ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Blue Air: Ανέστειλε τις δραστηριότητές της – Πού πετάει στην Ελλάδα

blue-air-ανέστειλε-τις-δραστηριότητές-της-887977

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Blue Air της Ρουμανίας (φωτογραφία, επάνω, από Facebook/Blue Air) ανέστειλε τις δραστηριότητές της, μετά την κατάσχεση των λογαριασμών της από το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας για μη συμμόρφωση με τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και παράλειψη καταβολής προστίμου σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων για ακυρωμένες πτήσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις επιστροφής θα συνεχίσουν να εκτελούνται όπως είχε προγραμματιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Μόλις όλα τα αεροσκάφη επιστρέψουν στη Ρουμανία, η αεροπορική εταιρεία θα σταματήσει προσωρινά τις πτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Blue Air, την οποία μετέδωσαν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές του έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές στους εργαζομένους της, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών, επειδή η κυβέρνηση είχε δεσμεύσει τους λογαριασμούς της.

«Λόγω απρόβλεπτης κατάστασης που συνίσταται στην κατάσχεση όλων των λογαριασμών της εταιρείας Blue Air από το υπουργείο Περιβάλλοντος για μη καταβολή προστίμου, η αεροπορική εταιρεία Blue Air Aviation αναγκάζεται, μη μπορώντας να πληρώσει κανέναν προμηθευτή, να αναστείλει όλες τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί ν’ αναχωρήσουν από τη Ρουμανία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Στα μέσα Ιουλίου 2022, η Εθνική Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών (ANPC) επέβαλε στην Blue Air πρόστιμο 1,97 εκατομμυρίων δολαρίων (2 εκατομμύρια ευρώ) για ακύρωση περισσότερων από 11.000 πτήσεων επιβατών μεταξύ 30 Απριλίου 2021 και 30 Απριλίου 2022.

Και στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η Blue Air πετάει σε Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω, Σάμο, Κεφαλονιά, Ακτιο, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα σε προορισμούς τόσο για τον επαναπατρισμό των ρουμάνων τουριστών όσο και για την άφιξη τουριστών που έχουν κλείσει πακέτα.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου