ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τη σεβάστηκε όσο κανείς, … μόνο 0-5 ο Ολυμπιακός την Καβάλα

τη-σεβάστηκε-όσο-κανείς-μόνο-0-5-ο-ολυμ-252351

Μπορεί να ήταν μία ακόμη παρωδία στο πολύπαθο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με την Καβάλα στη μακεδονική πόλη ήρθε την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι, που χθες κέρδισαν πολύ εύκολα, όπως αναμενόταν, με 0-5, να βάλουν ένα τέλος στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με τις τέσσερις σερί ήττες χωρίς να σκοράρουν.

Ετσι οι Βολιώτες μπόρεσαν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 να ανασάνουν βαθμολογικά με ένα διά περιπάτου τρίποντο, φτάνοντας τους οκτώ πόντους, απέναντι σε μία ομάδα, που έχει στελεχωθεί επί το πλείστον από αθλητές άλλων σπορ. Πάντως, με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήρε ο Πιερικός κόντρα στην ΑΕΛ κράτησε τους ερυθρόλευκους κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τέταρτους από το τέλος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι φιλοξενούμενοι σεβάστηκαν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα την Καβάλα βάσει τελικού αποτελέσματος, καθώς το 0-5 είναι η μικρότερη σε έκταση ήττα μέχρι τώρα των «Αργοναυτών» στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου μετά το 0-4 στο 34’ και έδειξαν έλεος στην ιστορική ομάδα, που με ευθύνη της διοίκησής της διασύρεται και θέλει μετά και το τελευταίο ματς για το 2021 με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει ένα πιο αξιοπρεπές πρόσωπο από το 2022 με τις μεταγραφές που θα κάνει.

Ετσι το σύνολο του Μανού Καγιέχα κράτησε την υπόσχεση προς τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, που ζήτησαν από τους παίκτες να δείξουν σεβασμό στους Καβαλιώτες και μάλιστα οι Austrian Boys έβγαλαν και σχετική ανακοίνωση, η οποία έγινε πανελλήνιο θέμα, συναντώντας εξαιρετικά θετικές αντιδράσεις.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Βόλου

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Βούγιοβιτς στο τέρμα στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, ενώ (τυπικά) στην άμυνα βρίσκονταν οι Παπακώστας και Κόκας στα πλάγια με τους Φιλίποβιτς και Μαρκοπουλιώτη στο κέντρο αυτής. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κόλα, Κιτόκο και Κατσούκης, με τον τελευταίο να έχει επιτελικό ρόλο, ενώ τον φορ Σιαφά βοηθούσαν από τις πτέρυγες οι Βερνάρδος (αριστερά) και Σκοπελίτης (δεξιά).

Μονότονο το σκηνικό

Μόνιμα στην επίθεση από το πρώτο λεπτό ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως αναμενόταν, με το σκηνικό φυσιολογικά να μεταφέρεται στην περιοχή της Καβάλας.

Στο 10ο λεπτό ο Σιαφά έκανε την κεφαλιά και μπλόκαρε ο Παπαποστόλου, ενώ στο 11’ ο Βερνάρδος έπιασε το σουτ από θέση βολής εντός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Σκοπελίτης έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά την πάσα του Βερνάρδου, καθώς ο Βολιώτης παίκτης με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα αστόχησε. Πάλι ο Σκοπελίτης στο 15’ έκανε το σουτ που κόντραρε και δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Τελικά το 0-1 … άργησε λίγο, αλλά ήρθε στο 19’ με κόρνερ του Κατσούκη και κεφαλιά του Μαρκοπουλιώτη στο παραθυράκι. Ετσι, ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε και προσπάθησε να φτάσει γρήγορα σε ένα σκορ ασφαλείας. Και το κατάφερε γρήγορα, ρίχνοντας ρυθμό στη συνέχεια.

Αρχικά, στο 22’ έγινε το 0-2 με σέντρα του Κιτόκο και κεφαλιά του Βερνάρδου, ο οποίος σκόραρε και πέντε λεπτά αργότερα με άψογο πλασέ στην αριστερή γωνία, δεχόμενος την ασίστ του Σιαφά με τακουνάκι.

Στο 32’ ο Σιαφά έκανε γυριστό σουτ που μπλόκαρε ο Παπαποστόλου, με τον φορ του Ολυμπιακού Βόλου να τραυματίζει χωρίς να ευθύνεται φυσικά αντίπαλό του, που πήγε να μαρκάρει τον θηριώδη επιθετικό σ’ ένα από τα πολλά ευτράπελα της αναμέτρησης.

Στο 34’ ήταν πάλι ο Σιαφά, που γύρισε το κορμί του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-4. Εκείνη τη στιγμή οι 40 φίλαθλοι της Καβάλας άρχισαν να … γιουχάρουν τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος τους έκανε το χατίρι στη συνέχεια και έριξε ρυθμό, αφού οι γηπεδούχοι είχαν σταματήσει και να … τρέχουν, χωρίς καν να προσπαθούν να πάρουν λίγο την κατοχή και να αλλάξουν μία πάσα.

Στο 40’ ο Φιλίποβιτς γύρισε στον τερματοφύλακα Βούγιοβιτς, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα για πρώτη φορά, ευρισκόμενος εκτός περιοχής, έχοντας έναν άχαρο ρόλο, αφού απλώς υπήρχε στο γήπεδο.

Ενα … βασανιστικό δεύτερο μέρος

Βασανιστική ήταν η επανάληψη της αναμέτρησης, καθώς άπαντες έκαναν αγγαρεία. Ο Καγιέχα πάντως έκανε και κάποιες αλλαγές, με το σύστημα του Ολυμπιακού να αλλάζει σε 4-4-2. Στην άμυνα ήταν πλέον με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Σκοπελίτης, στο κέντρο με την ίδια φορά οι Οκάν, Χατζής, Κόλα, Ρηγόπουλος (ο 17χρονος παίκτης έκανε ντεμπούτο) και στην επίθεση οι Χατζηπιρπιρίδης με τον Βερνάρδο.

Στο 56’ σουτ του Σουλεϊμάν πέρασε άουτ στην πρώτη τελική του Ολυμπιακού Βόλου στο δεύτερο μέρος, ενώ στο 58ο λεπτό η μπάλα πέρασε τη γραμμή του κέντρου προς την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου (!), κάτι που σε ένα τέτοιο ματς-παρωδία αξίζει να καταγραφεί.

Στο 59’ σε φάση διαρκείας διαμορφώθηκε το τελικό αποτελέσματα και από κει πέρα όλοι ανέμεναν το σφύριγμα της λήξης από τον Πουλικίδη, που έβγαλε το πιο ευχάριστο και ξεκούραστο μεροκάματο της διαιτητικής του καριέρας. Ο Κόλα έβγαλε με τακουνάκι προς τον Παπακώστα, αυτός πλάσαρε, αλλά ο Παπαποστόλου απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης πάλι ο τερματοφύλακας της Καβάλας αντέδρασε θετικά στην κεφαλιά του Παπακώστα, αλλά πήρε το ριμπάουντ ο Οκάν Σουλεϊμάν και σημείωσε το 0-5, που δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Στο 86’ η Καβάλα κατάφερε να κερδίσει φάουλ και να φτάσει την μπάλα μετά την εκτέλεσή του μέσα στην περιοχή, κάτι που αποτέλεσε … ξεχωριστό γεγονός της αναμέτρησης, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα φάνηκε για μία ακόμη φορά η πρόθεση από το 60’ και μετά των φιλοξενούμενων να μην αυξήσουν το σκορ, καθώς ο Χατζηπιρπιρίδης, ενώ μπορούσε να γίνει απειλητικός, γύρισε προς τα πίσω!

Μέσα σ’ αυτήν την … ωραία ατμόσφαιρα τελείωσε το παιχνίδι, με την Καβάλα μάλιστα σε αντίθεση με το ματς του Πανθεσσαλικού απέναντι στη Νίκη, όχι απλώς να κατεβαίνει με ενδεκάδα, αλλά και να κάνει δύο αλλαγές!

ΚΑΒΑΛΑ (Καραμπιμπέρης): Παπαποστόλου, Θαλασσινός, Γιαννακός, Χατζηγεωργίου, Παπαδόπουλος (63’ Περτζεμλίδης), Κλεπουσνιώτης, Τοχτατζίδης (72’ Δραγανίδης), Απόσογλου, Λαμπαδίτης, Καμαρίδης, Βορδοναράκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καγιέχα): Βούγιοβιτς, Σκοπελίτης, Κόκας (46’ Χατζής), Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόλα, Μαρκοπουλιώτης, Κιτόκο (46’ Ρηγόπουλος), Σιαφά (46’ Σουλεϊμάν), Κατσούκης (46’ Χατζηπιρπιρίδης), Βερνάρδος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου