ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρούν οι γερμανικές επενδύσεις στη Βρετανία υπό το φόβο Brexit

υποχωρούν-οι-γερμανικές-επενδύσεις-σ-848395

Οι γερμανικές επιχειρήσεις περιορίζουν τις επενδύσεις τους στη Βρετανία ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, με τη γερμανική βιομηχανία να προειδοποιεί ότι ένα Brexit θα έπληττε και τις δύο οικονομίες.

Οι άμεσες γερμανικές επενδύσεις στην Βρετανία υποχώρησαν 6% στο πρώτο τρίμηνο φέτος στα 4,4 δισ. ευρώ. Είχαν υποχωρήσει περισσότερο από 40% το 2015.

«Ένα Brexit σημαίνει αβεβαιότητα για τις γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία» δήλωσε στο Reuters ο Markus Kerber, διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών (BDI).

«Οι επιχειρήσεις αντιδρούν σε αυτό, καθυστερούν ή μειώνουν τις επενδύσεις τους» πρόσθεσε.

Ο Kerber είπε ότι ένα Brexit θα οδηγούσε σε σοβαρές νομικές αβεβαιότητες για την επόμενη διετία τουλάχιστον, δημιουργώντας οικονομικούς κινδύνους για την Βρετανία και την Γερμανία.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ξένων επενδυτών στο Ηνωμένο Βασίλειο με 2.500 θυγατρικές στον χρηματοοικονομικό κλάδο, την μεταποίηση τις μεταφορές, την ενέργεια και τον κλάδο λιανικής. Απασχολούν 500.000 Βρετανούς εργαζομένους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου