ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: «Συνδυάζουμε την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική υπευθυνότητα»

χατζηδάκης-συνδυάζουμε-την-κοινωνι-993954

Τι ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την αναβάθμιση από την Moody’s

Μετά από την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο τον Moody’s, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «Η πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας και μάλιστα κατά δύο βαθμίδες από την Moody’s δεν είναι μόνο μια ακόμα επιβράβευση της δημοσιονομικής και συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.»

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι η αναβάθμιση αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή σε μια πολιτική δημοσιονομικής σοβαρότητας, ενώ πρόσθεσε ότι «η πολιτική αυτή παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσει να είναι προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί και στην επίτευξη των αντίστοιχων πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή σε μια πολιτική δημοσιονομικής σοβαρότητας»

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας και μάλιστα κατά δύο βαθμίδες από την Moody’s δεν είναι μόνο μια ακόμα επιβράβευση της δημοσιονομικής και συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι κυρίως μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή σε μια πολιτική δημοσιονομικής σοβαρότητας.

Πολιτική η οποία παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσει να είναι προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί και στην επίτευξη των αντίστοιχων πρωτογενών πλεονασμάτων. Έχουμε πετύχει πολλά στην οικονομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κρινόμαστε κάθε μέρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει χαμένη η πρόοδος που έχει σημειωθεί. Σταθερά, θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική υπευθυνότητα».

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου