ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτος ως το τέλος

πρώτος-ως-το-τέλος-285272

Ο Ολυμπιακός μετά το 0-8 στα Μέγαρα μετράει ρεκόρ και περιμένει τα πλέι οφ για την άνοδο

Την πιο μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 0-8 πέτυχε ο Ολυμπιακός στο φινάλε για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τον Βύζαντα στα Μέγαρα και ολοκλήρωσε τερματίζοντας στην πρώτη θέση του Νοτίου ομίλου μετρώντας ρεκόρ και πρωτιές θέλοντας να τις έχει ως το τέλος, ενόψει πλέι οφ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League ο πρωταθλητής του Νοτίου ομίλου Ολυμπιακός τελείωσε με 56 βαθμούς.

Ηταν πρώτος από την 7η αγωνιστική δεν έχασε ποτέ την πρωτιά και θέλει να την έχει και μετά

το μίνι πρωτάθλημα των 14 αγωνιστικών, τα πλέι οφ, όπου θα ξεκινήσει με μπόνους πρωταθλητή +3 βαθμούς και μπόνους διαφοράς από την 4η θέση άλλους +3 βαθμούς, σύνολο έξι. Μεθαύριο, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση των πλέι οφ της Football League (14 αγωνιστικές) και η 1η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Προχθές με πολλές αλλαγές στην 11άδα δεν βρήκε αντίσταση φθάνοντας στο μεγάλο σκορ.

Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Γκούρμα, κάνοντας και ο ίδιος ρεκόρ, δύο ο Μπρέσκα και από ένα οι Ιωάννου και Κριστόμπαλ.

Ο χορός των γκολ για τον Ολυμπιακό άρχισε στο 7’ όταν έγινε το 0-1 με κεφαλιά του Ιωάννου μετά από σέντρα του Νικολιά. Στο 14’ ο Ιωάννου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι , ενώ στο 16’ ήταν αυτός που έβγαλε την πάσα για τον Κριστόμπαλ και εκείνος με πλασέ πέτυχε το 0-2.

Ο Μάριο Γκούρμα στο 21’ έκανε το 0-3 μετά από πάσα του Καρρά και στο 44’ έγινε και το 0-4 πάλι από τον Γκούρμα.

Στο β’ μέρος και στο 53’ γίνεται το 0-5 ξανά από τον Μάριο Γκούρμα (ασίστ Μπρέσκα). Στο 63’ έγινε το 0-6 με δυνατό σουτ Μάριο Μπρέσκα, ενώ στο 67’ ο Γκούρμα έκανε το 0-7, μετά από μπαλιά του Μπρέσκα. Το τελικό 0-8 διαμορφώθηκε στο 69’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάριο Μπρέσκα και είχε κερδίσει ο Καρίλ.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Μούζος, Δελάρδας, Ταμπάκης, Παπαδημητρίου, Λέκας, Μιχαλόπουλος, Κοντούλης, Μαζιώτης, Κολοκοτρώνης, Μπελέρης, Κλαπής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Καρράς, Κόμνος (75’ Ζέρης), Κωστούλας, Παπανικόλας, Πινδώνης, Κριστόμπαλ (75’ Μπόρας), Μπρέσκα, Νικολιάς (46’ Καρίλ), Ιωάννου, Γκούρμα.

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς μετά το παιχνίδι αναφέρθηκε κυρίως στα πλέι οφ που ακολουθούν, εκφράζοντας την πίστη του πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει στο τέλος να πετύχει το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ.

«Περιμένουμε την κλήρωση των πλέι οφ, για να δούμε με ποια σειρά θα αντιμετωπίσουμε τις ομάδες. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά ορισμένες από αυτές τις ομάδες και αυτό που έχω να πω πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων που θα παίξουν στα πλέι οφ. Οπως είπα, τα πλέι οφ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά πιστεύω πως αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό Βόλου κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να βελτιώσει την φυσική της κατάσταση και γενικά οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν και αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις φροντίζουν να τα βγάζουν μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω σ’ αυτούς και μαζί με τη διοίκηση και τους φιλάθλους μας, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο μας και να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που αξίζει, στη Σούπερ Λιγκ», ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός που ξεκινά χωρίς τιμωρίες, αφοί προχθές εξέτισαν οι Κατσιαρός, Αρβανίτης, Καπετάνος, Γιαλούσης, Κατσίκης, και Ρόκας.

Ερυθρόλευκες… επιδόσεις και ρεκόρ

Με τα οκτώ γκολ που σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ματς με τον Βύζαντα έφτασε τα 54, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση όχι μόνο του ομίλου, αλλά και της κατηγορίας συνολικά.

Ο Μάριο Γκούρμα με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε έφτασε τα 18 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας (κορυφαίος σκόρερ και στους δύο ομίλους). Τέλος, το 8-0 επί του Βύζαντα αποτελεί και τη μεγαλύτερη, όσον αφορά την έκταση του σκορ, νίκη του Ολυμπιακού Βόλου εκτός έδρας στα εθνικά πρωταθλήματα.

Παράλληλα, τα 4 γκολ του Γκούρμα είναι μια επίδοση που εδώ και επτά χρόνια δεν έχει καταφέρει να πετύχει κανένας στη δεύτερη κατηγορία. Ο Ντιαλό Αμπντούλ Μοκτάρ ήταν ο προηγούμενος παίκτης που είχε πετύχει καρέ τερμάτων στον αγώνα Πανθρακικός – Μεσσηνιακός 5-1 στις 11 Φεβρουαρίου του 2007.

Στις 26 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποίησε 31 παίκτες, με τον Μάριο Γκούρμα να έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς και να ακολουθεί στη σχετική λίστα ο Γιάννης Κατσίκης με 23 συμμετοχές και οι Μπρέσκα και Δεινόπαπας με 22.

Παράταση στα διαρκείας

Μέχρι και μία μέρα πριν τα πλέι οφ θα μπορούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου να προμηθεύονται εισιτήρια διαρκείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η βολιώτικη ΠΑΕ:

«Λόγω της αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων διαρκείας η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι η διάθεση τους παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 8 Απριλίου, παραμονή της έναρξης των πλέι οφ. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων της ομάδας, τα γραφεία της ΠΑΕ θα λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 9.00 μ. (συνεχές ωράριο)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου