ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο ίδιο έργο θεατές

στο-ίδιο-έργο-θεατές-292550

Ποδαρικό με το αριστερό πραγματοποίησε στο πρωτάθλημα της Football League ο Ολυμπιακός Βόλου. Στη Ζάκυνθο οι ερυθρόλευκοι του Αποστόλη Χαραλαμπίδη δεν έπιασαν καλή απόδοση, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα από την τοπική ομάδα με 1-0. Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη σερί ήττα των Βολιωτών από την ομάδα της Ζακύνθου που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα τα τελευταία δύο χρόνια. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Κρολ με κεφαλιά στο 54’. Πλέον η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου καλείται να αφήσει πίσω της το ατυχές αυτό αποτέλεσμα, να ανασυνταχθεί και να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στα συνεχόμενα παιχνίδια που ακολουθούν με Χανιά στο ΕΑΚ και στην εξ αναβολής εκτός έδρας αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Αν είχε σκοράρει στο α’μέρος θα ήταν αλλιώς

Με αρκετές απουσίες παρατάχτηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο γήπεδο της Ζακύνθου. Συγκεκριμένα ο προπονητής των ερυθρολεύκων στερήθηκε των πολύτιμων υπηρεσιών των: Λεόν, Διαμαντόπουλου, Σκοπελίτη, Νάστου και του πολύπειρου Ντάσιου, που την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενός τραυματισμού που αντιμετώπισε. Ετσι το βασικό σχήμα που επέλεξε ο Αποστόλης Χαραλαμπίδης ήταν με τον Στρατηλάτη κάτω από τα δοκάρια, τους Χιντζίδη και Γκουγκούδη στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ Αρβανίτης και Καραμανλής αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τις δύο θέσεις στα αμυντικά χαφ κάλυψαν οι Τσιάρας και Πολύζος, ενώ πιο μπροστά τους αγωνίστηκε σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Φερνάντεζ. Στις δύο πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Νικολιάς στα αριστερά και Μοράν στα δεξιά, ενώ μοναδικό προωθημένος ήταν ο Ντεπέτρις.

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς να μπορούν να μετουσιώσουν την εδαφική τους υπεροχή σε κάποια σημαντική ευκαιρία. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν κάπως στροφές στη συνέχεια, φτάνοντας πολύ κοντά στο 0-1 στο 28’. Μετά από πολύ καλή ομαδική προσπάθεια και κεφαλιά πάσα του Νικολιά, η μπάλα έφτασε στον Πολύζο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός αμυντικά, αλλά ήταν φανερή η έλλειψη των Λεόν και Διαμαντόπουλου που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν σε δύο περιπτώσεις πέναλτι. Συγκεκριμένα στο 21’ σε σουτ του Μοράν η μπάλα βρήκε το χέρι του Ναζίμ, με το διαιτητή Σφακιανάκη να το θεωρεί ακούσιο, ενώ στο 45’ ο Τσιάρας δέχτηκε το μαρκάρισμα του Αποστόλου, αλλά ο Αθηναίος ρέφερι διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δέχτηκε το γκολ και κατέρρευσε

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άσκησαν πίεση στα καρέ του Ολυμπιακού. Στο 50’ προειδοποίησαν, με το σουτ του Ορφανίδη να καταλήγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ζάκυνθος άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Ορφανίδη και αδράνεια των κεντρικών αμυντικών των ερυθρολεύκων ο Κρολ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του εμβρόντητου Στρατηλάτη, γράφοντας το 1-0.

Ο Αποστόλης Χαραλαμπίδης προσπάθησε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του ανακατεύοντας την τράπουλα στην μεσοεπιθετική του γραμμή. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Τσιλιγκίρη και Γουόρντεν, με τον Νικολιά να αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-0 στο 65’. Μετά από πλάγιο άουτ, ο Κρολ τροφοδότησε με το κεφάλι τον Ζαϊρί. Ο Αλγερινός με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Στρατηλάτη. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο για την ισοφάριση, αλλά τα σουτ των Ντεπέτρις στο 74’και του Ζέρη στις καθυστερήσεις δεν βρήκαν στόχο.

Ζητείται αντίδραση ενόψει της δύσκολης συνέχειας

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Ζάκυνθο, καθώς παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης νωθρός και ασύνδετος. Ο Φερνάντεζ δεν μπόρεσε να καλύψει επάξια το κενό του Λεόν σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ και οι Ντεπέτρις και Γουόρντεν δεν βοήθησαν ουσιαστικά στην επιθετική γραμμή. Πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αφήσουν πίσω τους τον αγώνα της Ζακύνθου και να προετοιμαστούν σκληρά ενόψει συνεχόμενων κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν με τα Χανιά στο ΕΑΚ και τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα και στο μέτωπο των τραυματιών. Ο Αποστόλης Χαραλαμπίδης περιμένει τους Λεόν, Διαμαντόπουλο, Ντάσιο, Σκοπελίτη και Νάστο να μπουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και να καταστρώσει χωρίς προβλήματα τα πλάνα του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου