ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Είδε λάθη σε φιλική ήττα

είδε-λάθη-σε-φιλική-ήττα-11437

Μία φιλική ήττα σε ένα ματς όπου η τεχνική ηγεσία έκανε δοκιμές, είδε λάθη, έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και είχε ως κέρδος τη συμμετοχή του Σταμάτη Καρρά, ήταν ο απολογισμός για το χθεσινό φιλικό όπου ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε με 1-2 από την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο ΕΑΚ.

Ο Ολυμπιακός αν και «κατέγραψε» πάλι λάθη, από αυτό το παιχνίδι κρατά την επιστροφή του Σταμάτη Καρρά στην αγωνιστική δράση μετά από έξι μήνες. Ο Καρράς πήρε θέση στη δεξιά πλευρά της άμυνας και έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί, χωρίς να φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την πολύμηνη αποχή του και δείχνοντας διάθεση, χαροποίησε ιδιαίτερα την τεχνική ηγεσία. Όλο το παιχνίδι έβγαλε και ο Ντίγκο Μαρτίνεθ που προερχόταν από τραυματισμό.

Οι ερυθρόλευκοι ενώ ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα και σκόραραν πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού στο παιχνίδι με τον Διαμαντόπουλο, ισοφαρίστηκαν στο 43’ από τον πρώην ερυθρόλευκο Δήμο Τζέκο και στο 47’ έγινε η ανατροπή με τον Βουτσιά.

Στην αρχική ενδεκάδα του φιλικού την εστία υπερασπίστηκε ο Κολίτσης, Καρράς και Χιντζίδης και αγωνίστηκαν δεξιά και αριστερά σαν μπακ, Μακρυδημήτρης και Μπάρμπας αποτέλεσαν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Κορνελάτος και Ρόκας με τον Πινάρες λίγο πιο μπροστά. Ο Διαμαντόπουλος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ Θέος και Μαρτίνεθ αγωνίστηκαν στις δύο πλευρές.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με ένα γκολ από τα αποδυτήρια αλλά πέρα από αυτό (που το πέτυχε με πλασέ του Δημήτρη Διαμαντόπουλου σε σέντρα του Θέου) δεν μπόρεσε στη συνέχεια να επιβάλει τον ρυθμό του, ενώ υπέπεσε σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα η Αναγέννηση να φαίνεται καλύτερη. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και το ματς αν και είχε ρυθμό, δεν είχε όμως ευκαιρίες.

Η Αναγέννηση μετά το γκολ που δέχθηκε αντέδρασε με ένα σουτ του Μίχου στο 8’, αλλά από κει και πέρα το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο. Ομως στο 43’ ο Μακρυδημήτρης έκανε το λάθος μέσα στην περιοχή, ο Γκογκούδης «έκλεψε» τη μπάλα, τροφοδότησε τον Μίχο, ο οποίος σούταρε για να βρει η μπάλα στο σώμα του Μακρυδημήτρη και να καταλήξει κόρνερ από το οποίο η Αναγέννηση κατάφερε να ισοφαρίσει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους, ο Δήμος Τζέκος έγινε κάτοχος και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε πρώτα τη μπάλα στο δοκάρι του Κολίτση και έπειτα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο Νίκος Παντελής πέρασε στο ματς τους Γιαλούση, Νικολιά και Κούτσι, ενώ από πλευράς Αναγέννησης μπήκαν στο παιχνίδι, Χατζηρίζος και Βουτσιάς, με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να εκτελεί και να πετυχαίνει γρήγορα το δεύτερο γκολ της Καρδίτσας.

Ηταν το 47’ λεπτό της αναμέτρησης όταν ο επίσης πρώην ερυθρόλευκος Αγγελος Χατζηρίζος απέφυγε δύο παίκτες, έβγαλε τη σέντρα και ο Βουτσιάς με δυνατό άπιαστο σουτ, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Κολίτση.

Στο 50’ ο Νίκιτς απείλησε με δυνατό σουτ που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Κούτσι στο 74’ και στο 89’. Ενδιάμεσα όμως και συγκεκριμένα στο 83’ ο Βουτσιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κασμερίδη να σώζει βγάζοντας σε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Καρράς (56’ Ζέρης), Χιντζίδης (70’ Μαργαρίτης), Μακρυδημήτρης (46’ Γιαλούσης), Μπάρμπας, Κορνελάτος, Πινάρες (46’ Νικολιάς), Ρόκας (51’ Μπιτάνγκ), Μαρτίνεθ, Θέος, Διαμαντόπουλος (46’ Κούτσι)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Μέλκας (46’ Τσάμης), Σαββάς (71’ Αδαμόπουλος), Παπαργυρίου, Οικονόμου (80’ Δημόπουλος), Στάμος, Νίκιτς, Μίχος (64’ Αυφαντής), Μπιτέλης (46’ Χατζηρίζος), Γκουγκούδης (80’ Τζάνης), Μαυρίας (75’ Κοντός), Τζέκος (46’ Βουτσιάς)
*Ο συνεργάτης του Νίκου Παντελή, κ. Δρακόπουλος έκανε μία σύντομη δήλωση μετά το φιλικό ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας και την ήττα των ερυθρολεύκων με 1-2.
«Σκοπός του παιχνιδιού ήταν λόγω της αναβολής να μπορέσουμε να κρατηθούμε σε ρυθμό, αλλά σίγουρα και σε αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Ηταν ένα παιχνίδι που θέλαμε περισσότερο να δώσουμε λεπτά συμμετοχής σε παιδιά που προέρχονταν από τραυματισμούς».

Η συνέχεια

Οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν μία πρωινή προπόνηση σήμερα Κυριακή, αύριο Δευτέρα θα έχουν ρεπό και την Τρίτη θα επιστρέψουν στο γήπεδο για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το ματς με τον Πιερικό… όταν αυτό γίνει!

Η τελευταία ενημέρωση της Football League έλεγε πως όλα τα ματς πάνε μία εβδομάδα πίσω, δηλαδή ο Φωκικός θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στις 21 Νοεμβρίου (είχε προγραμματιστεί το παιχνίδι στις 14 Νοεμβρίου), τα ματς που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή 16/11 θα διεξαχθούν στις 23/11 και αυτά της Δευτέρας (17/11) θα γίνουν στις 24 του μήνα.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη (19/11) λόγω αγώνων στίβου αλλά και της Εθνικής Νέων στην Κατερίνη, όλα δείχνουν ότι και αυτός θα οριστεί την Κυριακή (23/11), καθώς το Α’ ΔΑΚ Κατερίνης θα είναι διαθέσιμο.

Όμως όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν αφού την αναβολή επ’ αόριστον όλων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε η ΕΠΟ μετά από έκτακτο Δ.Σ με αφορμή την επίθεση στο μέλος της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών (μέσω του μη ορισμού διαιτητών), μέχρι να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εμπλεκομένων στο χώρο.

Σίγουρα αναμένεται νέα απόφαση από την Football League αλλά μια νέα διακοπή του πρωταθλήματος θα κάνει κακό στην ομάδα σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ήδη αποκτήσει καλή ψυχολογία και ρυθμό μετά και τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΛ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου