ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με περισσότερη πίστη θέλει συνέχεια

με-περισσότερη-πίστη-θέλει-συνέχεια-117831

Με νέο αέρα αισιοδοξίας και με μεγαλύτερη πίστη βλέπει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου την τελική ευθεία της προσπάθειάς του για παραμονή στη Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στη βολιώτικη ομάδα μετά τη νίκη (3-1) που πέτυχε την Τετάρτη στο εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ Β’, μόνο ζητούμενο είναι η συνέχεια επιτυχιών και την Κυριακή, που επίσης υπάρχει ματς πάλι με υψηλό βαθμό δυσκολίας στη Νεάπολη, θέλει, αφού «άφησε» την τελευταία θέση, να κάνει και άλλες «προσπεράσεις»!

Με ανεβασμένη πλέον και την ψυχολογία, με τα θετικά του προχθεσινού αγώνα και τον κόσμο πιο «ζεστό» αλλά και περισσότερη πίστη, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κυριακή την Αναγέννηση Καρδίτσας σε ένα ματς που όλοι στην ομάδα έχουν συνειδητοποιήσει πως πρέπει να «βγει» το πάθος που φέρνει βαθμούς…

Με την προχθεσινή νίκη – ανάσα Ολυμπιακός έφτασε τους 16 βαθμούς, προσπερνώντας την Καβάλα (14 β.) και μείωσε και τις διαφορές από τις άλλες ομάδες, που δίνουν μάχη παραμονής κι ενώ ο Αλμωπός έχει φτάσει τους 25 και ο Θεσπρωτός είναι 8 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό!

Με επίσης 19 αγώνες τα Τρίκαλα είναι στους 20, ο Απόλλων Λάρισας στους 19 και ο Πιερικός στους 18.

Εναν πόντο πιο πάνω από τους ερυθρόλευκους και στους 17 βαθμούς είναι ο Πανσερραϊκός έχοντας παίξει 20 ματς και ο Απόλλων Πόντου με 17 αγώνες.

Στην ερχόμενη 22η αγωνιστική που ο Ολυμπιακός θα παίξει πάλι στη Νεάπολη με την Αναγέννηση Καρδίτσας, υπάρχουν τα ματς Απόλλων Λάρισας-Πανσερραϊκός και Καβάλα-Θεσπρωτός, τα Τρίκαλα θα υποδεχθούν την Βέροια και ο Πιερικός μια μέρα πριν θα παίξει στον Βόλο με τη Νίκη.

Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να συνεχίσει με νίκες και με περισσότερη πίστη για την παραμονή, αφού προχθές η ομάδα έδειξε και το πάθος που απαιτείται, για να φτάσει στο αποτέλεσμα που χρειάζεται.

Βούζας: «Να συνεχίσουμε»

Στο ότι η ομάδα του Ολυμπιακού πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει στάθηκε μετά το προχθεσινό 3-1 επί του ΠΑΟΚ Β’ και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, ο οποίος ανέφερε αρχικά: «Ένα καλό αποτέλεσμα δεν φτάνει και θα πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον ρυθμό, κοιτώντας το παιχνίδι της Κυριακής, για να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και ν’ αναρριχηθούμε λίγο στη βαθμολογία».

Εχοντας διαπιστώσει βελτίωση και περιμένοντας ακόμη μεγαλύτερη συνολικά πρόσθεσε: «Κάναμε την ανάλογη διαχείριση ενόψει και του αγώνα της Κυριακής, γιατί υπάρχουν παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς και πρέπει να προσέχουμε, για να μην τους επιβαρύνουμε περισσότερο και δώσαμε σε κάποια παιδιά την ευκαιρία να παίξουν και να δείξουν αν μπορούν να σταθούν σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα.

Όχι κάποιοι, αλλά όλοι χρειάζεται να βελτιώσουν αρκετά πράγματα και μπορούν να παρουσιαστούν καλύτεροι. Αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη δουλειά πάνω στα λάθη τους. Το ρόστερ της ομάδας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το μέλλον καλύτερα», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο κ. Βούζας για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ανέφερε πως η ομάδα του Ολυμπιακού έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει και ακόμη καλύτερα.

Μάλιστα, αν και στάθηκε στη σημασία της συνολικής βελτίωσης, έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στους Ξύδα και Ξενοδόχοφ: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας έλειψε αρκετά. Ευτυχώς είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Σίγουρα έχει έλλειμμα φυσικής κατάστασης αλλά στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πολύ καλός και ήταν και αυτός που καθόρισε το παιχνίδι. Αλλά θέλουμε να έχουμε κι άλλους τέτοιους ποδοσφαιριστές, που να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί στη συνολική απόδοση της ομάδας, ενόψει δύσκολων αγώνων» ανέφερε για τον Ξύδα, ενώ για τον έμπειρο τερματοφύλακα υπογράμμισε πως ήταν κι αυτός καθοριστικός σε αρκετές φάσεις.

«Από εδώ και πέρα η ίδια εικόνα»

Δηλώσεις μετά την προχθεσινή νίκη έκανε και ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Ξύδας, σημειώνοντας ότι οι εμφανίσεις της ομάδας θα είναι από εδώ και πέρα ανάλογες με αυτή που έκανε κυρίως στο πρώτο μέρος του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Για μένα ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ δύσκολος μένοντας εκτός εξαιτίας ενός θέματος που είχα. Επέστρεψα και είμαι χαρούμενος, και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και την ομάδα.

Πετύχαμε πολύ σημαντική νίκη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, με την εμφάνιση κυρίως που είχαμε στο πρώτο μέρος του αγώνα, την Κυριακή με την Αναγέννηση Καρδίτσας», τόνισε ο Γιώργος Ξύδας και συμπλήρωσε: «Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο και τα γκολ βοηθούν και εμένα και την ομάδα. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν μαύρη σελίδα και το έχουμε αφήσει πίσω. Απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’ μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα έχουμε αυτήν την εικόνα».

Μόνο… Αναγέννηση

Ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει και τις απώλειες άλλων ομάδων, αλλά αυτό που βλέπει πρώτα απ όλα είναι άλλη μια νίκη και συνέχεια στη δική του «αναγέννηση»!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει υπέρ του την προϊστορία, αλλά στο τώρα, έχει να αντιμετωπίσει την Κυριακή μια ισχυρή Αναγέννηση, από την οποία στον α’ γύρο (28/11/21) είχε χάσει με 4-0 (38’ Μπενγκόα, 56’ Γκίνη, 67’ Κοτσώνης, 89’ Βιντάλ) και μετά από 18 αγώνες (χρωστά 2 εκτός έδρας με Καβάλα και Απόλλωνα Π.) είναι στην πρώτη «τριάδα» της βαθμολογίας και μάλιστα προέρχεται από μεγάλη νίκη με ανατροπή προχθές στην Καρδίτσα επί της πρωτοπόρου Βέροιας με 5-2 (52’ πέν. Μπραμπίγια, 61’ Λαγός, 63’ Πλέγας, 68’ Δημούτσος, 85’ Λαρέα – 49’ πέν., 58’ Πασάς).

Πάντως η Αναγέννηση εκτός έδρας έχει μόνο μια νίκη, στο Κερατσίνι επί του ΟΣΦΠ Β’ 0-1, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες!

Στην προϊστορία που έχουν τα θεσσαλικά ντέρμπι Ολυμπιακού Βόλου – Αναγέννησης Καρδίτσας η βολιώτικη ομάδα έχει την υπεροχή (22-10-15) και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι δυο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους στο πρώτο παιχνίδι , ταν καθιερώθηκε η επίσημη Β’ Εθνική. Ήταν η περίοδος 1962-63 στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής στην Καρδίτσα 0-0, ενώ στον Βόλο ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 με γκολ των Μποτίνου, Συνετόπουλου και Γιαλατζή.

Τρεις φορές το αποτέλεσμα μεταξύ των δυο ομάδων ήταν χωρίς αγώνα. Αρχικά ήταν την περίοδο 1979-80 και ο Ολυμπιακός το κέρδισε 2-0 άνευ αγώνα, αφού υπήρχε απεργία κάποιων ομάδων στη Β’ Εθνική.

Πιο πρόσφατα η Αναγέννηση το 2016 κέρδισε 3-0 α.α. όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε απο τη Β’ Εθνική, ενώ το 2019, η καρδιτσιώτικη ομάδα είχε αποχωρήσει απο τη Γ’ Εθνική και οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν νίκη 0-3 α.α.

Στο Βόλο σε επίπεδο Β’ Εθνικής η καρδιτσιώτικη ομάδα έχει δυο νίκες και 14 ήττες, ενώ η τελευταία νίκη που έχει ο Ολυμπιακός επί της ΑΣΑ είναι για τη Γ’ Εθνική και ήταν με προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη που σήμερα είναι στον πάγκο της ομάδας της Αναγέννησης!

Ενα τηλεοπτικό

Ενα από τα ματς του Μαρτίου για τον Ολυμπιακό αυτό με την Ξάνθη στη Νεάπολη (13/3) θα είναι τηλεοπτικό, ενώ δυο παιχνίδια θα είναι Τετάρτη και εκτός έδρας.

Ολα τα ματς του Μαρτίου για τους ερυθρόλευκους είναι:

22η αγωνιστική-Κυριακή (6/3)

Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας (14.45)

23η αγωνιστική-Τετάρτη (9/3)

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου (15.00)

24η αγωνιστική-Κυριακή (13/3)

Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη (14.45 ΕΡΤ3)

25η αγωνιστική-Κυριακή (20/3)

Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου (14.45)

26η αγωνιστική-Κυριακή (27/3)

Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα (14.45)

27η αγωνιστική-Τετάρτη (30/3)

Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός Βόλου (15.00)

* Δεν αποκλείεται να οριστεί μια Τετάρτη και το εξ αναβολής ματς με την Βέροια στη Νεάπολη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου