. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και είναι σίγουρο πως με τις γνώσεις του, την εμπειρία του αλλά και την αγάπη του προς τον Σύλλογο θα βοηθήσει τα μέγιστα αυτή την χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου