ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κινήσεις σε όλα τα ζητήματα

κινήσεις-σε-όλα-τα-ζητήματα-21149

Για τον Ολυμπιακό Βόλου που προετοιμάζεται εντατικά ενόψει της νέας σεζόν

Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν όλα τα ζητήματα στον Ολυμπιακό Βόλου, με τις διεργασίες να είναι δαιμονιώδεις, όσον αφορά και στον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Ο Ιούνιος φεύγει και το βασικό ζήτημα που απασχολεί όλες τις ομάδες, μεταξύ των οποίων και τον Ολυμπιακό, είναι εκείνο της αναδιάρθρωσης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι συζητήσεις και οι απόψεις που έχουν ακουστεί είναι πάμπολλες, ωστόσο όλα δείχνουν πώς η αναδιάρθρωση θα γίνει, με το σενάριο που προκρίνεται να είναι εκείνο των δύο Ομίλων σε ενιαία Β’ Εθνική, του Βορείου και του Νοτίου.

Οι πληροφορίες μιλούν για κατάργηση των SL2 και FL από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21. Έτσι, η πρόταση του Ολυμπιακού, όπως κατατέθηκε στα μέσα του Μαΐου, με την ύπαρξη δύο Ομίλων σε μια ενιαία κατηγορία, που θα προκύψει από τη συνένωση της Football League και της Super League 2, φαίνεται ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Εξάλλου, οι περισσότερες από τις ομάδες της σημερινής Football League αλλά και της Γ’ Εθνικής υιοθέτησαν αυτή την πρόταση, ενώ φίλα προσκείμενοι ήταν και αρκετοί βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος.

Με βάσει και την απόφαση της ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2, μένουν μόνο οι ανακοινώσεις σχετικά με τη δομή και τη διάρθρωση της επικείμενης, αναδιάρθρωσης και μόνο μια μεγάλη έκπληξη θα αλλάξει τα δεδομένα.

Στον αγωνιστικό σχεδιασμό, όπως έγινε γνωστό, σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Γιώργο Βαζάκα, για τη θέση του προπονητή φαίνεται ότι βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι. Επειτα από το ραντεβού που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές, στην Πιερία, το βράδυ της Δευτέρας, ο Γρεβενιώτης τεχνικός φαίνεται ότι πλησιάζει στην 5η του θητεία στον Ολυμπιακό, έχοντας πολλάκις εκφράσει και την αγάπη του στην ομάδα, αλλά και στο φίλαθλο κόσμο της.

Μετά τη θητεία του στον Ασπρόπυργο, που ολοκληρώθηκε φέτος έπειτα από παραμονή δύο χρόνων, ο 60χρονος τεχνικός, είναι έτοιμος, όπως άλλωστε ο ίδιος σημείωνε «να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νέες επιτυχίες».

Αντωνίου: «Δύο Ομιλοι στη Β’ Εθνική»

Στην εκπομπή «Δίκη» στο OPEN μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, που αναφέρθηκεμεταξύ άλλων στην απόφαση της Σούπερ Λιγκ 2 να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημά της αλλά και στην επικείμενη αναδιάρθρωση.

«Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που νομίζω ότι δεν λειτούργησε καλά ούτε στην Σούπερ Λιγκ 2, ούτε στην Φούτμπολ Λιγκ. Όταν η Σούπερ Λιγκ 1 πήρε το πράσινο φως για να παίξει, τότε έπρεπε να αρχίσουν και να ολοκληρώσουν το Πρωτάθλημα (σ.σ. σε ΣΛ2 και ΦΛ). Έπρεπε και πρέπει να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση. Ασφαλώς και να είναι καλύτερη από την προηγούμενη (σ.σ. του κ. Βασιλειάδη). Δεν έπρεπε να υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε δύο ομίλους στη Β Εθνική, σε νότιο και βόρειο για να περιοριστούν τα έξοδα. Θα βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να εμπλουτιστεί με περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Η πρώτη επαγγελματική κατηγορία θα διαμορφωθεί με μια συζήτηση ανάμεσα σε Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2. Ιστορικά οι ομάδες ήταν 16 στη Σούπερ Λιγκ 1. Για το συμφέρουν του ποδοσφαίρου, να προχωρήσουμε σε τρεις κατηγορίες, Α’ Εθνική, Β’ Εθνική και Γ Εθνική».

Αποφάσεις για την Κ17

Η επιτροπή των τμημάτων υποδομών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου συνεδρίασε χθες με σκοπό την οργάνωση της ομάδας Κ17 και σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Συνεδρίασε η επιτροπή των τμημάτων υποδομών ποδοσφαίρου του Συλλόγου, με σκοπό την οργάνωση της ομάδας Κ17, που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Νέων.

Πρώτη προτεραιότητα δόθηκε στην εξεύρεση προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει την ομάδα.

Ψηλά στη λίστα της επιτροπής είναι ο προπονητής της Κ15 και υπεύθυνος των τμημάτων της ακαδημίας κ. Σταμπουλής Σταύρος.

Συζητήθηκαν και άλλα οργανωτικά θέματα που αφορούν την ομάδα, όπως χώροι προπόνησης και αγώνων – κατάρτιση προϋπολογισμού κ.λπ.

Προγραμματίζεται και θα ανακοινωθεί προσεχώς η διενέργεια δοκιμαστικών προπονήσεων για ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα.

Αποφασίστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:30 να γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στις εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς.

Καλούνται οι ποδοσφαιριστές τις Κ17 και όσοι άλλοι επιθυμούν να παραβρεθούν στη συνάντηση με σκοπό την ενημέρωσή τους για το πρόγραμμα προετοιμασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου