ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tσίπρας για άδειες: Τα 246 εκατ. θα πάνε στις ευπαθείς ομάδες

tσίπρας-για-άδειες-τα-246-εκατ-θα-πάνε-στις-786888

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επιθεώρησης των έργων της Ολυμπίας Οδού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως τα 2/3 του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017, θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της δημοπρασίας «σημαντική είδηση που δίνει ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία». Οπως είπε «εδώ όλοι θα είναι ίσοι μετά από τόσα χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο και οι νόμοι ισχύουν για όλους. Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας και αυτό δεν αφορά τον υπουργό Εεπικρατείας».

Για το θέμα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έκανε λόγο για νομιμότητα που επιβάλλεται στον τηλεοπτικό τοπίο, μετά από 14 κυβερνήσεις,

«Ήταν σημαντικά αυτά που συνέβησαν χθες. Αν ήταν σωστά τα μαθηματικά χθες του κ. Πρετεντέρη, στο χθεσινό του άρθρο, 14 κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τη νομιμότητα. Αυτό έγινε. Είναι ζήτημα που εκφεύγει των Μέσων Ενημέρωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου που λέγεται διαπλοκή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή.

«Ελπίζω ότι δεν είστε από αυτούς που λένε ότι χθες στις 3.00 τα μεσάνυχτα τελείωσε η διαπλοκή», σχολίασε ο προεδρεύων του Σώματος της Ολομέλειας και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. «Το αντίθετο. Όμως έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αλεξιάδης: Απροσδόκητο δώρο τα έσοδα από τις άδειες

Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε σχολιάσει νωρίτερα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις με τα απροσδόκητα έσοδα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό -κανείς δεν περίμενε αυτό το δώρο- δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να προχωρήσει στη καλύτερη διαχείρισή τους». «Ως εφοριακός, όπως ξέρετε, πρώτα πρέπει να μπουν τα λεφτά στο ταμείο και μετά να πανηγυρίζετε», σημείωσε από την πλευρά του ο Ν. Κακλαμάνης.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου