ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον Σκλαβενίτη η εταιρεία Μάκρο

στον-σκλαβενίτη-η-εταιρεία-μάκρο-769680

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Makro Cash & Carry, μέλους του γερμανικού Metro Group, στην Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. To αντίτιμο της εξαγοράς ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντική νέα επένδυση της Σκλαβενίτης που σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά της χονδρικής, ενώ παράλληλα επεκτείνει για πρώτη φορά τη δραστηριότητά της εκτός Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Σκλαβενίτης, με πωλήσεις περίπου 1,2 δισ. ευρώ τοπ 2013 και 8.500 εργαζομένους, διαθέτει 110 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με την εξαγορά της Makro θα λειτουργεί, μέσω του νέου δικτύου Cash & Carry, σε 9 επιπλέον σημεία εκ των οποίων τα 7 σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής.

Οι πωλήσεις της MAKRO το 2013 ανήλθε στα 300 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 1.000 εργαζομένους.

Σε δήλωση του ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης, διευθύνων σύμβουλος της Σκλαβενίτης ΑΕΕ σημειώνει ότι «μετά την απόφαση της Metro AG να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, είδαμε την ευκαιρία επέκτασης των δραστηριοτήτων μας σε μια αγορά που μας ενδιέφερε. Κινητήρια δύναμη και στη νέα μας προσπάθεια αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας. Με την προσθήκη της Makro στον όμιλό μας εκτιμούμε ότι δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την επιχείρησή μας».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Olaf Koch, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Metro AG δήλωσε ότι «στην εταιρεία Σκλαβενίτης βρήκαμε τον τέλειο συνεργάτη για το Cash & Carry στην Ελλάδα. Η εταιρεία κατέχει μία πολύ καλή θέση στην ελληνική αγορά και μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες με τη Makro, κάτι που εμείς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μόνοι μας.

Ταυτόχρονα, με τη συμφωνία αυτή συνεχίζουμε την επενδυτική μας πολιτική που εστιάζει σε χώρες όπου διαθέτουμε το κρίσιμο μέγεθος και αντίστοιχα μερίδια αγοράς, ώστε να έχουμε προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε από μόνοι μας αυτό το πλάνο τα επόμενα χρόνια».

Xρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ι.&Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. για τη εξαγορά ήταν η PricewaterhouseCoopers και φυσικά η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Απόκτηση του 60% της Χαλκιαδάκης

Πριν από λίγες εβδομάδες έγιναν γνωστές οι συζητήσεις της για την απόκτηση του 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης ΑΕ – του ποσοστού που κατέχει ο όμιλος Βερόπουλου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου