ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το εικαστικό ντοκιμαντέρ «IODINE – H Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου» η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την Τέχνη & τον Πολιτισμό

με-το-εικαστικό-ντοκιμαντέρ-iodine-h-ελλά-93649

Με το εικαστικό ντοκιμαντέρ «IODINE – H Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου» η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο πλαίσιο του Επετειακού της Προγράμματος για το 1821

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του Επετειακού της Προγράμματος με το οποίο συμμετέχει στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υποστήριξε τη δημιουργία του εικαστικού ντοκιμαντέρ «IODINE – Η Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου». Το ντοκιμαντέρ θα συμμετάσχει στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Διεθνoύς Διαγωνισμού >> Film Forward.

Με αφετηρία τον πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» για την Ελληνική Επανάσταση, το εικαστικό ντοκιμαντέρ Iodine αναζητά, τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το ελληνικό τοπίο τον απόλυτο προορισμό καλλιτεχνικής έμπνευσης. Από τον Ευγένιο Ντελακρουά, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Βίκτωρα Ουγκώ έως τους Μεσολογγίτες ποιητές και καλλιτέχνες, όπως τον Κωστή Παλαμά, το Θωμά Γκόρπα και τη Βάσω Κατράκη, η ταινία ερευνά μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του σκηνοθέτη τη σχέση έμπνευσης και τοπίου στον μαγικό τόπο του Μεσολογγίου. Κεντρικό ρόλο στην αναζήτηση του σκηνοθέτη παίζει ένα αναπάντεχο υλικό, το αλάτι, το οποίο λειτουργεί όχι μόνο σαν σύμβολο της περιοχής αλλά και σαν μέσο διατήρησης της συλλογικής μνήμης του τόπου. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο σκηνοθέτη κ. Ορφέα Περετζή και την εταιρεία παραγωγής StudioBauhaus.

Η δημιουργική συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ ήταν μια ακόμα ευκαιρία για την Τράπεζα να στηρίξει τόσο την Εθνική Επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όσο και την Τέχνη και τον Πολιτισμό που είναι πυλώνες ζωτικής σημασίας στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου