ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ε«χ»ασε βαθμούς

εχασε-βαθμούς-15313

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου από την Άμφισσα όπου κόντρα στον Φωκικό έμεινε στο 0-0 για την 24η αγωνιστική της Football League. Αιχμές από τον προπονητή των ερυθρόλευκων μετά τη λήξη για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να επέστρεψαν στις επιτυχίες την περασμένη Τετάρτη κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων του οποίου και επικράτησαν με 3-0, η καλή εμφάνιση ωστόσο του Πανθεσσαλικού δεν είχε συνέχεια στο γήπεδο της Αμφισσας όπου κόλλησαν στη λάσπη και στο 0-0.

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1 στο οποίο ο Γκίτκος χρησιμοποιήθηκε εκ νέου κάτω από την εστία και στην άμυνα ως δεξί μπακ τοποθετήθηκε ο Πετκάκης ενώ ως αριστερό ο Κατσιαρός, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελείται από τους Κωστούλα και Γόγολο.

Ολίσε και Τσιάτσιος χρησιμοποιήθηκαν ως αμυντικοί μέσοι με τον Μπρέσκα να τοποθετείται δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Ανιέτε στα αριστερά με τον Καπετάνο να παίζει μπροστά τους και πίσω από τον Ογκουνσότο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στην αναμέτρηση όχι όμως και την ευκαιρία να σκοράρουν με τον Φωκικό να πανηγυρίζει σαν νίκη την ισοπαλία μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Σπουδαία ευκαιρία προκειμένου να προηγηθεί έχασε ο Ολυμπιακός στο 28ο λεπτό με τον Ογκουνσότο ο οποίος σούταρε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια ενώ σουτ του Καπετάνου στο 34ο λεπτό σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα Γεωργίου.

Οι ερυθρόλευκοι στο 39ο λεπτό αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην πρώτη τους αλλαγή με τον Ολίσε (θλάση στον προσαγωγό-χάνει ΑΕΛ) να αφήνει την θέση του αισθανόμενος ενοχλήσεις στον προσαγωγό για να αντικατασταθεί από τον Σολάκη.

Οι γηπεδούχοι ένα λεπτό νωρίτερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τη κεφαλιά του Λίτσου να περνά μόλις άουτ όταν η ερυθρόλευκη άμυνα πιάστηκε στον ύπνο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ο Ανιέτε προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ που έπιασε στο 43ο λεπτό σταμάτησε πάνω στον Γεωργίου ξανά.

Στην επανάληψη η εικόνα των ερυθρόλευκων άλλαξε προς το καλύτερο ωστόσο και πάλι δεν ήταν αρκετή για να σημειωθεί κάποιο τέρμα με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να επιχειρούν να απειλήσουν με βαθιές μπαλιές.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκε στους γηπεδούχους με τον Κουτσόπουλο να πιάνει δυνατό σουτ στο 52’ που πέρασε άουτ ενώ ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Ογκουνσότο, με τον Νιγηριανό να πλασάρει αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

Εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου στο 59’ έστειλε τη μπάλα στην περιοχή του Φωκικού όπου παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ με τον Νάστο να προσπαθεί να απομακρύνει και τον Γεωργίου να μπλοκάρει.

Με την είσοδο του Μπακαγιόκο στο 65’ ο Ολυμπιακός θέλησε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερους κινδύνους όμως και πάλι έλειψε το γκολ παρά τις προσπάθειες. Συγκεκριμένα στο 78΄ο νεοεισελθών Στογιάνοφ έκανε τη σέντρα με τον Γεωργίου να απομακρύνει τη μπάλα και αυτή να φθάσει στα πόδια του Μπακαγιόκο. Ωστόσο το πλασέ του Ιβοριανού σταμάτησε πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Λίτσος.

Η τελευταία ευκαιρία των ερυθρόλευκων στο παιχνίδι για διπλό σημειώθηκε στο 86ο λεπτό με το σουτ του Σολάκη να κοντράρει όμως και πάλι στα πόδια του Λίτσου που ήταν ο ηγέτης της άμυνας των γηπεδούχων.

Βροντερό παρών έδωσαν περίπου 300 φίλαθλοι των Βολιωτών οι οποίοι όμως παρά τις ένθερμες παροτρύνσεις τους δεν είδαν την ομάδα τους να κατακτά το πολύτιμο τρίποντο.

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει στην 25η αγωνιστική την ανεβασμένη ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θέλοντας πάση θυσία τους τρεις βαθμούς.

FootballLeague – 24η Αγωνιστική

ΦΩΚΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-0

Σκόρερ: –

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: Ν’ Γκουέμ, Γκόμεζ, Καραπέτσας-Γόγολος, Πετκάκης

ΦΩΚΙΚΟΣ: Γεωργίου, Χαλούλος, Μαρτίνος, Παπαζούδης, Λίτσος, Κωστόπουλος, Αλμπέρτο, Γουόρντεν (90’ Βαρντέν), Γκόμεζ (81’ Λουκίνας), Νάστος, Ταμπάκης (66’ Καραπέτσας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Γόγολος, Κωστούλας, Ολίσε, Τσιάτσιος (77’ Στογιάνοφ), Μπρέσκα (39’ λ.τ. Σολάκης), Καπετάνος, Ογκουνσότο, Ανιέτε (65’ Μπακαγιόκο)

Δήλωσαν…

Σάββας Παντελίδης (προπονητής Ολυμπιακού): «Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πάρα πολύ κακός και δεν βοήθησε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Δεν απειληθήκαμε πουθενά στο παιχνίδι αντίθετα όποτε πηγαίναμε να βάλουμε γκολ, όλο κάτι γινόταν. Οπως στη φάση που κόλλησε η μπάλα. Πριν καταλήξει στα δίχτυα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που ήρθε στην Αμφισσα. Ενιωσα πραγματικά λες και παίζαμε στο γήπεδό μας».

Πέτρος Δημητρίου(προπονητής Φωκικού): «Ζήτησα από τους παίκτες μου να παίξουν με 70 τοις εκατό κατοχή και κατά 30 τοις εκατό να παίζουμε με μεγάλες μπάλες στην κόντρα. Η εμφάνιση της ομάδας μας ήταν πάρα πολύ καλή. Είχαμε την κατοχή και βγήκαμε δύο, τρεις φορές να απειλήσουμε την εστία του Γκίτκου. Ο Φωκικός παίζοντας με τέτοιες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής, πρέπει να αποδεικνύει ότι δεν φοβάται κανέναν, και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και στον κόσμο μας όπως και στον κόσμο του Ολυμπιακού που ήρθε στο γήπεδο. Σημειώσαμε τα όποια λάθη μας και δουλεύουμε για τη συνέχεια. Μην ξεχνάτε ότι έπαιζα σήμερα με πέντε ποδοσφαιριστές λιγότερους, τους Σκαρίμπα, Μπουλούλη, Ευσταθίου, Θωμόπουλο, Θέο που αναμφίβολα προσδίδουν ποιότητα μεσοεπιθετικά. Οταν λοιπόν ένας Φωκικός παίζει με πέντε παίκτες ποιότητας μείον και φέρνει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό είναι προφανώς μεγάλο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον Σάββα Παντελίδη και εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Γιώργου Ανδρικάκη εξέδωσαν οι Austrian Boys αναφέροντας: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας λύπη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Ανδρικάκη που χάθηκε από τη ζωή τόσο άδικα και τόσο νέος σε πρόσφατο τροχαίο ατύχημα στη πόλη μας.

Επειδή στη δική μας “οικογένεια” βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε το πόνο από την απώλεια του Μάκη μας, συμπάσχουμε με την οικογένεια και τους φίλους του νέου αυτού παιδιού και ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που η πόλη μας θρηνεί το άδικο χαμό νέων ανθρώπων».

Γ. Σ. και εκλογές οι Παλαίμαχοι

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει στις 4 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο Ξενοδοχείο Παρκ, η Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:

1. Απολογισμός (οικονομικός και δράσεων) περιόδου 2011-2013, έγκριση από την Εξελεγκτική Επιτροπή και το σώμα

2. Γνωστοποίηση παραίτησης του ΔΣ

3. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καινούριου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Οι υποψήφιου για το αξίωμα του μέλους του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πρέπει να υποβάλλουν έγγραφη αίτηση στο ΔΣ μέχρι τις 4-3-2013 και ώρα 20.00. Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί ανεξαρτήτου απαρτίας των μελών του Συλλόγου την ίδια μέρα και ώρα 21.00.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου