ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίζεται στα δύο η Hewlett-Packard και απολύει 55.000 εργαζόμενους

χωρίζεται-στα-δύο-η-hewlett-packard-και-απολύει-55-000-ερ-73229

Η αμερικανική κατασκευάστρια συστημάτων πληροφορικής Hewlett-Packard (HP) ανακοίνωσε, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσής της, τους στόχους της όσον αφορά τις καταργήσεις θέσεων εργασίας, υπολογίζοντας ότι οι απολύσεις αναμένεται πλέον να ανέλθουν σε 55.000 συνολικά.

Οι πρώτες απολύσεις ξεκίνησαν το 2012 και ο συνολικός τους αριθμός έχει αυξηθεί πολλές φορές. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των πιο πρόσφατων της αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, που δημοσίευσε τον Αύγουστο, η HP ανέφερε ότι έχει στόχο την κατάργηση ενός συνόλου 45.000-50.000 θέσεων εργασίας.

«Οι προϋποθέσεις για επιπλέον περικοπές έχουν πλέον αναγνωριστεί και προβλέπουμε τώρα ένα σύνολο 55.000 περικοπών» θέσεων εργασίας, ανέφερε η εταιρεία σε έγγραφα που δημοσιεύτηκαν με την ευκαιρία μιας τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να διαχωρίσει τις δραστηριότητές του σε δύο εταιρείες: τον υλικό εξοπλισμό (υπολογιστές και εκτυπωτές) και από τη μία και από την άλλη τις υπηρεσίες.

Το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015, ενώ το αμερικανικό χρηματιστήριο χαιρέτισε την απόφαση αυτή στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης και οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο.

«Η δουλειά μας των τελευταίων αυτών τριών ετών ενίσχυσε σημαντικά τις βασικές μας δραστηριότητες, σε ένα σημείο που μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο επιθετικοί προκειμένου να αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει μία αγορά που αλλάζει ραγδαία» σχολίασε η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Μεγκ Ουίτμαν.

Οι επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας «δε συνδέονται με την απόφαση για το διαχωρισμό» των δραστηριοτήτων της διαβεβαίωσε η οικονομική διευθύντρια Κάθι Λέστζακ.

Από το σύνολο των 55.000 θέσεων εργασίας, η HP διευκρίνισε σήμερα ότι οι 36.000 εργαζόμενοι είχαν ήδη απολυθεί στα τέλη Ιουλίου.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου