ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο επιθετικός σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό Βόλου

ο-επιθετικός-σε-πρώτο-πλάνο-για-τον-ολυ-189032

Από σήμερα μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας ο Ολυμπιακός Βόλου με την ομάδα να είναι αλλαγμένη ως προς το ρόστερ και τη νοοτροπία αλλά να έχει τον ίδιο στόχο με πέρυσι, που δεν είναι άλλος από την πολυπόθητη άνοδο την οποία καλείται να διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ρεπορτάζ: Δ. ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Στο ρόστερ άλλωστε από την περυσινή ομάδα που έχασε την άνοδο στον αγώνα του Κλεάνθης Βικελίδης από την Σκόντα Ξάνθη έχουν μείνει μόνο οι Λευτέρης Γιαλούσης, Στάθης Ρόκας, Δημήτρης Αρβανίτης, Αλέξανδρος Ζέρης, Αλέξανδρος Νικολιάς, Νίκος Ντινόπουλος, Σταμάτης Καρράς, Δημήτρης Κεσίδης, Θανάσης Μπόρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ομάδα θα παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο φέτος.

Ο κορμός αυτός της περυσινής ομάδας μαζί με τους νεοαποκτηθέντες συνδυάζουν εμπειρία και ταλέντο, δύο απαραίτητα συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας στο δύσκολο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας.

Το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί αφού η διοίκηση σε συνεννόηση με το Νίκο Παντέλη φρόντισαν να καλύψουν πολλά από τα κενά που δημιουργήθηκαν έπειτα από την αποχώρηση βασικών στελεχών της περυσινής ομάδας με την απόκτηση 16 ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων και η προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών από την Κ 19.

Τα νέα πρόσωπα λοιπόν στο φετινό Ολυμπιακό είναι οι τερματοφύλακες Αλέξης Κασμερίδης από Αστέρα Μαγούλας, Τάσος Χρυσοστομίδης από Ποντοκώμη Κοζάνης, Ανδρέας Κολίτσης από Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Οι αμυντικοί Κώστας Μπάρμπας από Βέροια, Στράτος Χιντζίδης από Παναχαϊκή, Γιάννης Καψιώτης από την Κ19, Γιώργος Μαργαρίτης από Αρη, Σεραφείμ Παπαϊωάννου από Μαγνησιακό. Οι μέσοι Χεσούς Μανουέλ Μέζα Μορένο διεθνής με την Βενεζουέλα, Κλάρενς Μπιτάνγκ από Πανηλειακο, Ντιέγκο Μαρτίνεθ από Αστέρα Μαγούλας, Ανδρέας Κορνελάτος επίσης από Αστέρα Μαγούλας, Φίλιππος Σκοπελίτης από την Κ19 , Σταύρος Σαμαράς επίσης από την Κ19και οι επιθετικοί Γιάννης Αραπίτσας από ΓΣ Αλμυρού, Κώστας Αλαμανής από Αχιλλέα Δομοκούκαι Δημήτρης Διαμαντόπουλος από Δόξα Δράμας.

Η προετοιμασία

Με εντατικό ρυθμό και διπλές προπονήσεις καθημερινά συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» προπονούνται υπό τις οδηγίες του Νίκου Παντέλη και των συνεργατών του, με το βάρος να δίνεται στη φυσική κατάσταση χωρίς φυσικά να λείπουν και οι ασκήσεις με μπάλα ώστε να σπάει η μονοτονία των δύσκολων πάντα πρώτων ημερών της προετοιμασίας.

Ο Νίκος Παντέλης, ένας έμπειρος προπονητής και γνώστης της κατηγορίας, ποντάρει αρκετά στη φυσική κατάσταση πάνω στην οποία δουλεύει καθημερινά καθώς είναι ένα από τα στοιχεία που θα βοηθήσουν τον φετινό Ολυμπιακό από κοινού με το διάχυτο ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα να πετύχει τους στόχους του.

Τα μεταγραφικά

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να κλείσει το θέμα του επιθετικού στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις από την ξένη ποδοσφαιρική αγορά αλλά και την εγχώρια με σκοπό ο παίκτης που θα αποκτηθεί να κάνει τη διαφορά.

Φυσικά έχουν προταθεί διάφορες περιπτώσεις επιθετικών ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή που να γνωρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και να είναι μια δοκιμασμένη λύση θέλοντας έτσι να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο της επιλογής.

Η περίπτωση του Μάριο Μπούντιμιρ δεν φαίνεται να προχωρά, καθώς ο ποδοσφαιριστής αναζητεί ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, ενώ πάντα στο μυαλό των διοικούντων παραμένει η περίπτωση του Λούκας Γκαλάν, με τον Αργεντινό επιθετικό – με κοινοτικό διαβατήριο- να περιμένει στο ακουστικό του και να αποτελεί μία καλή λύση για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας.

Παράλληλα φαίνεται να μην προχωράει η υπόθεση του 21χρονου αριστερού οπισθοφύλακα Κυριάκου Δημακάκου ο οποίος ναι μεν συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας δεν φαίνεται όμως να έχει δείξει κάτι το εξαιρετικό ώστε να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού και να αποτελέσει τον παίκτη που μαζί με τον Χιντζίδη θα κληθεί σηκώσει το βάρος στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας.

Στα Χανιά ο Καμινιώτης

Εν τω μεταξύ οΠέτρος Καμινιώτης που ήταν μια ανάσα από τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά κόπηκε στα εργομετρικά ανήκει πλέον στο δυναμικό Χανίων όπου θα συνεργαστεί με το Σούλη Παπαδόπουλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου