ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αφήνει πίσω την ήττα από Ιωνικό

αφήνει-πίσω-την-ήττα-από-ιωνικό-178384

Τη… φυσιολογική ήττα με 2-0 από τον Ιωνικό στη Νίκαια θέλει να ξεχάσει ο Ολυμπιακός Βόλου, στο ντεμπούτο του Ηλία Σολάκη στον ερυθρόλευκο πάγκο, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι γνώριζαν από την αρχή πως δεν θα είχαν εύκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο ομάδα των Τρικάλων.

Το παιχνίδι της Κυριακής δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους αθηναίους να προηγούνται δύο φορές στο πρώτο μέρος, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, που τους έδωσε μία ακόμα νίκη. Το σκορ είχε ανοίξει ο Στέλιος Κρητικός στο 16’, με τον Κουιρουκίδη να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 33’.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με μια καλή φάση μπροστά στα καρέ του Κουρεπίνη, με τον Σκοπελίτη να κινείται στα δεξιά και να σουτάρει, την μπάλα όμως να φεύγει εκτός εστίας, ψηλά, στο 11’. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιδόπουλος θα έβλεπε την εστία του να παραβιάζεται για πρώτη φορά με την φάση να ξεκινά για τους Νικαιώτες από εκτέλεση φάουλ του Ματσούκα. Στην πορεία της μπάλας, ο Στέλιος Κρητικός πήρε την κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ, για το 1-0.

Οι Βολιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν, χωρίς επιτυχία πάντως, αφού τόσο η ατομική ενέργεια του Τσιάρα στο 21’ δεν απέφερε κάποια επικίνδυνη φάση στην εστία των γηπεδούχων, όπως και δέκα λεπτά αργότερα, το λάθος του Πολίμου στην άμυνα του Ιωνικού, που επέτρεψε στον Βασιλούδη να πλασάρει, άουτ.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1, έγινε το 2-0 από τον Ιωνικό, στο 33’. Ο Πολιμός σέντραρε, με τον Κουϊρουκίδη να παίρνει την μπάλα και να πλασάρει τον Γιδόπουλο, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ιωνικό.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, ωστόσο μάλλον οι παίκτες… δεν επέστρεψαν ποτέ για το δεύτερο, αφού σε αυτό δεν έγινε καμία αξιόλογη φάση από τις δύο πλευρές. Ο Ιωνικός από την πλευρά του είχε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, μένοντας πάντως επαναπαυμένος στο υπέρ του αποτέλεσμα, βλέποντας παράλληλα τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να γίνει απειλητικός. Ετσι, πέρασαν… 45 λεπτά, χωρίς συγκινήσεις, με την υποχρέωση… να βγαίνει και καθεμία από τις δύο ομάδες να σκέφτεται τη συνέχεια του πρωταθλήματος, που για τον Ολυμπιακό περιλαμβάνει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Διαγόρα Ρόδου, την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαρτίου, στο γήπεδο της Νεάπολης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κουρεπίνης, Πολίμος (59’Κορνέζος), Κολλαράς, Τσιριγώτης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Κρητικός Ν., Κουϊρουκίδης,, Ματσούκας (61’ Στεργίδης), Βουκμίροβιτς (46’ Πογοσιάν), Κρητικός Στ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ηλίας Σολάκης): Γιδόπουλος, Βασιλούδης (79’ Κλεμέντε), Βοσνακίδης (46’ Μητρόπουλος), Γραικός, Κέρι, Κόλα, Ρόκα, Σκοπελίτης, Τσιάρας (71’ λ.τρ. Παπαϊωάννου), Τσίτας.

Σολάκης: «Να σηκώσουμε το κεφάλι»

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος, με τον Ηλία Σολάκη, τεχνικό των ερυθρόλευκων, να στέκεται στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη συνέχεια έως το τέλος των αγώνων, που πρέπει να βρει την ομάδα του με διαφορετικό πρόσωπο.

Αναλυτικά ανέφερε: «Από την αρχή της εβδομάδας ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, που είναι ψηλά στη βαθμολογία και έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς. Θέλαμε να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Θεωρώ ότι ξεκινώντας το παιχνίδι, είχαμε εμείς την πιο καλή φάση μέχρι να δεχτούμε το γκολ. Δεν μπήκε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ιωνικός ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι από εμάς και θεωρώ ότι στο τέλος έτσι όπως έγινε, δίκαια κέρδισε. Είχαμε δύο σημαντικές απουσίες αλλά δεν θέλω να σταθούμε εκεί πέρα. Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου γιατί προσπάθησαν όσο μπορούσαν. Μένουν τέσσερις αγωνιστικές. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε και να σηκώσουμε το κεφάλι και να προχωρήσουμε, γιατί σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια πρέπει να δείξουμε ένα πρόσωπο διαφορετικό. Νομίζω πάντως ότι και τα παιδιά είναι υπεύθυνα και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται μέχρι το τέλος».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Στάθης Βασιλούδης, που σημείωσε: «Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα κάποια πράγματα. Όπως είπε και ο προπονητής, είχαμε στην αρχή μία καλή στιγμή εμείς, αλλά δυστυχώς δεν σκοράραμε. Ήταν λογικό ο Ιωνικός να πιέσει μέσα στην έδρα του. Ήθελε βαθμολογικά πιο πολύ το παιχνίδι από εμάς. Εμείς οφείλουμε από εδώ και πέρα να φανούμε συγκεντρωμένοι για να πλασαριστούμε στην ψηλότερη θέση που γίνεται».

Αρχίζει προετοιμασία ενόψει Διαγόρα

Από σήμερα μπαίνουν και πάλι σε ρυθμούς προπονήσεων οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, μετά το διήμερο ρεπό που τους δόθηκε, μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Οι ερυθρόλευκοι προετοιμάζονται ενόψει του παιχνιδιού με τον Διαγόρα Ρόδου, στο οποίο θα επιδιώξουν τη νίκη, που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά.

Μαθηματικές ελπίδες για άνοδο υπάρχουν, όχι όμως ουσιαστικές για τους Βολιώτες, με το φετινό πρωτάθλημα να παρουσιάζει ενδιαφέρον έως και την τελευταία αγωνιστικές, για τις ομάδες οι ομάδες θα κόψουν πρώτες το νήμα της κατηγορίας και θα προβιβαστούν στην υψηλότερη.

Η ομάδα του Ηλία Σολάκη, με τον οποίο θα πορευτεί έως το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, έχοντας τρία παιχνίδια έδρας και ένα εκτός. Συγκεκριμένα θα αγωνιστεί στη Νεάπολη με Διαγόρα την Κυριακή (1 μ.μ.), με Αιγάλεω, θα ταξιδέψει στη Χαλκιδική όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίγλια και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της και πάλι στον Βόλο με αντίπαλο την Καβάλα.

Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στο κυριακάτικο παιχνίδι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, έπειτα από την τιμωρία του, λόγω της κόκκινης κάρτας στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, ενώ και ο Παύλος Μητρόπουλος θα προσφέρει τις υπηρεσία του κανονικά, καθώς, το τραύμα που αποκόμισε στο κεφάλι, στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, φαίνεται πώς δεν είναι κάτι σοβαρό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου