ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ως τις 15 Σεπτεμβρίου οι υποβολές για διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων από τις οικογένειες των θυμάτων

ως-τις-15-σεπτεμβρίου-οι-υποβολές-για-δι-936972

Σε συνέχεια της από 9 Μαρτίου 2023 επιστολής του προέδρου του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ως προς την βούληση των Τραπεζών μελών της να προβούν σε διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων (καρτών καταναλωτικών), για τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών (σύζυγο, ενήλικα ή ανήλικα παιδιά, γονείς), η ΕΕΤ, σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι παρέχει στους δικαιούχους τη δυνατότητα να υποβάλλουν, μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2023, σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Το αίτημα θα πρέπει να φέρει την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ και να περιλαμβάνει:

-πλήρη στοιχεία του αιτούντος (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΔΟΥ, ΑΔΤ, διεύθυνση κατοικίας, τυχόν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλ. επικοινωνίας, τράπεζα ή τράπεζες συνεργασίας, προέλευση/είδος οφειλής)

-Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.

-Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος.

-Τυχόν διαθέσιμη πιστοποίηση δημόσιου φορέα, από την οποία να προκύπτει ότι ο αιτών εμπίπτει στα μέτρα προστασίας του άρθρου 57 του ν. 5039/2023, όπως πχ Διαγραφή οφειλών από ΑΑΔΕ, αίτηση απονομής συντάξεως.

-Εάν η αίτηση υποβληθεί μέσω πληρεξουσίου, ηλεκτρονική εξουσιοδότηση μέσω της εφαρμογής govgr (https://www.gov.gr) από τον αιτούντα προς στον πληρεξούσιο του, καθώς επίσης τα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος και του πληρεξουσίου του.

-Ρητή δήλωση του αιτούντος ότι συμφωνεί με τη λήψη και διαβίβαση της αιτήσεώς του και των συνημμένων σε αυτή δικαιολογητικών από την ΕΕΤ στην Τράπεζα ή τις Τράπεζες συνεργασίας του, καθώς επίσης και στην περαιτέρω επεξεργασία του αιτήματός του από την Τράπεζα/ες και στη συνέχεια την επικοινωνία της Τράπεζας με τον δικαιούχο.

-εφόσον ο αιτών είναι ανήλικος/η, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό του.

Τυχόν ερωτήματα των δικαιούχων θα πρέπει να υποβάλλονται, γραπτά, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση ([email protected], επίσης με την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ).

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου