ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ασκήθηκε προκαταρκτική εξέταση για Τζιμπλάκη

ασκήθηκε-προκαταρκτική-εξέταση-για-τ-256674

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη, διατάχθηκε από τον Αρειο Πάγο. Ο συγκεκριμένος εφέτης είχε απαλλάξει τον Ιούλιο του 2015 -μεταξύ άλλων 53 υπόπτων- και πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ, από την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, με τη σύμφωνη γνώμη και του αντεισαγγελέα εφετών Π. Πούλιου καθώς ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου «Koriopolis»!

H υπόθεση του εφέτη Αθηνών, Γιάννη Τζιμπλάκη, αναμενόταν να βρεθεί στο «μικροσκόπιο» του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και είδαν το φως της δημοσιότητας στις 6 Οκτωβρίου.

Σε αυτές, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1» και πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού, Αιμίλιος Κοτσώνης, φερόταν να κανονίζει συνάντηση προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με τον εφέτη Τζιμπλάκη, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων («Koriopolis») τον Ιούλιο του 2015, με το οποίο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε απαλλαχθεί!

Xθες, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννη Τζιμπλάκη ενώ η πρώην πρωθυπουργός κ. Θάνου είναι απόλυτα ενήμερη για το θέμα και είναι εις γνώσιν της όλοι οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες (του 2012), όπως τις παρουσίασε η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ, είχαν γίνει γνωστές οι «στενές σχέσεις» του εφέτη με τον βασικό κατηγορούμενο για το φορτίο της ηρωίνης Αιμίλιο Κοτσώνη. Οι διάλογοι ήταν εξαιρετικά φιλικοί και αφορούσαν, εκτός από τα εισιτήρια για τα ματς, μια άμεση συνάντηση του εφέτη με τον «πρόεδρο», ώστε να συζητήσουν «για ένα θέμα που θέλει».

Εκείνο που σύμφωνα με νομικούς κύκλους γίνεται σαφές, είναι πως μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις που πλήττουν την αξιοπιστία του βουλεύματος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και την εμπλοκή του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, είναι πολύ πιθανό να έχουμε σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση και να τεθεί, είτε θέμα ακύρωσης ή, έστω, επεναξέτασής του. Να ξανανοίξει, δηλαδή, ο φάκελος και όσοι εκ των εμπλεκομένων είχαν αρχικά απαλλαχθεί, να ξαναβρεθούν στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου