ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησε η πληρωμή – Ποια επιδόματα καταβάλλονται

οπεκα-ξεκίνησε-η-πληρωμή-ποια-επιδόμ-759566

Μια σειρά από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το ΚΕΑ, ξεκινούν να καταβάλλονται από σήμερα το απόγευμα και η πληρωμή τους θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Οι παροχές του ΟΠΕΚΑ όπως ήταν γνωστό καταβάλλονται την Παρασκευή, ωστόσο οι πληρωμές ξεκινούν από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Τα επιδόματα που θα καταβληθούν σήμερα και αύριο είναι τα εξής:

– Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

– Επίδομα Παιδιού

– Επίδομα Γέννησης

– Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικό Επίδομα

– Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

– Επίδομα Στέγασης

– Στεγαστική Συνδρομή

– Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

– Σύνταξη Υπερηλίκων

– Επίδομα Ομογενών

Συγκεκριμένα:

Η πληρωμή του ΚΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών

Ειδικότερα για το Επίδομα Παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα “Επίδομα Παιδιού” θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Για το επίδομα γέννας θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα, λόγω διασταυρώσεων.

Για το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, αν εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου