ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φανερώνονται τα στοιχεία των μεγαλοφειλετών που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους

φανερώνονται-τα-στοιχεία-των-μεγαλοφ-978378

Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια… «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν»

Χρέη… με ονοματεπώνυμο, ανακοινώνει η ΑΑΔΕ. Οι εποχές των εκτάκτων ρυθμίσεων και της αναστολής πληρωμών λόγω COVID έχουν παρέλθει και την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα – σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί – αναμένεται να ανακοινωθεί η λίστα με τα στοιχεία όσων χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ.

Παρά την «πανδημία χρέους» και το γεγονός ότι ο αριθμός των οφειλετών έχει σχεδόν διπλασιαστεί εν σχέσει με τα προ Μνημονίων επίπεδα φτάνοντας τα 4 εκατομμύρια ΑΦΜ, στην πραγματικότητα μόλις το 1% των οφειλετών (ούτε 40.000 νομικά ή φυσικά πρόσωπα) χρωστούν σχεδόν το 90% (ή περίπου 95 δισ. ευρώ) από τα συνολικά χρέη των 107 δισ. προς την εφορία.

Μετά από 4 χρόνια αναβολών – καθώς η προηγούμενη ανακοίνωση ονομάτων οφειλών έγινε «προ COVID» το 2019 – φέτος θα δημοσιοποιηθούν δύο ξεχωριστές λίστες: μία με τις εταιρίες (νομικά πρόσωπα) και μία άλλη με τους πολίτες (φυσικά πρόσωπα) που έχουν οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας.

Ωστόσο, αντί των περίπου 40.000 οφειλετών, δημοσιοποίηση στοιχείων θα γίνει μόνον για όσους έστρεψαν τις πλάτες τους στις ρυθμίσεις χρεών.

Πηγή: newmoney.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου