ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 10 Ιουνίου το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

στις-10-ιουνίου-το-πόρισμα-του-σδοε-για-τ-797282

Στις 10 Ιουνίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους τέσσερις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη στα μέλη επιτροπής μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα-Πέμπτη με τον προϊστάμενων των ελέγχων της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Υπό αυτά τα δεδομένα τα μέλη της προανακριτικής θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα περιμένουν τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ερευνών ή αν θα συντάξουν το πόρισμά τους με τα ευρήματα που έχουν έως τώρα για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία της επιτροπής θεωρεί ότι έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν για τον πρώην υπουργό το αδίκημα της νόθευσης και της παράβασης καθήκοντος δεν έχουν καταφέρει όμως να τεκμηριώσουν το ύψος της πιθανής ζημιάς που έχει υποστεί το δημόσιο και το οποίο θα καθορίσει νομικά εάν τα αδικήματα είναι κακουργηματικού ή όχι χαρακτήρα. Το θέμα αυτό φαίνεται μάλιστα να είναι και η βασική αιτία «διχασμού» της επιτροπής καθώς αρκετά μέλη εκτιμούν ότι πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ πριν «κλείσουν» την δική τους έρευνα και ορισμένα εξηγούν ότι υπάρχουν ήδη τα δεδομένα για την παραπομπή του πρώην υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή θα ζητήσει νέα ολιγοήμερη παράταση εργασιών έως τις 25 Απριλίου (σ.σ. λήγει στις 15 Απριλίου) προκειμένου να αποφασίσει πως θα προχωρήσει. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των πιθανών λύσεων είναι και η αναστολή των εργασιών έως ότου ετοιμαστεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου