ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Επιμελητήριο: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις- Απαιτείται σοβαρότητα και όχι παροχολογία

οικονομικό-επιμελητήριο-μονόδρομος-772523

Το τέλος του δρόμου της κρίσης θα το δούμε μόνο αν δείξουμε την απαιτούμενη των περιστάσεων σοβαρότητα και δεν παρασυρθούμε και πάλι από παροχολογία που την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σε δήλωσή του με αφορμή το τέλος του προγράμματος διάσωσης της χώρας ο κ. Κόλλιας τόνισε:

Η επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη χώρα μας, εννέα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Οι κινήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται κάθε φορά από την εκάστοτε κυβέρνηση, θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της Ελλάδας απέναντι στις αγορές και στους υποψήφιους επενδυτές, αλλά και θα καθορίσουν την πορεία της στα επόμενα χρόνια.

Οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν σηκώσει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλο μέρος του βάρους των μέτρων λιτότητας, δεν έχουν το περιθώριο να δουν να γίνονται άλλα λάθη.

Η χώρα πρέπει να κινηθεί από εδώ και στο εξής στο μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων και των παρεμβάσεων εκείνων, οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, έχοντας δημιουργήσει για το μέλλον ένα απόλυτα υγιές παραγωγικό μοντέλο.

Ετσι, θα οδηγηθούμε ταχύτερα στη βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη, ώστε και να βρεθούμε σε θέση να αποσύρουμε το συντομότερο δυνατό τα μέτρα λιτότητας, που έπονται (βλ. μείωση συντάξεων και αφορολογήτου), και να πείσουμε τους Έλληνες, που εγκατέλειψαν τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης, να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής για την Ελλάδα.

Το τέλος του δρόμου της κρίσης θα το δούμε μόνο αν δείξουμε την απαιτούμενη των περιστάσεων σοβαρότητα και δεν παρασυρθούμε και πάλι από παροχολογία που την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου