ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκαθαρίζει με το ρόστερ

ξεκαθαρίζει-με-το-ρόστερ-166693

Ημέρες συζητήσεων και αποφάσεων είναι οι πρώτες του νέου χρόνου και το ζητούμενο στον Ολυμπιακό Βόλου είναι να ξεκαθαρίσει το ρόστερ, αν και κάποιοι από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές θεωρούνται ήδη παρελθόν…

Το κλίμα στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου δεν είναι και το ιδανικότερο ένεκα των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που έφερε η άδικη απόφαση για τον Τικάο, αλλά και τα λιγοστά έσοδα, ωστόσο οι διοικούντες που έχουν αφήσει και την πόρτα ανοικτή σε όποιον ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ προσπαθούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να καθησυχάσουν τους παίκτες και να ξεκαθαριστεί με ποιους θα συνεχίσουν.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» διαβεβαίωσαν τους ποδοσφαιριστές ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους, δίνοντάς τους, πάντως, το ελεύθερο να αποφασίσουν για το μέλλον τους στην ομάδα.
Ετσι, μένει να φανεί πόσοι παίκτες θα παραμείνουν τελικά στο ρόστερ, αν και υπάρχει και η απαγόρευση των μεταγραφών που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των ερυθρόλευκων στην προσπάθεια πλέον για την παραμονή στη Β’ Εθνική.

Πάντως το πρόβλημα θα γίνει στο μέλλον μεγαλύτερο αφού η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ μπορεί μην επιτρέπει στις ομάδες της Football League που δεν πέρασαν το δεύτερο στάδιο επιτήρησης να κάνουν μεταγραφές, αλλά οι ποινές στα επόμενα στάδια είναι πιο αυστηρές.
Ετσι ο Ολυμπιακός Βόλου τώρα απλά δεν θα έχει τη δυνατότητα -ακόμη και να ήθελε- να προβεί σε απόκτηση παικτών στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά στον έλεγχο του Μαρτίου όσες ομάδες εξακολουθούν να έχουν οφειλές θα τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ η ποινή αυτή θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις

Οπως προβλέπεται από το σχέδιο του Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών (-3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα) συν την αυτονόητη απόρριψη της άδειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ στην επόμενη φάση σε περίπτωση εκ νέου ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα κι ενώ θα ισχύει και η απαγόρευση μετεγγραφών.
Βέβαια τώρα για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην ομάδα Νέων, δεν υπάρχει περιορισμός σε μεταγραφές και έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο αν γίνεται να αποκτηθούν νεαροί ποδοσφαιριστές για την Κ-19 και μετά να ενταχθούν στη μεγάλη ομάδα.

Οσον αφορά τους παίκτες το σίγουρο είναι ότι οι τέσσερις ξένοι Ντιέγκο Λεόν, Ροντρίγκο Ντεπέτρις Ντάριο Φερνάντες, και ο Ερικ Γουόρντεν δεν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τους Ντάσιο, Στρατηλάτη, Νικολόπουλο, Τσιλιγκίρη, Καραμανλή, Χιντζίδη και ίσως με τον Νικολιά αν πάει με μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νικολιάς έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι τον Ιούνιο του 2016 .

Στον Ολυμπιακό θέλουν να κρατήσουν στην ομάδα τους Σπύρο Γκουγκούδη, Ανέστη Νάστο, Αντώνη Τσιάρα και Δημήτρη Διαμαντόπουλο, ενώ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι Τάσος Δασκαλάκης, Τάσος Χρυσοστομίδης, Δημήτρης Αρβανίτης, Γρηγόρης Κυζιρίδης, Κώστας Αλαμάνης, Φίλιππος Σκοπελίτης, Σταύρος Παναγιώτου, Στέφανος Πολύζος, Αλέξανδρος Ζέρης, Σταμάτης Καρράς, Νίκος Μπουτζίκος και Δημήτρης Κεσίδης.

Ο Ολυμπιακός με νέο στόχο συνολικά ως το τέλος του α’ γύρου έχει να παίξει τα εξής ματς:
14η αγωνιστική (10/1) Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή
15η αγωνιστική (17/1) Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου
16η αγωνιστική (24/1) Ολυμπιακός Βόλου – Αν. Καρδίτσας
17η αγωνιστική (31/1) ΑΟ Τρίκαλα – Ολυμπιακός Βόλου.

Τουρνουά και γιορτή των ακαδημιών
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα υποδεχτούν το νέο χρόνο οι ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Ετσι οι λιλιπούτειοι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου θα πάρουν μέρος στις 4 Ιανουαρίου στο εσωτερικό τουρνουά με πολλά διαγωνιστικά παιχνίδια που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, ενώ στις 5 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή που γίνεται στο γνωστό εστιατόριο της πόλης μας το BA-CA-RE σε μια χορηγία των ιδιοκτητών της επιτυχημένης επιχείρησης κ.κ Δημήτρη και Βάσως Ντελή.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο Αγιος Βασίλης θα προσφέρει δώρα στα παιδιά, ενώ θα υπάρξει και πλούσια λαχειοφόρος. Ο,τι προσφερθεί θα είναι δωρεάν, προσφορά της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ και των τμημάτων ακαδημιών, ενώ όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Επίσης, στη γιορτή έχουν κληθεί να παρευρεθούν και οι χορηγοί των ακαδημιών, οι γνωστοί Βολιώτες επιχειρηματίες κ.κ. Ελευθερία Καρακάνα (τυροκομικά μηχανήματα), Βασίλης Τζέκας (Shell Τζέκας), Σπύρος Κλήμης (Puerto), ενώ δώρα για τη λαχειοφόρο πρόσφερε και ο κ. Κώστα Μαγαλιός (MAG).

Στις 8-11/1 και 16-18/1 η 14η και 15η αγωνιστική

Τετραήμερο και τριήμερο είναι οι δύο επόμενες αγωνιστικές Β’ Εθνικής που είναι οι πρώτες αγωνιστικές του 2016, δηλαδή της 14ης και της 15ης.

Πιο συγκεκριμένα, η 14η «στροφή» θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις δόσεις από την Παρασκευή 8 έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ η 15η θα γίνει το τριήμερο 16 με 18 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά:

14η αγωνιστική
Παρασκευή (8/1)
Κισσαμικός – Καλλιθέα
Σάββατο (9/1)
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ
Κυριακή (10/1)
Αγρ. Αστέρας – Πανελευσινιακός
Χανιά – Αχαρναϊκός
Ζάκυνθος – Λαμία
Ολυμπιακός Β. – Παναχαϊκή
Τρίκαλα – Παναιγιάλειος
Αν. Καρδίτσας – Εργοτέλης
Δευτέρα (11/1)
Απ. Σμύρνης – Κέρκυρα

15η αγωνιστική
Σάββατο (16/1)
Αν. Καρδίτσας – Απ. Σμύρνης
Κυριακή (17/1)
Πανελευσινιακός – Αχαρναϊκός
Καλλιθέα – Αγρ.Αστέρας
Λαμία – Χανιά
Παναχαϊκή – Κισσαμικός
ΑΕΛ – Ζάκυνθος
Κέρκυρα – Ολυμπιακός Β.
Παναιγιάλειος – Πανσερραϊκός
Δευτέρα (18/1)
Εργοτέλης – Τρίκαλα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου