ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καταδικάζουν τη δολοφονία οι οργανωμένοι Ολυμπιακού και Νίκης Βόλου

καταδικάζουν-τη-δολοφονία-οι-οργανωμ-173592

Η δολοφονία του οπαδού του Αρη, Άλκη Καμπανού, έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου να εκδίδουν ανακοινώσεις, καταδικάζοντας το γεγονός.

Οι Austrian Boys τονίζουν: «Ενας «μάγκας» αποφάσισε να δολοφονήσει ένα παιδί 19 χρόνων, επειδή τόλμησε απλώς να του απαντήσει και να του πει τι ομάδα υποστηρίζει! Αυτός ο «μάγκας», που είναι ένας δολοφόνος και τίποτα άλλο, αφαίρεσε αυτή την παιδική ζωή χωρίς κανένα δισταγμό. Νιώθουμε τεράστια ντροπή που κι αυτοί χαρακτηρίζονται ως οπαδοί! Σήμερα όλη η Ελλάδα πενθεί! Καλό ταξίδι Άλκη θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους του και τους συνοπαδούς του».

Από τη δική τους πλευρά οι Malavetas αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ενας κάφρος ψευτο-οπαδός αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή ενός παιδιού 19 χρόνων και να βυθίσει μια οικογένεια στο πένθος. Αποφάσισε ο κάφρος να τον σκοτώσει, γιατί υποστήριζε τη «λάθος» ομάδα, αποφάσισε να τον σκοτώσει γιατί φορούσε «λάθος» κασκόλ και χαιρόταν με «λάθος» γκολ.

Όποιος μετά από το περιστατικό πέφτει από τα σύννεφα μάλλον είναι καλά γελασμένος και αποκομμένος από την πραγματικότητα και τη συνεχώς αυξανόμενη βία που ηθελημένα τα «μεγάλα κεφάλια» «ταΐζουν» τον οπαδικό χώρο.

Τα συνεχόμενα χρόνια της κρίσης, το μέλλον το οποίο πλέον φαίνεται πως θα είναι χειρότερο από το παρόν και το παρελθόν μας, τα «συμφέροντα» των μεγαλο-εταιρειών του ποδοσφαίρου και οι σχέσεις εξάρτησης που έχουν στηθεί μεταξύ αυτών και οπαδών – υπαλλήλων τους, είναι αυτά που τροφοδοτούν με βία τους οπαδούς εδώ και χρόνια.

Πλέον το παιχνίδι έξω από τις τέσσερις γραμμές έχει αλλάξει, το γνωρίζουμε καλά καιρό τώρα και είναι στο χέρι όλων όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους σκεπτόμενους οπαδούς να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη και ανώφελη βία με μαχαίρια, τσεκούρια και όπλα προς τους «αλλόθρησκους», από τους συνδέσμους και τις οπαδικές παρέες, μέχρι τα πάρκα και τις πλατείες.

Έχουμε όλοι μας ευθύνη και κανείς πλέον δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν ήξερε ή ότι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό το οποίο συμβαίνει.

Είναι στο χέρι μας.

Καλό ταξίδι στον 19χρονο Άλκη. Ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος νεκρός οπαδός…».

Ακόμη, οι οπαδοί της Νίκης, Blue Angels, επισημαίνουν: «Η εκτέλεση του Άλκη είναι γροθιά στο στομάχι όλων μας. Είναι μια στυγνή δολοφονία για το «άλλο», για το «διαφορετικό».

Είναι μια τυφλή δολοφονική ενέργεια. Στη θέση του Άλκη μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Καμία ανοχή στους δολοφόνους. Καμία ανοχή στα εκτρώματα της κοινωνίας μας. Κανένας άλλος αθώος νεκρός».

Τέλος, η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης υπογραμμίζει: «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΜΑΣ!

Ήταν μόλις 18 χρόνων. Ένα αθώο παιδί. Επειδή ήταν ΑΡΗΣ.

Επειδή υποστήριζε με αγνότητα την αγαπημένη του ομάδα.

Μαχαίρι δεν κουβαλάνε οι οπαδοί και οι φιλαθλοι. Μαχαίρι κουβαλάνε οι δολοφόνοι.

Δεν υπάρχουν λόγια…

Κουράγιο στους γονείς του που έχασαν εντελώς άδικα το αθώο παιδί τους.

Καλό ταξίδι Άλκη μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου