ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυσικό αέριο: «Στο ευρωκοινοβούλιο κρυώνουμε, είμαστε σαν τα κρεμμύδια… κατά τα άλλα πλαφόν»

φυσικό-αέριο-στο-ευρωκοινοβούλιο-κρ-865093

Έντονη αντιπαράθεση για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται, στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες.

Ο πήχης των προσδοκιών είναι χαμηλά ενώ η πρόταση της Κομισιόν για «ταβάνι» στην τιμή στα 275 ευρώ, διχάζει τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλές χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – να λένε «όχι» στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Στο ευρωκοινοβούλιο κρυώνουμε… κατά τα άλλα πλαφόν»

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία χαρακτήρισε την πρόταση της Κομισιόν, «αναντίστοιχη με τις οικονομικές συνθήκες όχι μόνο των κρατών μελών του Νότου που βρίσκονται σε μια οικονομική σφαίρα κατώτερη αλλά και του Βορρά».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κ. Βόζεμπεργκ, σημείωσε πως «αυτή είναι μια μη πρόταση. Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας, βλέπουμε και μια μικρή αποκλιμάκωση των τιμών τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας, υπάρχει μια απόκλιση από το ζοφερό του προηγούμενου διαστήματος, αλλά σίγουρα το πρόβλημα είναι παρόν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ertnews: «Εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρυώνουμε, τα γραφεία μέσα μετρούν θερμοκρασία 15 βαθμούς. Οι συνάδελφοι βήχουν και φτερνίζονται, δεν το λέω καθ’ υπερβολή. Είμαστε σαν τα κρεμμύδια, αλλά κατά τα άλλα πλαφόν. Υπάρχουν συνάδελφοι χτες που το συζητούσαμε και λένε, αν θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, ας μην εξυπηρετούμε τόσο πολύ τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας και ας μη μεταφερόμαστε με τόσα έξοδα μια εβδομάδα κάθε μήνα στο Στρασβούργο, αφού έχουμε ολομέλεια στις Βρυξέλλες. Μιλάμε για τεράστια έξοδα. Μια εβδομάδα πλουτίζει εδώ το Στρασβούργο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου