ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για εκκρεμείς συντάξεις – Τι αλλάζει στα εργασιακά

πράσινο-φως-για-εκκρεμείς-συντάξει-773677

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, η επόμενη μέρα της αγοράς εργασίας αλλά και το αγκάθι των εκκρεμών συντάξεων, βρέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον πρωθυπουργό

Εκκρεμείς συντάξεις και εργασιακά ήταν τα δύο καυτά θέματα που βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον νέο υπουργό εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

«Χωρίς να θέλουμε να σταθούμε στην αξιολόγηση του έργου που έγινε στην απονομή των συντάξεων, πρώτη αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα.»

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μηδενίσει το κοντέρ των εκκρεμών συντάξεων με την τοποθέτηση.. ειδικού manager.

“Το μεγάλο θέμα με την καθυστέρηση της απονομής των συντάξεων για μένα είναι ίσως η νέα ΔΕΗ.

Έως και σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες συντάξεις φτάνουν τις 174.000, ενώ υπάρχουν 120.000 εκκρεμότητες που αφορούν την έκδοση επικουρικών συντάξεων και 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ παροχές.

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους παράλληλα με το άνοιγμα της αγοράς ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

“Με την οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη οδηγούμαστε σε de facto επαναφορά των μνημονιακών συνθηκών. Δεν θα μιλάμε για ανάκαμψη αλλά για τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων.”

«Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο συνεχίζει και προχωρά με τη λογική βλέποντας και κάνοντας.»

«Με το πρόσχημα της επιτάχυνσης στην απονομή των συντάξεων, προωθούνται περαιτέρω οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.»

Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι πως θα καταφέρει να βγάλει την αγορά εργασίας από τον αναπνευστήρα χωρίς απώλειες.

Πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Ένα ακόμη μέτρο προστίθεται στο «οπλοστάσιο» της κυβέρνησης με στόχο την στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών όπως είναι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ενοίκια, μισθοδοσία,leasing, προμήθειες.

in.g

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου