ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με «χρυσή» αλλαγή τον Μέμο, πανηγύρισε και πάλι ο Ολυμπιακός

με-χρυσή-αλλαγή-τον-μέμο-πανηγύρισε-263559

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μια αγχωτική νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα ο Ολυμπιακός Βόλου στο στάδιο ΕΑΚ, επικρατώντας του ΑΟ Σελλάνων με 2-1, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για τον 4ο Ομιλο.

Οι ερυθρόλευκοι του Κώστα Μπράτσου, μετά την επίσης αγχωτική νίκη της περασμένης Τετάρτης επί του Ρήγα Φεραίου έκαναν το 2 στα 2 στη φυσική τους έδρα, παίρνοντας 3 πολύτιμους βαθμούς, παίζοντας μπροστά στο συγκινητικό κοινό τους, που έδωσε βροντερό παρών στο Εθνικό στάδιο Βόλου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη του Ολυμπιακού. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος προηγήθηκαν με τον Βασίλιεβιτς στο 45’, για να ισοφαρίσουν οι Καρδιτσιώτες στο 58’, με τον Μέμο να λυτρώνει στο 87’ τον Ολυμπιακό Βόλου.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου, στο 4-5-1 στο που επέλεξε ο Κώστας Μπράτσος, ενώ οι Κόκας (αριστέρα), Καραμπάς (δεξιά) και οι Νόνης, Κραγιόπουλος συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικού χαφ τοποθετήθηκαν οι Τόσκας και Καρβούνης, με τους Θέο και Δ. Κόκκα στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Ως επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Βασίλιεβιτς, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σέττο.

Το α’ μέρος

Αποφασισμένος να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήδη με το σφύριγμα της έναρξης ξεκίνησε να πιέζει ψηλά, θέλοντας ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη φάση του αγώνα για τους ερυθρόλευκους σημειώθηκε στο 6΄ όταν μετά από όμορφη συνεργασία Σέττου-Θέου, ο τελευταίος έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Κουτσόπουλου.

Οκτώ λεπτά αργότερα, σε μία από τις συχνές επισκέψεις των Βολιωτών στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Καρβούνης έβγαλε ωραία σέντρα στον Βασίλιεβιτς, εκείνος άφησε για τον Τόσκα, το σουτ του οποίου πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Κουτσόπουλου.

Στο 19’ σημειώθηκε μία φάση για την οποία οι ερυθρόλευκοι παραπονέθηκαν έντονα για μη καταλογισμό πέναλτι, σε ανατροπή του Θέου από τον Παπαδημητρόπουλο. Ο διαιτητής Αγγελούλης ήταν πολύ κοντά στη φάση, ωστόσο δεν υπέδειξε την παράβαση σηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών, τόσο από τους παίκτες, όσο και από την εξέδρα των Βολιωτών.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο εικοσάλεπτο πίεζε ψηλά, προσπαθώντας συνεχώς να γίνει επικίνδυνος, έχοντας άλλωστε κλείσει στο μισό γήπεδο την ομάδα των Σελλάνων, χωρίς πάντως να έχει δημιουργήσει την κλασσική ευκαιρία. Τα λεπτά περνούσαν με την γηπεδούχο ομάδα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και τους φιλοξενούμενους να κλείνουν καλά τους χώρους γύρω από την εστία τους.

Ο ΑΟ Σελλάνων έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 33’, όταν ο Βουκομάνοβιτς προσπάθησε από πλάγια αριστερά με ψηλοκρεμαστό σουτ να νικήσει τον Καραγκιολίδη, με την μπάλα να περνά έξω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 38’ όταν ο Βασίλιεβιτς βρήκε από αριστερά τον Θέο, εκείνος μπήκε στην περιοχή ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα, ωστόσο στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, για να μπλοκάρει ο Κουτσόπουλος.

Το γκολ για τους ερυθρόλευκους ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Θέο να σεντράρει από δεξιά και τον Βασίλιεβιτς με κεφαλιά να χρίζεται σκόρερ, γράφοντας το 1-0 για τους ερυθρόλευκους. Ετσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να προηγούνται.

Το β’ μέρος

Μεμία αλλαγή και τον Σεχολάρι αντικαθιστά τον Σέττο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό, ενώ η ομάδα των Σελλάνων προσπάθησε να βγει πιο μπροστά και να πιέσει τους ερυθρόλευκους.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ισοφάρισαν στο 59’ με τον Βουκομάνοβιτς να εκμεταλλεύεται λάθος στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων και να ωραίο σουτ να στέλνει την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Καραγκιολίδη για το 1-1.

Η ψυχρολουσία της ισοφάρισης οδήγησε τον Ολυμπιακό να βγει και πάλι μπροστά, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά από τα καρέ του Κουτσόπουλου. Στο 61’ σουτ του Τόσκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Σελλάνων, με τον Ολυμπιακό όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα να μην είναι μπορεί να βρει τους διαδρόμους για να δημιουργήσει φάσεις.

«Χρυσή» αλλαγή και ταυτόχρονα λυτρωτής για τους Βολιώτες ήταν ο Μέμος, που στο 87’ πέτυχε και το νικητήριο τέρμα για τον Ολυμπιακό με ψύχραιμο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Βασίλιεβιτς.

Μάλιστα, ο Μέμος έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, όταν στο 94’ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κουτσόπουλο, μην μπορώντας πάντως να νικήσει τον πορτιέρο των Σελλάνων, που έδιωξε σωτήρια την μπάλα.

Πλέον, επόμενο παιχνίδι για τους Βολιώτες είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αχιλλέα Φαρσάλων, την ερχόμενη Κυριακή 29 Οκτωβρίου (3μ.μ.).

  • Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα, η ένταση και η παρ’ ολίγον χειροδικία ανάμεσα σε φιλάθλους των γηπεδούχων στα επίσημα, αλλά και επεισόδιο μεταξύ των οργανωμένων οπαδών των ερυθρόλευκων και του πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και νυν του Βόλος ΝΠΣ, Νίκου Μπουργάνη… με αποτέλεσμα την αποπομπή του τελευταίου από το ΕΑΚ.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ 2-1

Στάδιο ΕΑΚ Βόλου

Γ’ Εθνική 4ος Ομιλος

Σκόρερ: (45 +1’ Βασίλιεβιτς, 87’ Μέμος – 57’ Βουκομάνοβιτς)

Διαιτητής: Αγγελούλης (Λάρισας)

Βοηθοί: Στάικος, Πατέτσος (Λάρισας)

Κίτρινες: 92’ Βαρούχας, 95’ Τόσκας-28’ Αρχοντής, 70’ Καραγκούνης, 81’Δανιήλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπράτσος): Καραγκιολίδης, Κόκας, Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος (70’ Ευθυμιάδης), Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καρβούνης (57’ Μέμος), Σέττος ( 46’Σεχολάρι), Θέος (60’ Βαρούχας), Κόκας Δ.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Μάττας, Καραγκούνης (78’ Νικολάου), Αρχοντής, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος, Μπλατσέρι, Βουκομάνοβιτς (85’ Παπαδημητρίου), Τζάνης, Κοντός (87’ Μαρούδας), Παπαδημητρόπουλος (57’ Δανηίλ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου